» »

Nova plata - ni slike

Nova plata - ni slike

Robocop1 ::

Kolega ima problem pri sestavljanju računalnika. Osnovna plošča je menda pregorela, zato jo je zamenjal z novo. RAM in procesor sta iz stare plate. Računalnik je zložen, a slike ni.
Naprej je računalnik samo zapiskal (podobno kot pri napaki z RAM-i). Potem je malo "premaknil" procesor, tako da zdaj več ne piska - slike pa še vedno ni. Ostale komponente so menda OK. Indikator pisanja na disk pa menda ves čas sveti.

Konfiguracije računalnika žal ne znam. A mogoče kdo ve, kaj bi to blo?

Scorpia ::

Če indikator na diksu ves čas sveti, je lahko narobe vezal kable z ohišja na ploščo. Drugo kar bi pa poskusil, drug napajalnik, če pravi da je use prav sestavljeno.

Zadnjič sem slučajno probal eno foro če je napajalnik pokvarjen, tako da sem cd rom odklopil iz matične, elektriko pa pustil. Na moje presenečenje, napajlnik ni dal niti tolk moči da bi pladenj potegnil ven (lučka na cd romu se je pa neki trudila utripat). Ampak to ni 100% da vidiš če napajalnik ne dela, v mojem primeru se hard disk ni prižgal, pa sem prišel na to idejo.
////

Robocop1 ::

Disk smo odklopili (napajanje in vodila), se pravi v normalnih pogojih bi morala biti slika, vsaj toliko da pride do POST-a. Pa še moje mnenje: Glede na to, da je od začetka piskalo, to pomeni, da se je plošča vžgala in BIOS štartal (sicer ne bi bilo piskov). Napajalnik bi tudi moral biti OK, glede na to da so komponente iste, pa še nova plata je podobna stari.

Je možno, da katera komponenta ni združljiva z plato oziroma njenim BIOS-om?

rejven ::

poglej da ti ni spodaj ostal kak "nastavek" plato prišravfat gor, to se je zgodilo pri meni, ko je imela plata malo drugačno razporeditev luken za pritrdit, kot stara in sm enega pozabil ostranit/prestavit. Ko sem jo vzel je delala v ohišju pa nikakor ne, nakar sem opazil, da se en nosilc nahaja direktno pod usb-ji (stara plata je imela pač tam lukno za pritrdit) in je v stiku s plato, ko sem ga odstranil je deloval bp :)

edit. bilo je pa isto pri men pač piski in niti do biosa nisem prisel, tko, da se splača pogledat, da ni kakšen ostal kjer ni treba:)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()

Hexenšus ::

ena možnost je tudi da si skuril še ta novo plato. to se rado dogaja če imaš na stenskem priključku za štrom preveč priklopljenih naprav in ta ne zmore folgati vsega in ti skuri plato. Sprosti ga če je prenabit. Če pa ni to je pa nekej druzga hehe :D

LP

LordTado ::

Si dal napajanje grafični?

Robocop1 ::

Mi je uspelo usposobit plato. Kaj je blo narobe še zdej ne vem - sem jo razstavil in še enkrat od začetka - in dela.

Zdaj me pa še nekaj zanima, pa bom kar tuki napisal, da ne bom odpiral nove teme:
Imam ASRock K7VT4A+ osnovno ploščo (ni ta nova. je že malce starejša). Zanima me, ali ta plata podpira "quiet boot" oz. "boot logo" namesto standardnega POST. V BIOSu sicer nisem ničesar zasledil in tudi v prospektih ne, a se mi zdi da sem že nekje videl podobno plato, ki ima to funkcijo.

Vuli ::

Če ni v BIOsu nič, pol bo težka. Lahko pogledaš pa še na uradno stran od plate, poiščeš tvoj model in boš vidu kaj piše o njej.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|32GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se resetira (forever)

Oddelek: Pomoč in nasveti
291756 (1240) GTX970
»

Ali je kriv procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
392796 (1871) PIK7
»

Sesuvanje i7 3820, 64GB sistema, NUJNO (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
507099 (5106) Icematxyz
»

Sestavil PC - monitor neodziven, matične ne piska

Oddelek: Strojna oprema
354852 (2980) Riff
»

Problem po menjavi matične plošče

Oddelek: Pomoč in nasveti
231370 (922) Pyr0Beast

Več podobnih tem