» »

deaktivacija win7 na hp4710

deaktivacija win7 na hp4710

sulaco ::

Ker sem zasledil, da je kar nekaj uporabnikov kupilo HP PB4710 in so imeli po 2 dneh neaktivirane win7, me zanima če je že kdo uspešno rešil problem. Baje naj bi bil BIOS s strani HP "zaklenjen" (na googlu sem bral o SLIC 2.1), da se nanj ne da naložiti WIN7 ??
Kaj je sedaj res?

LP

333333 ::

Če so na prenosnikih licenčni WIN 7 se lahko stranke obrnejo na Microsoft podporo (za aktivacijo) ali na hp servis, če pa so nelicečni pa lahko kupijo licenco :)
Spiritual

amigo_no1 ::

Prav imaš, v bios ne moreš naložiti win 7 :D.
Na disk pa gre.
Tudi na star centrino prenosnik (pentium m cpu, gma 950) , ki nima bios slic 2.1 podpore grejo gor bp win7.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

sulaco ::

Dobr, dobr, vaju po svoje razumem, da želita 2 sekundi slave in smetita po temi, mislim da smo dovolj stari, da vemo po čem so hruške....oz. da veste po čem sprašujem. V nasprotnem primeru se zadržita bebastih komentarjev...

jeje: govorimo o točno določenem modelu probook 4710s ne o 5 let starem centrino pra-HP-ju

333333 ::

Jaz ne vidim v čem je tu problem, kot ti je verjetno že znano slo tech nima podpore za nelicenčno programsko opremo, se pravi zakaj ti točno ne dela windows 7 loader al kaj je ze tista zadevca ti tukaj ne bo noben pomagal, drugače pa ta lap top podpira win 7, če je bil prodan z win 7 je naloga servisa da to uredi ali microsoft podpore ampak samo v primeru da je na prenosniku LICENČEN SISTEM, tak da jaz ne vidim v čem bi še tukaj bil problem?

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/sm...


tukaj imas se nekaj info o tem prenosniku :)
Spiritual

sulaco ::

Kaj ne podpira slo-tech forum je meni jasno. Ampak mogoče tebi ni jasno, da v pojem vprašanju niti z eno besedico ne omenjam licenčnih/nelicenčnih Windowsov, ti jih pa kar naprej omenjaš......kot bi spraševal zdravnika "zakaj me boli zob?", on bi se pa pogovarjal kolikokrat na dan grem na blato ?!?!
Kaj pa ti razbereš iz mojega posta je pa TVOJ problem. Mene zanima specifično vprašanje, nanaša se na nepreverjene govorice, odgovor pa mi lahko poda samo oseba, ki je to specifično vprašanje "predelala". Lahko tudi na ZS, da ne bodo čistuni ala POE T govorili, da smetimo računalniško-tehnični forum, namenjen izmenjavi mnenj, zamisli, idej, rešitev, nudenju pomoči....
LP

333333 ::

Če te že to zanima smo že prodali dosti teh prenosnikov in pri nobenem ni bilo zaznati teh težav razen če stranka ni imela nameščenega LICENČNEGA sistema. Bo boljše tak? :)
Spiritual

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 333333 ()

sulaco ::

Torej je res, da je HP v sodelovanju z Microsoftom v BIOS "skril zlonamerno kodo". Bo boljše tak ??

poe t: s tem mailom končujem "igro v peskovniku". LP

Duhec ::

@sulaco, za moje pojme ima ta HP že bios s SLIC 2.1 podporo, ki je potrebna za Win7, ker se tako tudi tržijo pri prodaji v kompletu. Zato tu ni nič zaklenjeno ampak samo kontrola, če so Win7 original ali ne.
Lahko pa še preveriš bios.
Poročaj.

Wox ::

@sulaco, ne sekiraj se za ta ŠLIC. ŠLIC bo prej ali slej odprt (če že ni). Malemu mehkemu pa le nakaži donacijo, da ne bodo propadli ubožčki.8-) Le kaj bo narod brez Oken?

Voluharr ::

Enostavna rešitev če niso aktivirani jih aktiviraj še enkrat, licenčno kodo menda imaš?? V primeru da to ne deluje microsoft, če pa se rad igraš poizkusi format.

blackbfm ::

Baje naj bi bil BIOS s strani HP "zaklenjen" (na googlu sem bral o SLIC 2.1), da se nanj ne da naložiti WIN7 ??


OEM verzije windowsev se aktivirajo s pomočjo slica. Zdaj če kupiš hpja brez windowsov potem imaš v prenosniku napačen slic. Se pravi da oem winsi (ki jih dobiš na travniku:)) ter napačen slic ne gredo skupaj..tako tehnično gledano.. Sigurno pa obstaja rešitev tudi za tak primer.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz nelegalno do legalno win7pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
244173 (3189) Mare2

težava win 7

Oddelek: Operacijski sistemi
91511 (1286) dzinks63
»

Zamenjava Windows XP

Oddelek: Pomoč in nasveti
394393 (3711) Ozric
»

registracija win 7

Oddelek: Operacijski sistemi
163762 (3453) neeno
»

Ali je res? HP prenosniki

Oddelek: Pomoč in nasveti
252250 (1636) techfreak :)

Več podobnih tem