» »

replike dragih ur

replike dragih ur

««
7 / 30
»»

Shkorc ::

Jest bi dal jurja, če mi je ura všeč. Boljš ko pa 10k... logiš, ne?

St235 ::

Furbo je izjavil:

Kar pokažita mi tak ponaredek.

Razni 'ponaredki prve klase' ki jih jaz vidim na bolhi so tako očitni, da bi jih še otrok prepoznal.

Pa ne mi reči, da bi kdo od luzerjev, ki kupujejo fejke, dal jurja zanj.


uff, res prepričal si me. Kako nisme pomislil, da bi vzel slike na Bolhi kot ultimativno razsodišče kaj je dober ponaredek.

Okapi ::

Kar pokažita mi tak ponaredek.
Tole je opozorilo na uradni švicarski vladni strani. Poudarek je moj.
Many of today's counterfeit watches and jewellery are made so carefully that even specialists require special equipment in order to identify them. High prices are no guarantee for impeccable quality: even an expensive piece of jewellery can be a forgery. Nor are hallmarks proof of authenticity. Therefore, in foreign countries, valuables should be purchased only from recognized specialist shops.


O.

Furbo ::

Scary. Kje so torej ti ponaredki? Ima kdo kakšnega v lasti ali 'menda' obstajajo?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

RejZoR ::

Če je urar vizualno ne razloči to še ne pomeni, da je vredna česarkoli. Ko pa se ti bojo zobniki zbrusili po 5 letih, vzmet bo izgubila prožnost in natančnost bo odplavala po svoje si pa lahko dobro repliko za jurja nekam vtakneš ane?
Tud kitajski avti so na zunaj izgledali enako kot evropski dokler jih niso počili v steno. Potem pa je bila rezervna guma v prtljažniku kar naenkrat zraven mašine spredaj...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

darkolord ::



 razlike v ostrini, barvah in kontrastu so zaradi drugega vira fotografij

razlike v ostrini, barvah in kontrastu so zaradi drugega vira fotografij





Nekatere od zgornjih kopij so že nekaj generacij stare, pa tudi originalne se tu in tam malo spremenijo (v smislu razlik pri spremebi proizvodnih postopkov z leti)

Ko pa se ti bojo zobniki zbrusili po 5 letih, vzmet bo izgubila prožnost in natančnost bo odplavala po svoje si pa lahko dobro repliko za jurja nekam vtakneš ane?
Saj ne veš, kaj govoriš.

Zgodovina sprememb…

Cervantes ::

Jest mam fejkico že 5 let. Laufa ket (švicarska) ura.

RejZoR ::

Če na zunaj izgleda enako še ne pomeni da so materiali res enaki...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Kje so torej ti ponaredki?
Kaj misliš, kje? Na rokah ljudi, ki so prepričani, da so kupili drage originale. Skupaj s ponarejenimi holografskimi nalepkami in certifikati.

We are being told of many fake Panerai's being traded on auction sites at the moment, they are complete with a box and paperwork, but all completely fake.
...
On visiting SWC and showing off my newly aquired Black Seal (purchased elsewhere)to John, he immediately suspected that all was not well and carried out a range of tests including weight, frequenzy, UV, visuals etc and to re-assure himself showed it to his in-house watchmaker, who sadly all confirmed that the watch was not real and that it had been the best copy ever seen. Fortunately the dealer I purchased the watch from was also duped and provided me with the full refund.

http://www.watches.co.uk/watches/inform...

Tule je recimo opis ene replike iz tretje kategorije (kupljene kot replika, ne kot original).
http://www.jumboprawn.net/jesse/naligaa...

Odkrivanje tistih ponaredkov, ki so prodani kot originali, je seveda težje, ker jih lastniki običajno ne nosijo na atestiranje k strokovnjakom. Kvečjemu če jih hočejo kdaj kasneje prodati.

O.

Cervantes ::

Baš me briga.

Imam takole in še nikoli se nobeden obregnil "uf, Rolex" - ker je popolnoma neupadljiva.

Je pa zame najlepši primerek urarskega designa.

:)

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

še ne pomeni da so materiali res enaki...

a range of tests including weight

Na primer:


Pa ne, to res ničesar ne dokazuje. Ampak vseeno so nekateri ponaredki hudičevo dobri.

Glede mehanizmov je pa tako, da mehanski že sami po sebi niso baš neki natančni (kvarčna ura iz pralnega praška nese drage švicarje). Imaš pa tudi ponaredke s švicarskimi mehanizmi...

