Forum » Strojna oprema » pa še kar brni....
pa še kar brni....
Wolfram ::
KAj čm nardit? Men v računalniku neki tko brni za po*****! Ko vžgem comp začne, potem pa ene pol minute oz. dokler ga ne udarim pa je?!?
Kaj bi bilo to?
Mogoče kakšen ventilator? Kako bi odpravu to... če vas zanima strojna oprema me pa vprašte!!
P.S.: a to kaj škodi rač.?
hvala za odg.
lp,
wolfram
Kaj bi bilo to?
Mogoče kakšen ventilator? Kako bi odpravu to... če vas zanima strojna oprema me pa vprašte!!
P.S.: a to kaj škodi rač.?
hvala za odg.
lp,
wolfram
www.igralec.com
- spremenil: Wolfram ()
Duhec ::
Od strojne opreme je zanimivo samo koliko ventilatorjev imaš v mašini. Dva sta minimum, tako da jih boš zlahka najdu kateri ropota. Najprej snemi stranice PCja in nato ga vklopi. Tako boš lažje detektiral ali brni ventilator na CPUju ali v napajalniku. Mogoče pa imaš samo kakšen kabel preblizu CPU ventilatorja in se ti rahlo dotika ...?
Če imaš starejši PC bo potrebna slej ko prej menjava ventilatorja . Poizkusi pa vse skupaj očistiti prahu.
Ne odpiraj napajalnika, ko ga imaš pod štromom !!!
Če imaš starejši PC bo potrebna slej ko prej menjava ventilatorja . Poizkusi pa vse skupaj očistiti prahu.
Ne odpiraj napajalnika, ko ga imaš pod štromom !!!
T_Rex ::
Najverjetneje brni ventilator na procesorju. Najenostavneje zamenjati z novim (ponavadi se kupijo skupaj z hladilnikom). Jaz sem to poskušal nekaj prepihovat pa podmazovat, a je bilo vse bolj kot ne kratkoročna rešitev (ali pa je vse skupaj bilo še slabše).
||_^_|| ::
možno je da ti brni v napajalniku. Al pa da je kakšen kablček zašel v ventilator. odpri in ugotovi.
AngelOfDeath ::
po moje je kriv vent v napajalniku
kaj misliš s tistim P.S kaj da bi škodlo ? da ga udariš ? provaj sebee udarit pa boš videl koristi ponavadi ne
kaj misliš s tistim P.S kaj da bi škodlo ? da ga udariš ? provaj sebee udarit pa boš videl koristi ponavadi ne
kirc ::
99% je kriv ventilator od napajalnika, ker poznam kar nekaj primerov, tud sam sem imel enega. Ko si prižgal računalo je bil ventilator glasen kot hudič, potem pa je po ene 5 minutah (lahko tud prej) sam nehal tulit. Ko sem zamenjal ventilator z novim je problem izginil.
Sam poseg je nezahteven, sam vedet moreš, da lahko izničiš garancijo (če jo še maš), ter da te lahko tudi ubije če nisi previden (oziroma če nimaš izkušenj z elektriko), zato ti tega posega raje ne priporočam.
ajd,
Sam poseg je nezahteven, sam vedet moreš, da lahko izničiš garancijo (če jo še maš), ter da te lahko tudi ubije če nisi previden (oziroma če nimaš izkušenj z elektriko), zato ti tega posega raje ne priporočam.
ajd,
Everything should be made as simple as possible, but not simpler.
Saš ::
Najverjetneje je ventilator , če pa si kaj šaral po računalniku pa si lahko pozabu kak vijak pritegnit. Ta je lahko na takem mestu, da ga kaj trese!
P.S.: Če ga tepeš, ti bo vrnil najmanj 2X toliko, samo ne fizično.
P.S.: Če ga tepeš, ti bo vrnil najmanj 2X toliko, samo ne fizično.
Ugotovil sem, da je ventilator na CPU. Priporočate nov cooler? Ali to sploh kaj slabo vpliva na comp, če samo malo brni ... ne vem, ne vem... Saj itak bom mogu novega kupit, ko bo nov procesor
www.igralec.com
T_Rex ::
Sej sem napisal, da je ventilator na procesorju. Meni doma (in v službi kjer mamo 5 računalnikov) v vseh letih, še nikoli ni crkno vent na napajalniku.
Glede zamenjave... Če ropota, pomeni, da gre počasi rakom žvižgat. Če ropota, to pomeni, da zaradi izrabljenosti nekje brusi, to pa pomeni, da se ne vrti več tako, kot bi se moral, kar ima za posledico slabše hlajenje procesorja...
Pa boš ja reskiral 2 jurja za novi hladilnik z ventilatorjem, pa bo mir.
Glede zamenjave... Če ropota, pomeni, da gre počasi rakom žvižgat. Če ropota, to pomeni, da zaradi izrabljenosti nekje brusi, to pa pomeni, da se ne vrti več tako, kot bi se moral, kar ima za posledico slabše hlajenje procesorja...
Pa boš ja reskiral 2 jurja za novi hladilnik z ventilatorjem, pa bo mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: T_Rex ()
Bom, bom... samo na živce mi gre, ker so mi prodal tako zanič ventilator, ker rač. še ni tako star. Najbolj da kupim Volcano 7+, a ne?
www.igralec.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rad bi utišal računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3665 (2689) | jcb |
» | Nadležno brnenje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 3256 (3086) | daweedy2 |
» | Tih in zmogljiv računalnikOddelek: Kaj kupiti | 2488 (2246) | bate |
» | Glasen računalnikOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1797 (1521) | strumf666 |
» | 15000RPM ventijiOddelek: Navijanje | 1920 (1232) | AngelOfDeath |