» »

AMD sistem - priporočila

AMD sistem - priporočila

Black Adder ::

Prosim za nasvete, kakšen AMD sistem kupiti, da bo stabilen in neproblematičen. Navijanja ne bo.
Računalnik bo za domačo rabo - vsega po malem, torej ena budget/best buy varianata.

Torej katere kombinacije matične z onboard zvokom, procesorja (XP do 1800+), diska, grafične in WinXP preverjeno delujejo brez konfliktov.
BlackAdder stroke again!

PALOMINO ::

Povedal ti bom iz lastnih izkušenj:

Sam sem imel osnovno ploščo ECS ELITE K7S5A +SB.
Plošča ima podporo DDR pomnilniku, na plošči pa je tudi zvočna po standardu AC97 - kakovost zvoka je odlična, če boš uporabljal samo stereo zakaj več pa boš potreboval SB Live! ali Audigy.
No, ECS K7S5A -odlična stabilna plata z njo nisem imel nobene težave pa še pocen je, cena 19.000,00 sit.
Res pa je, da plata ni za navijat...ampak kot si zapisal to ne boš počel.

Kar se procesorja tiče se trenutno najbolj izplača AMD XP 1800+.
Disk se splača uzet 80GB (znamko prepuščam tebi)
Grafika pa, GeForce 4 Ti 4200, če ne boš igral iger bo dovolj že kak GF 4 MX 440...
Lahko pa se odločiš tudi za Ati-ja

Vse te komponente delujejo brezhibno pod Win XP.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PALOMINO ()

kuglvinkl ::

ECS K7S5A je plata na SiS 735 chipsetu, ki je zastarel. ECS je izdal novo plato na 745, kako je s tabilnostjo pa ne vem. Sicer pa je pa boljša vsaka plata na KT266A, ki se dobijo že za 25k SIT. Potem pa poglej tako: če že odrinem 25k SIT, zakaj ne bi še 5k SIT in imam Abit KX7 na KT333. Vse to, glede na to, da te najnovejše stvari ne mikajo oz. ni si voljan počakati, da izidejo (denimo KT400 ali 756 ali nForce 2).

Do oktobra bo cena R9000 padla pod 30k SIT. V primerjavi s to karto, ti močno odsvetujem vsakega MXa.
Your focus determines your reallity

PALOMINO ::

Kuglvinkl al karkoli že pač si:

Govoriš iz lastnih izkušenj?
Najbolj mi gredo na jetra ljudje, ki pametujejo da je groza.

Človek je povprašal kakšen sistem kupiti - verjetno ga kani kupiti kmalu, po tvojih besedah sodeč pa bi bilo najbolje čakati do oktobra in potem oktobra bi bilo nemara vredno počakati do januarja - januarja je pa itaq najbolje da se počaka kar tja do poletja...in tako v nedogled...

Potem pa še tvoja izjava da je KT266 čipovje boljše od SIS735, preberi si malo teste recimo na Tomovi železnini kjer piše (in to ne piše samo tam) da nudi čipovje SiS 735 boljše zmogljivosti kot KT266.

In da ne pozabim omeniti: "Dodaš še 5 jurjev pa imaš Abitovo ploščo".
Poglej, človek je rekel da ne bo navijal.
Misliš da so Abitove plošče tako dobre?
Zbudi se, Abitove plošče so precenjene, pokonci pa jih drži slava iz časov BX čipovja.
Pokvarljivost pa je ravno takšna kot pri cenejših ploščah, utemelji potem zakaj Abit, če človek ne bo navijal?
Da se bo pač pohvalil, ja jaz imam pa Abit??

Kar se Ati-ja 9000 tiče.
Povej mi, veš morda priporočeno prodajno ceno za slovenski trg?
Mi v tem trenutku lahko poveš ime trgovine ki to kartico ima?
In navsezadnje kako veš kakšna bo cena te kartice oktobra??
Si prerok?

Bodimo objektivni in glejmo na razmere na slovenskem trgu v TEM TRENUTKU, kaj bo bomo še videli.

Se opravičujem, če sem koga s tem pisanjem prizadel, ni bil moj namen.

Jaxx ::

PALOMINO ti očitno ne poznaš razlike med KT266 in KT266A?? Res je SiS735 boljši od KT266, ampak KT266A je razred zase! Se pa strinjam glede firme, če ne boš navijal je Abit qurac in metanje denarja v peč; na drugi strani pa elitko k7s5a kar pozabi ker je RES zastarela. Razmisli o ECS K7VTA3 v3.0 KT333 (dal bi dva ušiva jurja več!)

kuglvinkl ::

Kuglvinkl al karkoli že pač si

Kaj te je zmotilo pri mojem nicu, glede na to, da očitno sploh ne veš kaj pomeni? Temu se v teoriji retorike reče začetna osebna diskvilifikacija. Uporabljajo jo tisti, ki nimajo nikakršnih stvarnih argumentov in želijo pozornost usmeriti drugam, denimo v nick… Pričakovati je, da boš navrgel, da nimam pojma o retoriki. Kakšna beda. Predvsem pa tvoj ton. Če nisi sposoben podati umirjenega komentarja na prejšnje poste, se raje zadrži, ne pa da povečuješ entropijo v okolju, ker hočeš (moraš?) zmanjšati svojo. BTW: Palomino je outdated, kuglvinkl je večen.

