Forum » Pomoč in nasveti » problem z nekim virusom
problem z nekim virusom
retropil ::
No taka je težava: Prišel domov po 3h dneh in mi na msnju pošilja neke linke (mislim da je vedno isti) --> http://img298.unrealpics.com/u1197/n/DS...
takrat mi zablokira celoten računalnik, virus pošlje vsem ki jih imam pod stiki - tudi tistim offline... nato pa se moram izpisati, saj zablokira celoten sistem komunikacije :)
Ampak to ni ves problem. Sicer ne vem, ali sta to 2 ločeni zadevi, ali pa vse povzroča ista zadeva, toda ko po nekaj minutah mirovanja zopet pridem za računalnik, je odprt My Computer in računalnik želi brati disketo. Seveda je ni v pogonu in se pojavlja opozorilni okenček. Ko to ugasnem, dela računalnik normalno.
Le msn mi vsakih 25 ali 35 minut pošilja tiste linke naokoli.
Sem že iskal za rešitev po googlu in sem zasledil najstarejše informacije o tem stare šele 2 dni, in pa seveda brez rešitve.
Kdo ve kako pomagat, pa kako je do tega prišlo?
Aja pa tudi med procesi ni nobene nove zadeve, tudi v zagonu ne.
Ravno zato mi ni nič jasno. :)
ps: Nihče ni klikal teh linkov na msnju!
takrat mi zablokira celoten računalnik, virus pošlje vsem ki jih imam pod stiki - tudi tistim offline... nato pa se moram izpisati, saj zablokira celoten sistem komunikacije :)
Ampak to ni ves problem. Sicer ne vem, ali sta to 2 ločeni zadevi, ali pa vse povzroča ista zadeva, toda ko po nekaj minutah mirovanja zopet pridem za računalnik, je odprt My Computer in računalnik želi brati disketo. Seveda je ni v pogonu in se pojavlja opozorilni okenček. Ko to ugasnem, dela računalnik normalno.
Le msn mi vsakih 25 ali 35 minut pošilja tiste linke naokoli.
Sem že iskal za rešitev po googlu in sem zasledil najstarejše informacije o tem stare šele 2 dni, in pa seveda brez rešitve.
Kdo ve kako pomagat, pa kako je do tega prišlo?
Aja pa tudi med procesi ni nobene nove zadeve, tudi v zagonu ne.
Ravno zato mi ni nič jasno. :)
ps: Nihče ni klikal teh linkov na msnju!
Nextor ::
Kaspersky ga zazna kot "Trojan-Downloader.Win32.VB.tev"
Potegni dol Kaspersky Virus Removal Tool in preglej računalnik!
Če ne bo uspelo odstranit, si potegni dol Hiren's Boot CD 10.1, zapeči iso na cd in nato poženi kasperskya v MiniXP-jih!
Potegni dol Kaspersky Virus Removal Tool in preglej računalnik!
Če ne bo uspelo odstranit, si potegni dol Hiren's Boot CD 10.1, zapeči iso na cd in nato poženi kasperskya v MiniXP-jih!
hvala bom ;)
tega kaspersky virus removerja ne najde...
sam da mal prečekiram če j še kje drugje..
tega kaspersky virus removerja ne najde...
sam da mal prečekiram če j še kje drugje..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: retropil ()
Nextor ::
Kaj, če bi klikno na povezavo v mojem postu?
1) klikni na "Kaspersky Virus Removal Tool" v mojem postu
2) ko boš preusmerjen na softpedijo klikni na veliki gumb "DOWNLOAD"
3) nato klikni na "External Mirror 1"
1) klikni na "Kaspersky Virus Removal Tool" v mojem postu
2) ko boš preusmerjen na softpedijo klikni na veliki gumb "DOWNLOAD"
3) nato klikni na "External Mirror 1"
Hexx ::
pi*** ej, sm odpru link in zdej mi je Microsoftov security essentials zaznal neko backdoor aplikacijo
ja kdo t je pa reku da klikej... zdej boš pa na istmu k pa js...
@Nextor: ja sj znam klikat :) ampak pol k pa na external mirror 1 klikneš pa vrže 404 vn
@Nextor: ja sj znam klikat :) ampak pol k pa na external mirror 1 klikneš pa vrže 404 vn
sm dal ravno zato da ja nebi nobeden nikol tega kliknu... da bi vsi vedl kuko izgleda to :)
bom naslednič ga sabotiral :)
bom naslednič ga sabotiral :)
Zgodovina sprememb…
KoMar- ::
Najboljša rešitev je reinstall Winsov in da potem vse stare podatke poskeniraš pred uporabo.
sm zdej probou kar mi je Nextor napisal, in bomo videl zdej a bo bolš a ne bo
še zmer ne dela... linki so ostali...
še zmer ne dela... linki so ostali...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Virus_Trojanec_JS/RedirOddelek: Informacijska varnost | 2000 (1664) | RejZoR |
» | Skype virusOddelek: Informacijska varnost | 1490 (1058) | Unknown_001 |
» | vdor v računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3787 (3320) | imallears |
⊘ | Računalnik star 1 teden se prižiga 1 uro (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6258 (5093) | bluefish |
» | Neznani virus onemogoči vse programe za zaščito in upočasni sistemOddelek: Pomoč in nasveti | 4624 (4147) | nokia6310 |