Forum » Pomoč in nasveti » menjava procesorja
menjava procesorja
ciki57 ::
Moja trenutna konfiguracija je:
- Procesor: Duron 600
- Matična plošča: QDI Kinetiz 7T (link)
- 256 MB SDR
- ATI Radeon 32 MB SDR
Ker je ta sistem že rahlo švohotem nameravam nadgraditi procesor (da bi kupil novo matično in kakšen hud procesor zaenkrat ni dinar). Trenutno se mi zdi ugodna možnost Duron 1200 ali 1300.
Zanima me kako točno poteka zamenjava procesora (na kaj vse moram paziti), ter kakšen ventilator priporočate (naj bo čim tišji).
Na trenutno nanavitem Duronu 600 je temperatura 65.4 C (Tako pravi SiSoft Sandra). To se mi zdi malo veliko čeprav računalnik že 2 leti brezhibno deluje. A je to normalno?
- Procesor: Duron 600
- Matična plošča: QDI Kinetiz 7T (link)
- 256 MB SDR
- ATI Radeon 32 MB SDR
Ker je ta sistem že rahlo švohotem nameravam nadgraditi procesor (da bi kupil novo matično in kakšen hud procesor zaenkrat ni dinar). Trenutno se mi zdi ugodna možnost Duron 1200 ali 1300.
Zanima me kako točno poteka zamenjava procesora (na kaj vse moram paziti), ter kakšen ventilator priporočate (naj bo čim tišji).
Na trenutno nanavitem Duronu 600 je temperatura 65.4 C (Tako pravi SiSoft Sandra). To se mi zdi malo veliko čeprav računalnik že 2 leti brezhibno deluje. A je to normalno?
McHusch ::
ce bos kupoval nov procesor, pazi da bos vzel takega na 100MHz vodilu, ker imas KT133 cipovje ki podpira max 112MHz overclocka (default 100MHz)
p.s.: duron 1300 deluje na 100MHz sam ne vem kako je s podporu Morganov na plosci, nic ne pise da podpira XP procesorje
p.s.: duron 1300 deluje na 100MHz sam ne vem kako je s podporu Morganov na plosci, nic ne pise da podpira XP procesorje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McHusch ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plata+procesorOddelek: Kaj kupiti | 2509 (1397) | jest10 |
» | Nov računalnik - nižji/srednji razredOddelek: Kaj kupiti | 2451 (1967) | Mercier |
» | Plata podpira le do 1.4Ghz!?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1111 (962) | DeLuX |
» | AMD procesor?Oddelek: Kaj kupiti | 1231 (801) | Brane2 |
» | A se splača OC????Oddelek: Navijanje | 2095 (1780) | FireSnake |