» »

Osciloskop TDS2000 vs. TPS2000

Osciloskop TDS2000 vs. TPS2000

Fave ::

http://www.tek.com/cgi-bin/compare/comp...

Odločam se za nakup osciloskopa, in me zanima razlika med TPS2000 in TDS2000. Kupil bi 100 MHz in 4 kanalni. Zanima pa me, kaj točno pomeni, če je vhod plavajoč (baje ima to TPS2000)?

Hvala.
My mind's a hyper tool that fixes everything.

Brane2 ::

Kot vidim tako na brzino, ima TPS izolirane kanale, TDS pa boljšo povezljivost ( bogve kaj to pomeni, verjetno Ethernet šteker).

Izolirani kanali znajo biti fajn, a poglej drobni tisk, kaj oni pod tem pojmujejo.

Saj imaš podatke zlistane.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Kaj pa je razlika med TPS2000 in Fluke215 http://fluke.informationstore.net/efulf... ?

Zdaj se nekako med tema dvema odločam. En tak detajl, ki si ga želim je možnost baterijskega napajanja. To ta dva oba ponujata.

Flukeja imata kot je videti vdelan SW za hitro testiranje razmer na industrijskih busih ( CAN itd).

Mogoče najbolje da odkorakaš v Belmet in vprašaš za "drobni tisk" saj tipi prodajajo in predstavljajo tako FLuke kot Tektronix.

Teh stvari se ne da nabavljat na pamet. JIh je treba imeti na mizi in uporabljati,d a lahko zaznaš razlike in oceniš njihovo pomembnost zate.

BTW: Nikjer se ne govori o vdelanih matematičnih funkcijah in količini pomnilnika za vzorce - na to bodi pozoren.

TPS2000 ima 2,5 kB, za Fluke215 sem nekje zasledil, da ima spomina za 100 strani.

je*eš strani. Rabiš število vzorcev.

Poleg tega mora biti končn sodnik hands-on test.

Teorija je eno, praksa je drugo.

Aja, skoraj bi pozabil.

Poglej si tudi pri Avektisu.

Zastopajo Agilentov program in ta ima baje par strupenih modelov za (relativno) male pare ravno na polju malih prenosnikov...

Odločitev je padla in prejšnji teden sem na mizo postavil Flukov model 215C/S. Osciloskop je, za moje potrebe (v glavnem meritve v energetiki), super.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Avti, ki nimajo potovalnega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5615108 (12742) Spajky
»

Kateri multimeter izbrati za hobby elektroniko?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
163909 (3588) jest10
»

Osciloskop in FFT

51075 (990) AtaStrudl
»

PC-podprt digitalni osciloskop - kje, koliko, kakšen

185292 (4450) alessliber
»

Digitalna satelitska DA ali NE?