Govoriš iz lastnih izkušenj?

Ne, za Elitko ne govorim iz svojih izkušenj. Namreč, po težavah, ki so bile postane na tem in tujih forumih, bi seveda sebi pljunil v juho, če bi jo kupil. Vprašati se je, zakaj, je šla takrat tako za med. Ker je bil extremno poceni glede na ostale plate (okoli 25k SIT, ostale na 40k SIT)), zgolj in samo zaradi tega.

Najbolj mi gredo na jetra ljudje, ki pametujejo da je groza

V svojem odgovoru sem navedel stvarne argumente. Torej, po tvojem mnenju je moč dati priporočilo zgolj in samo, če imaš določen produkt v svoji lasti. Khm, ta je malce nora, se ti ne zdi? Namreč o KT 266, 266A, 333, 400 (whitepaper se da skupaj napraskati), nForce, … SiS 735, 745 itd. sem prebral in konzumiral dovolj informacij, da se čutim kompetentnega podati svoje mnenje o njih. Ti torej sploh nimaš mnenja o stvareh, katere ne moreš prijeti, jo ovohati, pregledati in pretestirati. Upam, da si tudi očetu svetoval tako pri izbiri avta in mu zabrusil, naj ne pametuje, ker zagotovo ne more vedeti, kaj bo kupil, če ga sploh še nima… Čakam na tvoj prvi post v Loži, ko boš zavzel stališče (po tvoje pametoval) o … .

Človek je povprašal kakšen sistem kupiti - verjetno ga kani kupiti kmalu, po tvojih besedah sodeč pa bi bilo najbolje čakati do oktobra in potem oktobra bi bilo nemara vredno počakati do januarja - januarja je pa itaq najbolje da se počaka kar tja do poletja...in tako v nedogled...

Moj odgovor zgoraj: Vse to (predlog o nakupu plate na KT266A ali KT333), glede na to, da te najnovejše stvari ne mikajo oz. ni si voljan počakati, da izidejo (denimo KT400 ali 756 ali nForce 2).
Tvojega odgovora ne razumem, namreč, iz mojega jasno sledi, da sam menim, da ne bo čakal na nove tehnologije… Da ne bo dolgčas, kaj je bilo zdaj, afekt, ihta?

Potem pa še tvoja izjava da je KT266 čipovje boljše od SIS735, preberi si malo teste recimo na Tomovi železnini kjer piše (in to ne piše samo tam) da nudi čipovje SiS 735 boljše zmogljivosti kot KT266.

To je povsem empirično ugotovljeno in samo norec bi trdil drugače. Ampak, če bi zbrano prebral moj post, bi videl, da nikjer ne omenjam KT266. In luknja v tvoji Teoriji o pametovanju: preberi si malo teste.. Torej ti nimaš plate na KT266 doma?! Heh, zdaj si se že usedel na hitri vlak brezumja.

In da ne pozabim omeniti: "Dodaš še 5 jurjev pa imaš Abitovo ploščo". Poglej, človek je rekel da ne bo navijal. Misliš da so Abitove plošče tako dobre? Zbudi se, Abitove plošče so precenjene, pokonci pa jih drži slava iz časov BX čipovja. Pokvarljivost pa je ravno takšna kot pri cenejših ploščah, utemelji potem zakaj Abit, če človek ne bo navijal?Da se bo pač pohvalil, ja jaz imam pa Abit??

Lahko bi napisal tudi Gigabyte, Epox, AOpen, … vse kar je namenjeno retail trgu. Napisal sem Abit, ker jo imam sam, namreč tu govorim iz lastnih izkušenj (in ne pametujem). Cene vseh teh se gibljejo okrog 30k SIT (legendarna Epoxova na KT266A se dobi že za 25k SIT), in glede na to ni precenjena, bi pa bila če bi bila dražja rajt?. In moje mnenje je, da ima ta plata najboljši cost/benefit , po domače, s to plato dobiš največ za svoj denar. Še eno lepo lastnost imajo sloveče znamke pri retail platah. Ogromno se piše o njih, zbrana je cela gora informacij in če boš hotel nekoč denimo vtakniti v plato 3 grafične karte (obesi se zdaj na to…) boš zagotovo že prej izvedel, ali je to možno ali pa boš moral v štacuno po novo. Teh 5 jurjev se zagotovo izplača. In če ne bo navijal zdaj, bo morda to poizkusil kasneje, ker bo imel možnost, in s tem jako razširil svoje znanje o sistemu samem, če ga bo to veselilo. Abit, Epox, … imajo dodano vrednost, ECS (zaenkrat?) še ne.

