Forum » Programska oprema » Video editiranje
Video editiranje
Timurlenk ::
pred kratkim sem nabavil kamero in dobil sem izjemno veselje za delanje raznih klipov vseh sort, pa me zanima kak bolj kompleksen program, kot movie maker, kjer lahko samo režeš in lepiš
kateri so res kvalitetni programi za editiranje svojih video posnetkov? da lahko npr. dodajaš tudi razne efekte in prehode med scenami, pa podobne zadeve
pa zanima me tudi, kako se doseže efekt, da "združiš" 2 videa, npr. osebo iz enega in background iz drugega? npr. da posnamem sebe in potem dobim neki video džungle ali kaj in potem sebe prekopiram v džunglo???
hvala za vse odgovore
kateri so res kvalitetni programi za editiranje svojih video posnetkov? da lahko npr. dodajaš tudi razne efekte in prehode med scenami, pa podobne zadeve
pa zanima me tudi, kako se doseže efekt, da "združiš" 2 videa, npr. osebo iz enega in background iz drugega? npr. da posnamem sebe in potem dobim neki video džungle ali kaj in potem sebe prekopiram v džunglo???
hvala za vse odgovore
vasquez ::
Postopek se imenuje chroma key in večina boljših programov za editiranje videa to podpira.
Mr.B ::
Za začetnike, ti priporočam pinnacle. pa še relativno poceni je. Adobe, je bolj za pro uporabo, cena je temu primerna. PA splača se ti ga direktno iz amerike pripeljati. Včasih si dobil v ceni SLO Adobe premere Master collection. Povratno vozovnico za Ameriko, pa morda še za noč v hotelu...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Postopek se imenuje chroma key in večina boljših programov za editiranje videa to podpira.
ali za to nujno potrebuješ zeleno ali modro platno? ali pač lahkopostaviš v ozadje karkoli modrega/zelenega?
AtaStrudl ::
Programi vecinoma dovolijo, da katerokoli barvo definiras kot "prozorno", in poves tidi toleranco (koliko se barva lahko razlikuje, da je se "prozorna")
Modro so izbrali zato, ker je najbolj razlicna od barve cloveske koze. To je uporabno predvsem v studijskih sistemih, ki delajo v RGB prostoru.
Pri delu s kompozitnim videom (in vecino digitalnih formatov, n.pr. tipa MPEG) pa ima modra najmanjsi bandwidth, in robovi niso pretirano ostri...
Zato se kot alternativa uporablja zelena, ki ima v kompozitnem videu najvecji bandwidth.
Modro so izbrali zato, ker je najbolj razlicna od barve cloveske koze. To je uporabno predvsem v studijskih sistemih, ki delajo v RGB prostoru.
Pri delu s kompozitnim videom (in vecino digitalnih formatov, n.pr. tipa MPEG) pa ima modra najmanjsi bandwidth, in robovi niso pretirano ostri...
Zato se kot alternativa uporablja zelena, ki ima v kompozitnem videu najvecji bandwidth.
Tear_DR0P ::
pa zanima me tudi, kako se doseže efekt, da "združiš" 2 videa, npr. osebo iz enega in background iz drugega?tehnično gledano je to tudi compositing - samo potrebuješ SW z dovolj dobrim motion trackingom. Vem pa da Cinelerra na Linuxu in Final Cut (OSX) to omogočata.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
se spozna kdo na power directorja?
igram se s slikami in mi uspe narediti chroma key, ampak ne vem kako to potem shraniti? ker ko dam play tam na videu, se mi prikaže samo slika na master tracku, tisto kaj pa je na PIP pa ni upoštevano
igram se s slikami in mi uspe narediti chroma key, ampak ne vem kako to potem shraniti? ker ko dam play tam na videu, se mi prikaže samo slika na master tracku, tisto kaj pa je na PIP pa ni upoštevano
opeter ::
Timurlenk, malo poglej ta video:
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | CSS problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 9771 (7570) | nuuush |
» | Ozvočenje v avtuOddelek: Loža | 6473 (6133) | T0RN4D0 |
» | VirtualDUB : rezanje in združevanje videaOddelek: Zvok in slika | 3270 (2607) | gumby |
» | Program za obdelavo videaOddelek: Zvok in slika | 1693 (1585) | MihaFirst |
» | 2CD AVI spremenit v 1CD avi!Oddelek: Zvok in slika | 1122 (976) | BaRtMaN |