» »

Program za obdelavo videa

Program za obdelavo videa

roli ::

Iščem nek program za obdelavo videa.
Movie maker ne ponuja ravno dovolj funkciji,ki bi jih rabil.Kaj bi rad z programom:

-Dokaj Enostaven ( lahko je težji od movie maker samo ne sme bit pa nek 8-O )
-Po možnosti zastonj ( NI NUJNO! )
-Omogoča zajemanje videa iz kamere ( real time ) ( Kamera BenQ DC1300 )
-Podpira prehode,zvočno podlago... ( kar omogoča W. Movie maker )
-Lahko izreže nek del iz filma in ga postavi drugam ( v filmu je nek človek v neki hiši.... jaz bi rad tega človeka prestavil pred neko sliko.

Na žalost mi 3D edit gold zaradi grafične ne dela.
Kaj bi bilo zame?
http://www.r00li.com

pivmik ::

Meni je Sony Vegas 6 všeč, čeprav je že pol-profesionalen, še vedno pa za moje pojme enostaven. Prijazen zna bit tudi Ulead Video Studio. Obstaja pa tudi light verzija Sony Vegasa - "Vegas Movie Studio". Poskusi in poročaj ;-) .
LP, Gregor GRE^

roli ::

Hvala bom probal vegasa pa bom videl.
http://www.r00li.com

#000000 ::

KLIK TUKAJ drugače maš teh editorjev kot toče, in eni so celo zelo dobri+zastonj AVID npr. Vegas 4 je men tud uredu 'čeprav je zuni 6' je 4 še vedn dobra.

-Lahko izreže nek del iz filma in ga postavi drugam ( v filmu je nek človek v neki hiši.... jaz bi rad tega človeka prestavil pred neko sliko.


To da bi ti možakarja označu in prenesu nekam drugam in tam delu z njim naprej kar bi hotu, tega mislim da ne podpira noben program, oz. podpira ampak ob 'določenih pogojih' in to je da mora bit ta odlomek z možakarjem posnet pred zelenim ozadjem, in šele potem ga lahko dodajaš v drug video 'da zgleda kot da se on sprehaja po sobi' ko boš imel ta posnetek na zelenem ozadju išči na googlu ali tukaj pod 'chroma key'

Lahko pa narediš tudi brez ampak lahko traja ogromno časa, tako da odpreš posnetek z nekim programom kateri omogoča izvoz videa v slike recimo TGA in potem s Photoshopom lepo vsako sliko posebej obdelaš, se pravi pobrišeš ali pobarvaš na zeleno tisto kar ne rabiš. Potem pa tako narejene slike spet uvoziš v nek video editor al samo v Virtual dub, ter si zrendiraš v poljuben format, katerega kasneje z uporabo Chroma Key-a postaviš tja kamor pač želiš. Da pa se to narest tud z naprimer combustion ali liquid-om ampak to je že prezahtevno za nekoga ki se z videom ukvarja parkrat letno.

Da ti bo malo olj jasno za kaj gre si oglej stran na tejle povezavi 'lahko kot orodje uporabiš tudi to ja najbolj simpl' ampak še vedno rabiš posnetek na zelenem ozadju.

Upam da ti bo tole kej v pomoč LP

roli ::

Hvala za tole.
Mislim,da pri 3D edit ne rabi tega. Fora je najbrž v tem,da lahko to dela le v real time.Ali pa on le odstrani tisto okoli videa.

Če bi tole podpiralo črno ozadje bi bilo super! Vendar na žalost podpira le zeleno in modro.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

#000000 ::

Hja tega '3D Edit' programa ne poznam, bom pa vseeno mal pogledu, mogoče pride kdaj prov. LP

rfmw ::

Ej folk, ko ravno vidim, da se dokaj dobro spozname na video/avi editorje, me zanima, kaj pravite o Adobe Premiere (v6.5)?

Poskusil sem Movie Makerja, pa takoj ugotovil, da je preenostaven in ne ponuja dovolj možnosti obdelave videa. Virtual Dub mi je všeč. ker je zelo enostaven, a vendar za advanced editiranje ni primeren. Super je za rezanje in dodajanje (append), morda še konvertiranje videa in zvoka na druge kodeke...

Zaenkrat vztrajam s Premiere 6.5, izgleda da nudi dovolj opcij, ki jih še 90% ne poznam, a vendar se da naresti, kar pač rabi človek, ki se šele začenja ukvarjati z obdelavo domačega videa.

Advanced vprašanje: s katerim orodjem (morda filtrom za virtual dub) bi lahko video 320x240 postavil na večji video 720x576, a vendar ne na sredo frame-a? Poskušal sem z Virtual Dub perspektive filtrom, pa mi ne rata najbolje... torej rabim odmik, morda s povečavo/zmanjšavo...?
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5

#000000 ::

Če prav zastopim ti bi rad sliko v sliki ?
Najbolj simpl Ulead VS 9 ali pinnacle
da pa se gotovo tud v tem kerga uporabljaš ampak ne vem kako 'ne uporabljam' vem pa da je z ulead tok simpl ko pasulj /drag and drop/ in pol ka lahko manjšaš večaš prestavljaš L-D gor_dol/ menjaš opacity/ ima tud chroma key ipd, uglavnem kr dost funkcij, za sorazmerno ne-pro zadevo. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

marS ::

:D Probi kaj od tega:D:
Zwei-Stein Video editor
WAX
...no more heroes...
https://ilbis.com/

pivmik ::

Če se ne motim lahko poljubno barvo spremeniš v prozorno s pomočjo ChromaKey filtrom/pluginom/efektom, ki je že vljučen v sam Vegas.
LP, Gregor GRE^

MihaFirst ::

ADOBE PREMIERE PRO - najboljše, kar obstaja
www.gamma.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Program za editiranje videa

Oddelek: Programska oprema
223331 (3038) poweroff
»

Editing videa pod Linuxom

Oddelek: Operacijski sistemi
372743 (2248) CaqKa
»

Kako "narediti" arhiv video posnetkov?

Oddelek: Zvok in slika
202462 (2121) #000000
»

DV na PC prek S-video

Oddelek: Zvok in slika
171240 (1086) pajac
»

Codec problem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
6812 (732) Matev

Več podobnih tem