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Ne ne, saj si slišal furbija, to je nekvalitetno sranje, ki ima čist zbrušene zobnike, ker je pač nekvalitetna ura.

Je pa to drugače čist res. Mam cc 10 let staro repliko breitlinga z avtomatskim navijanjem in je tolk zjebana da vsak teden zamudi za cc 1 minut0. čisto sranje, so se pač znucal zobniki. Oziroma sem verjetno že kupil tkao, ki je bla čist znucana ker že od vseka začetka zamuja. Če bi dal 5000EUR več bi zagotovo zamujala sam 60s na teden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Cervantes ::

Jaz sem enkrat nesel mojega "rolexa" pokazat frendu, ki je urar, jo je oprl in rekel, ok, nič posebnega, miyota engine, (beri Citizen), plavat ne z njo, pod tuš pa komot.

Ampak kaj pa ve en urar.

Venomus ::

Koliko enega bullshita od Furbota, prav za nasmejat... :))

Toliko ima proti fejkom, ker je izgleda sam plačal za Rolexa 6.000 €, potem pa pobrskal po internetu in videl, kakšno odlično repliko Submarinerja z ETA klonom se dobi za 250$ in nihče, razen kakšnega Malalana nebi videl razlike. Ga čisto razumem, vsak bi se počutil okradenega pri belem dnevu...

Če kitajec lahko naredi Breitlinga, Omego, Paneraja za 250$ in je ista na izgled kot original, se človek vpraša kam gre ostalih 5000 € pri originalu.

St235 ::

Saj je povedal kam - v neuničljive zobnike, ki se tudi po petih letih uporabe ne uničijo.

Cervantes ::

Ja saj v tem je razlika. Jaz sem vesel, ker imam lepo uro (sicer z zanič zobniki), on pa ponosen, ker ima original rolexa. Po možnosti kakšno Daytono, ki je jaz ne bi dal na roko za nič na svetu, ker je po mojem samo zelo drag kič.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Če vas v tujini (večinoma na letališčih) dobijo s ponaredki dragih blagovnih znamk, plačate lepo kazen.

Bi mal premislil o tem ... V Švici to lahko doseže par 1000 EUR.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

St235 ::

Ja, švicarska letovišča so ubitačna. Kontrole čepijo na vsakih 20m, in tedensko 1000 turistov plačajo kazni.

jao, jao...


Sankcionira in preganja se v prvi vrsti prodajo in nakupovanje izdelkov, ne pa kontrola ročnik ur, pri nakupu smučarske vozovnice.

Okapi ::

on pa ponosen, ker ima original rolexa.
Če sploh ima original. To ga zdaj najbolj skrbi;)

O odstotku ponaredkov, ki jih prodajo kot originale v zaresnih štacunah, se samo ugiba, so pa po mnenju nekaterih poznavalcev osupljivo visoki. En znanec je recimo pred časom pri nekem urarju, se mi zdi da v Avstriji, kot originalnega kupil enega od cenejših Rolexov, za katerega sem 99% prepričan, da je fejk.

Če vas v tujini (večinoma na letališčih) dobijo s ponaredki dragih blagovnih znamk, plačate lepo kazen.
Ja, če te dobijo s polnim kovčkom rolexov. Če ga imaš na roki se pa carinik ne bo šel ukvarjati z ekspertnim dokazovanjem ponaredka.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Furbo ::

St235 je izjavil:

Saj je povedal kam - v neuničljive zobnike, ki se tudi po petih letih uporabe ne uničijo.


Kot prvo, tisto o zobnikih nisem napisal jaz. So pa definitivno slabše zadeve notri (in zunaj), kot v originalih.

Kot drugo, vse svoje upe polagate v pisanje nekega ponarejevalca ur na internetu in za sveto vzamete vse nakladanje o kvaliteti fejkov, ki ga pač pisari, da služi od oglasov, vi pa berete, da se počutite pametne ob svojem nakupu.

Pa noben od vas nima tako kvalitetnega fejka, da se že od zunaj ne bi videlo razlike. V to vas lahko prepričajo le zato, ker originala pač niste še niti videli za več kot minuto.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Okapi ::

Ti si res smešen. Ponarediti znajo milijon evrov vrednega Picassa in Rubensa in Van Gogha tako dobro, da se profesorji kregajo, ali je original ali ne, ti pa misliš, da ne znajo ponarediti ene mehanske urice, narejene s tehnologijo 19. stoletja. Kaj pa pravzaprav misliš, da je v 10.000 evrov vrednem Rolexu ali IWC-ju?

