» »

Računalnik zamrzne

Računalnik zamrzne

ne0m4n ::

Pozdravljeni
imam sledečo težavo:
1x na dan mi računalnik sredi igre zamrzne, po resetu deluje cel dan normalno naprej. Slika zamrzne zvok pa tudi robotsko zatrokira naprimer da nekdo strela ratatata se sliši samo rat rat rat rat rat v nedogled. Ni nobenega blue screena ali kaj drugega samo to nardi. Potem ugasnem računalnik in ponovno zaženem pa dela vse lepo pa lahko igram kar čem, lahko delam kar čem. Zgodilo se mi je pa že, pa to samo 1x da se je sredi namizja to zgodilo. Nisem imel nič prižgano pa nič. To se je začelo dogajati po parih mescih po nakupu računalnika. Tedi sem imel visto, sedaj imam 7 med tem sem pa menjal mnogo drugih, nisem pa še probal xpje.Sprva sem mislil da je zaradi g92 jedra grafične, ki so rekli da je napravljen iz slabih materialov in da se pregreva. Tudi moj se je pregreval a sem dokupil ventilatorje ter nastavil vrtljaje na 100% v riva tunerju. Rekel pa bi da je povezano nekaj z zvoku saj sem downgradal driverje na starejšo verzijo in je potem računalnik zamrznil a potem odmrznil. Samo to se je ponavljalo....

Moja konfiguracija sistema je:

matična:Asus P5K-e Wi/fi ap
Procesor:Pentium core duo e6850 3ghz
Pomnilnik:4gb Patriot PC2-6400
Grafična kartica: inno3d geforce 8800gts 512
trdi disk: Western Digital caviar series 500gb 7200rpm
napajalnik: tagan tg700-u33 700w
to je to se mi zdi

se vnaprej zahvaljujem za kakršnokoli pomoč

JJM ::

Testiraj ram z memtestom.

luk45 ::

A ti to dela vedno v istem špilu ali v vseh? Lahko, da imaš kaj narobe z inštalacijo.

Drugače pa možno, da je ram ali pa problem z matično. Če je kej na matični narobe so včasih podobni problemi, zmrzovanje in resetiranje... ne crkne pa v celoti takoj.

bom probo z memtestu. pri vseh, neglede na to ka špilam. je pa vedno isto zamrzne, resetiram, dela pol normalno naprej cel dan.sam če bi bli kaki problemi bi pol to skos delal ane? ne pa pč sam 1x pa pol ceu dan ne.

JJM ::

Ni nujno. Sem imel računalnik, ki je lahko deloval po več dni skupaj brezhibno dokler nisi obremenil pomnilnika, pet ur PRIME stabilno nato pa po končanem testu zablokiralo ali pa si gledal samo film in je isto zmrznil.

Na koncu se je zadeva rešila s tem, da sem povečal voltažo na ramih.
Matična je zaznavala napetosti napačno in je po defaultu dobavljala nižjo voltažo, kar pa je seveda pomenilo nestabilnost.

hmmm zanimivo. bom probo z memtestu pa sporočim.

tkle je, memtest pride brez napak sam sm pa opazo da mi rame napačno prikaže piše:

RAM:400 mhz js mam 800 pa CAS:5-5-5-16 zdej če je to latenca pol jo mam 4-4-4-12 kak nasvet?

Xserces ::

memtest 2.1?

4.0

hmmmmmmm zdej sm u biosu ročno izbrau da mam ddr2 800mhz sam u memtestu še vedn isto kaže.... kok se pa latenca spreminja? tm sm dau na manual pa je blo 5-5-5-16 sam je še blo pol poun drugih nekih nastavitev zravn na auto... hmmm je pa res da ko sem si komp sestavo nism pol nč u biosu spreminjo razn boot device priority pa floppija sm izklopo :P

kok se pa voltaža u ramih poveča? ko use nastavitve so na auto v biosih

hmmmm zdej sm najdo ki se latenca štela sam ni mi pa jasn ko je še poun parametrov zravn. zdej za 4-4-4-12 je
cas# latency 4
ras# to cas# delay 4
ras# precharge 4
ras# active time 12

tole pa nvm

ras# to ras# delay
row refresh cycle time
write recovery time
write to read delay
read to precharge time

to mam use na auto.nasvet?

pa a kdo ve ka je dram static read control? to mam tut na auto.

zdej če spremenim tkle ko sm napiso pa zaženem memtest, pol pride do errorjev, če pa pustim use na auto pa dela...sam pol pa dejansko nisem nč naredo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RAM povzroča "zrušitve sistema"!

Oddelek: Strojna oprema
151866 (1579) Pyr0Beast
»

Problem z RAM-i!

Oddelek: Strojna oprema
71347 (1168) blze
»

DDR2 Rami 2GB ----BIOS--CLOCK

Oddelek: Navijanje
151580 (1341) pozitron
»

problem z patriot rami!

Oddelek: Pomoč in nasveti
131522 (1196) bluefish
»

Pomoc pri navijanju E6300... (Zakasnitve RAM-a)

Oddelek: Navijanje
111366 (1007) Klemzz

Več podobnih tem