Kar se Ati-ja 9000 tiče.Povej mi, veš morda priporočeno prodajno ceno za slovenski trg? Mi v tem trenutku lahko poveš ime trgovine ki to kartico ima? In navsezadnje kako veš kakšna bo cena te kartice oktobra?? Bodimo objektivni in glejmo na razmere na slovenskem trgu v TEM TRENUTKU, kaj bo bomo še videli.

Da, vem. Za OEM bo potrebno na začetku (enkrat naslednji teden, ne DANES je še ni bilo v RS…) odšteti 28.800 SIT za PRO pa 34.000 SIT. Da izbrskaš ta podatek, ne rabiš biti ne prerok ne guru, samo določene informacije je potrebno imeti, kje iskati. In če bi spremljal sceno pri ATiju, bi izvedel, da je korenito spremenil poslovni model glede najave in dobavljivosti karte (nekaj povsem drugega kot denimo nVidia).

Glede oktobra. Če ne razumeš ekonomije, je to tvoj biznis in ne moj. Če bi ti (poleg teorije) npr. spremljal vsako tedenska gibanja cen grafičnih kart, ki jih objavljajo največje strani, še posebej pa prebral komentarje, ki jih podajo na tendence, bi verjetno (ali pa ne) tudi ti prišel do tega zaključka. Da ne omenjam, da se v US že zdaj, torej takoj po izidu, prodajajo za 80$. In ti mu priporočiš MX 440, če ne bo igral iger? Za 2D je popolnoma dovolj Matrox G200 za 10k SIT. Zgoraj pa nakazuješ mojo razsipnost glede Abita?!

Si prerok?
V dobi IT je lahko absolutno vsak prerok za nevedne. Zate sem.

Nizko entropičen pozdrav.


Your focus determines your reallity

Boeing ::

PALOMINO: dej ti očitno res ne poznaš določnih stvari a ?Abit je bil precenjen. KX7 dokazuje ravno nasprotno. Boljšega ne moreš kupit !
sis745 boljši od kt266 ?! mogoče performance/price primerjava, v hitrosti vsekakor ne. gladko pozabi.
Black Adder: kupi ploščo na kt266 ali kt333 čipsetu. poglej malo cene in boš videl da niso kaj dosti dražje od sis plat, so pa ziher hitrejše
ah. grem raje spat.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

dexterboy ::

Zgleda da še jaz moram pristaviti pisker; CrniGujo, iz lastnih izkušenj Ti lahko povem tole: če ti je vseeno, kakšno ploščo rabiš, je Sis čipovje čist kul. Če rabiš kej super za današnje razmere je VIA 266A čipovje zakon! Abitke so res cenovno zelo visoko ampak kvaliteta opravičuje ceno. Glede na to, da pa so ABITke namenjene overklokarjem - kar pa ti nisi, si lahko kupiš EPOXa za manj denarja in še vedno dobiš odlično kvaliteto. Če pa želiš danes neuradni "best buy", pa si kupi GigaByte mamaplato model 7VRXP, ki ima čipovje VIA KT333, podporo ATA133 diskom, vgrajeno zvočno z večkanalnim zvokom, USB 2.0, RAID polje pa še mrežno kartico 10/100 dobiš, da se lahko priklopiš na kabelski internet. Več ti povejo lahk u Dar Computersu iz domžal. Pa še dvoletno garancijo maš - tko k Abitke. Osebno mam 7DXR+, ki temelji še na starem AMD čipovju pa mi je po malem žal k nism počaku še 4 mesce pa bi kupu to zgori.
Zgleda da se bodo mnenja še kresala. Zatorej poglej še mal teste na Net-u. Vzemi si prosto popoldne odpri 20 strani pa ber. :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera plata za DURONA - čipovje ? SIS ALI VIA ?

Oddelek: Kaj kupiti
372123 (1700) freejack
»

Plato za 30k sit

Oddelek: Kaj kupiti
161344 (994) schurda
»

Katero matično ploščo

Oddelek: Kaj kupiti
131463 (1142) giuseppe
»

ECS K7S5A plata za AMD?

Oddelek: Kaj kupiti
111408 (1140) [t502]
»

ECS K7S5A ali MSI K7T266A PRO2

Oddelek: Kaj kupiti
331465 (1037) _Mortal_

Več podobnih tem