» »

problem z monitorjem - ubuntu...

problem z monitorjem - ubuntu...

msenjur ::

torej, da skrajšam zgodbo.. rihtam en star, star laptop, dell inspiron 8000. Ker je zelo svoh, sem naložil ubuntu. zdej imam pa na desktopu en problem. Očitno mi resolucije ne uspe nastavit!

Slika je na sredini prelomljena! Kako bi rekel... na sredini je pas 4cm, kjer sploh ni okna, kateri je odprt... morem ga premikat levo ali desno da ga vidim!

Probal sem tudi že dostopat do nastavitev resolucije, pa je samo 800x600 pa še 640x??? na voljo. Pod monitorji mi kaže unknown.

ko se dell zažene in je tam tist dellov welcome screen je vse ok...

in glede na to, da mi je linux totalna neznanka, mi prosim pišite v step by step navodilih... sej ko zrihtam ekran, se bom tud sam kej navadil, sam dokler pa tud gledat ne morem normalno po desktopu...

 Dell

Dell



hvala!

steev ::

Daj gor kubuntu, meni dela hitreje kot ubuntu.
:|

msenjur ::

ja pa bo ekran tud delal???

PaX_MaN ::

Znana težava.
Prvi del tegale odgovora naj bi to porihtal.
Aja, navodila.
Klikni levo zgoraj "Applications",nadalje "Accesories"(ali nekaj temu podobnega), tam noter naj bi bil nekje "Terminal", klikni ga. Odpre se konzola. Vpiši noter (brez navednic) "sudo gedit /etc/X11/xorg.conf", Enter, ko pojamra za geslo tvojega računa, ga vpiši. Odpre se okno klona Notepada, ki ima odprto zgornjo datotek (/etc/X11/xorg.conf). Premiškaj se do vrstice
Section "Monitor"

in nekam do
End section

napiši še tili dve vrstici
HorizSync 31-82
VertRefresh 40-110

Ko to narediš, pritisni bodisi "Ctrl+S", ali pa Datoteka->Shrani.
Zapri Gedit, potem pa še konzolo.
Pritisni Ctrl+Alt+Backspace, da se grafični strežnik resetira, po čemer naj bi delalo tako kot mora.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

msenjur ::

TI MATER!!!

F+f7 je deloval!!!

pa sm probal vse tipke v kombinaciji z funciton!!!

Ja hvala... zaenkrat!

Karen ::

A lahko še jaz pristavim piskrček glede (k)ubuntuja? Razmišljam o prodaji tavelke kište (glasnost). Najprej sem hotel kak mini itx vzet (24/7), izključno za sufranje, kak torrent, pa divx; zdaj pa sem se začel ogrevati za kakega od tamalih notebookov (kak dell mini z 8GB SDD, no a wwan kartico). Ideja je, da bi gor dal 19" LCD, usb hub z miško in tipkovnico in imel to pač bolj ali manj skoz prižgano. DivX-e bi gledal iz zunanjega 2,5" usb diska. Ko sem zadnjič imel na nekem mini prenosniku (1,6GHz atom) ubuntu gor (pol leta nazaj) je bila znanstvena fantastika gor dati tisto 3d namizje (pozabil ime, ampak tisti efekc cube ipd.), pa da bi to na neko normalno kombinacijo tipk preklopilo na zunanji monitor. Vsakič ko sem to storil so se podrle komplet nastavitve grafike, skratka sicer sem neznalec, ampak takega polizdelka kar se tiče preklopa na zunanji monitor nisem pričakoval (glede na to da sem zunanji usb 3g modem usposobli sem pričakoval da bo preklop na zunanji monitor piece of cake). Torej: a je to še vedno Sci-fi in naj grem na en itx ali si lahko mirno privoščim to kombinacijo, pa da mi dela preklop na zunanji lcd s kombinacijo tipk )kot pač pri polknih), pa da bi za rezervo še 3g delal če glih adsl pade dol?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ubuntu 8.10 desktop - težave

Oddelek: Operacijski sistemi
252531 (1977) Gapi
»

Ubuntu

Oddelek: Operacijski sistemi
302972 (321) Tear_DR0P
»

Težave z resolucijo na Linux sistemu

Oddelek: Operacijski sistemi
161378 (1160) INVICTRA
»

Ubuntu in težave pri bootu

Oddelek: Operacijski sistemi
111051 (932) trademark
»

SuSE 10.0 in problem z driverji

Oddelek: Operacijski sistemi
71274 (1221) kriko1

Več podobnih tem