» »

Rešitve za backup

Rešitve za backup

poweroff ::

Zanimajo me malo bolj konkretne izkušnje različnih rešitev za backup.

Sam kar precej poznam rsync, nekaj malega duplicity, slišal pa sem tudi za rdiff (a ga še nisem uporabil). Kaj je boljše za prenašanje datotek preko interneta (kompresija, zanesljivost,...). Kako pa se napram tem odprtokodnim, obnese Iron Mountain backup rešitev? Skratka, kaj je the best of?
sudo poweroff

Karen ::

Če rabiš backup je obian Backup free in kul zadeva (podpira polne, incremental backupe, zipanje ipd.). Pri nas v praksi deluje že 2 leti bp. Za sinhronizacijo (tako da dobiš npr. identične datoteke na npr. domačem, in službenem računalniku (ali na usb ključu) pa Freefilesync (jasno freeware). Oboje dela pod Winsi in zna prek LANa, FTP-ja ipd.

OrkAA ::

Če se boš ukvarjal z duplicity imam jaz eno luštno skripto, ki malo poenostavi uporabo.

Dobiš jo tukaj.

Aja.. pozabil sem omeniti, da me zanimajo rešitve, ki delajo na Linuxu. I am no-Windows guy. Sem mislil, da je to splošno znano. :D

V glavnem, zanimajo me praktične izkušnje, rpedvsem kako se zadeve obnesejo ob nekoliko slabši (prekinjajoči) internetni povezavi in koliko overheada imajo.

OrkAA, za tvojo bakup skripto sem pa že slišal. :D Tnx za link.
sudo poweroff

Karen ::

Sorry, nisem vedel za kaj rabiš. Za linux je tega morje. Bolj je hec če hočeš najti kaj kar ti zna tudi odprte fajle backup-irati (če imaš kako bazo non-stop odprto s strani klientov, npr. kako Lotus notes bazo ali kaj podobnega).

redo ::

Jaz uporabljam duplicity v kombinaciji z backupninja. Hm, sem že skoraj pozabil na to. Zna tudi baze, svn, ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redo ()

Ja. Poznam te zadeve. Zanima me predvsem kaj je najboljše.
sudo poweroff

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri free cloud storage (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5213941 (12089) Anney
»

Cloud backup za podjetje

Oddelek: Omrežja in internet
355581 (3959) terryww
»

Kriptiran backup na oddaljeno lokacijo

Oddelek: Programska oprema
121575 (1274) levaky
»

Moji strežniki