» »

Ati Radeon HD4600 in težave z zvočno - ne dela

Ati Radeon HD4600 in težave z zvočno - ne dela

Midnas ::

Zvočna kartica je integrirana na matično ploščo Biostar Geforce 6100-m9. Dokler je računalnik uporabljal grafično kartico na plošči, je vse delovalo v redu, ko pa sem vtaknil noter radeon HD4670 je zvočna prenehala delovati.

Sem googlal in ugotovl, da bo brškone kriv zvočni čip na grafični kartici. Našel sem en kup rešitev, pa nobena prava.

V biosu imam nastavitev za zvočno na plati auto in disable (ena od rešitev je, da se da tukaj na enable). Windows XP 32bit zvočno na plati zazna, ker jo v strojni opremi vidim in zanjo tudi zahteva gonilnike. Celotne gonilnike za grafično sem uspel naložiti, ko sem namestil posodobitev za windows in je ta tudi prepoznal zvočno kartico Ati HD Audio. V zvočnih nastavitvah imam nastavljeno, naj bo privzeta naprava AC'97. Poskušal sem onemogočit ATI HD Audio, pa se onemogoči tudi AC97. Odstranil sem vse ATI gonilnike a se stanje ne spremeni.

Zvočna kartica na plati ni delovala v nobenem primeru.

Prosim za kakšno idejo.

P.S. Enako grafično imam še na drugem podobnem sistemu in zadeva deluje bp. Grafično sem preiskusil še na eni konfiguraciji in prav tako deluje vse.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok prek HDMI

Oddelek: Pomoč in nasveti
131448 (1301) blackbfm
»

HDMI kabel ne prenaša zvoka?

Oddelek: Zvok in slika
327828 (6735) kontra
»