Forum » Elektrotehnika in elektronika » USB mikrokontroler
USB mikrokontroler
mirch ::
iščem neko vezje s katerim bi kontroliral neko diodo naprimer
do sedaj sem našel le to vezje: klik
ki je čisto dovolj, trije izhodi. Kaj je potrebno na ta IC zapisat kakšen program?
Če ima kdo še kakšno boljšo vezje, lahko predlaga
Hvala!!!
do sedaj sem našel le to vezje: klik
ki je čisto dovolj, trije izhodi. Kaj je potrebno na ta IC zapisat kakšen program?
Če ima kdo še kakšno boljšo vezje, lahko predlaga
Hvala!!!
Azrael ::
Če pogledaš podatkovni list (datasheet) uporabljenega čiperaja Cypress CY7C63001 in shemo, s strani, ki si jo linkal, vidiš, da je pin VPP vezan na maso (GND), kar pomeni, da programiranje ni mogoče (Used in programming the on-chip EPROM. This pin should be tied to ground during normal operations.).
Torej, zadevo dobiš sprogramirano.
Je pa izhod tega modula povsem nezaščiten. Z malo nerodnosti, bo zadeva začela dajati dimne signale.
Torej, zadevo dobiš sprogramirano.
Je pa izhod tega modula povsem nezaščiten. Z malo nerodnosti, bo zadeva začela dajati dimne signale.
Nekoč je bil Slo-tech.
PPG78 ::
Če hočeš narediti enostavno I/O vezje za računalnik si ga omisli na osnovi čipa FT232 ali FT245,ki sta pri nas normalno dobavljiva ter ne potrebujeta programiranja.
LP, Peter
LP, Peter
PPG78 ::
PPG78, a to pomeni, da ga lahko nadziraš s katerikolim programom?
Katerikolim? Seveda, če le program pošilja ustrezne ukaze
Čipa se priključita na USB obnašata pa se kot serijski oziroma COM port (FT232) ali pa kot paralelni oziroma LPT port (FT245). Predlagam da si ogledaš datasheet-e od čipov
FT232: http://www.ftdichip.com/Documents/DataS...
FT245: http://www.ftdichip.com/Documents/DataS...
LP, Peter
kihc ::
Stara tema, ampak točno to kar potrebujem ...
Rad bi se igral s PICi in ker je naredit svoj programator zame čisti overkill, rabim nekaj že narejenega.
Gledal sem razne KIT-e od microchipa, pa me zanima a se bolj splača zadevo naročit direktno od njih ali preko hte? Cena v usa je polovico tiste v hte, kako s poštnino pa pojma nimam.
Pa še glede samega programatorja - tuki zraven dobiš eno ploščico z enim kontrolerjem ki lepo "paše" na programator, kar je za učit super. Če pa hočem potem sprogramirat en drug kontroler, ga pa s programatorjem povežem ... kako?
Rad bi se igral s PICi in ker je naredit svoj programator zame čisti overkill, rabim nekaj že narejenega.
Gledal sem razne KIT-e od microchipa, pa me zanima a se bolj splača zadevo naročit direktno od njih ali preko hte? Cena v usa je polovico tiste v hte, kako s poštnino pa pojma nimam.
Pa še glede samega programatorja - tuki zraven dobiš eno ploščico z enim kontrolerjem ki lepo "paše" na programator, kar je za učit super. Če pa hočem potem sprogramirat en drug kontroler, ga pa s programatorjem povežem ... kako?
x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Esp8266 / arduino modbusRTUOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2401 (1704) | AndrejO |
» | bi se dalo nardit lučko, ki bi jo prižigal in ugašal na računalniku?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2367 (1210) | boysta |
» | Kako uporabit LCD od nokie 3310 (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8885 (6136) | Ch4N93 |
» | a/d pretvornik -> usbOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2174 (1748) | BluPhenix |
» | Priključitev mikrokrminlnika pic16f877 na USB vmesnik.Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2649 (2093) | _EN_ |