O.

Furbo ::

Torej imaš ti fejk, ki je povsem identičen originalu, tudi znotraj? Ali imaš internetne rekla-kazala in slike (po možnosti originala)?

Pa ure o katerih teče beseda niso vredne milijone evrov.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

Okapi ::

Ne, imam original - in to takega, ki ga nihče ne ponareja.;)
http://www.yeswatch.com/wrist-watch/tim...

Marsikaj (pravzaprav velika večina vsega) kar vem, je "rekla-kazala", vključno s tem, da je Zemlja okrogla. Enako velja za ure.

In ni treba, da je ura vredna milijon, da se jo splača dobro ponarediti. Večina teh ur (originalov) uporablja standardne mehanizme, ki jih lahko preprosto kupiš za nekaj deset evrov in po potrebi ustrezno modificiraš. Nobene magije ni zraven, vse to naredi izučen kitajski urar za nekaj deset evrov. Ohišje narediš s CNC mašino tako, da ni variante, da bi ga ločil od originala. Raznih hologramskih nalepk in certifikatov tudi ni problem ponarediti - za tiste, ki ponarejajo denar in biometrične potne liste, je to mala malca.

In tako za par sto evrov narediš uro, ki jo lahko prodaš za nekaj tisoč evrov. In ti sedaj misliš, da to bodisi ni mogoče, ali pa da se nobenemu to ne splača delati?

O.

Furbo ::

Ql, hitro mi povej kje zastonj dobim vrhunske CNC mašine, materiale in urarje, da bom potem za 100€ delal fejke.

Saj ok zagovarjajte fejke, samo ne se slepiti, da dobite isto kvaliteto no.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Okapi ::

Kaj je s tabo, resno? A ti bi kar zastonj mašino imel? Vrhunsko CNC mašino (in material in urarje) imaš recimo v 101 kitajski tovarni, kjer čez dan izdelujejo legit OEM mehanizme za ure, ponoči pa replike in ponaredke. Pa še v kakšni tajvanski, kjer tudi podnevi izdelujejo replike.

Zgleda da ti res ni čisto jasno, kako dandanes deluje industrijsko ponarejanje.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Furbo ::

Samo kljub vsem tem poznavanju kvalitetnih fejkov, ga noben dejansko nima eh?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Okapi ::

Kako da ne? Problem je v resnici samo to, da marsikdo sploh ne ve, da ga ima.

Saj sem dal link, kjer nekdo piše, kako je kupil Paneraia, za katerega se je potem izkazalo, da je ponarejen. Pa še nekaj podobnih primerov iz druge roke opiše. Ti se sicer lahko prepričuješ, da je vse to samo laž, in da se takšne reči v resnici ne dogajajo, ampak s tem samo sam sebe slepiš.

O.

Okapi ::

Two years ago, counterfeit watches came equipped with basic movements copied from Swiss calibres. Now a fake watch can just as easily include a working tourbillon, as counterfeiters set about copying complication models by Vacheron Constantin or Breguet.
Copyright: Journal de la Haute Horlogerie


What would you say if you were shown a counterfeit copy of the new Rolex Milgauss with its green-tinted sapphire crystal and, after ten minutes' careful scrutiny, you were incapable of saying for sure whether it was genuine or a fake?
Unfortunately, this is a situation the most experienced among us are having to face.
...
And whereas counterfeiters once copied only the exterior of a watch, they now go as far as to imitate the mechanism with reliable, quality tourbillon movements.

http://www.truetime-asso.com/Waking-up-...

Ali pa je vse to laž?;)

O.

Okapi ::

Še en letošnji primer z Nove Zelandije.


http://www.scambusters.co.nz/forum/view...

Furbo ::

Okapi je izjavil:

Two years ago, counterfeit watches came equipped with basic movements copied from Swiss calibres. Now a fake watch can just as easily include a working tourbillon, as counterfeiters set about copying complication models by Vacheron Constantin or Breguet.
Copyright: Journal de la Haute Horlogerie


What would you say if you were shown a counterfeit copy of the new Rolex Milgauss with its green-tinted sapphire crystal and, after ten minutes' careful scrutiny, you were incapable of saying for sure whether it was genuine or a fake?
Unfortunately, this is a situation the most experienced among us are having to face.
...
And whereas counterfeiters once copied only the exterior of a watch, they now go as far as to imitate the mechanism with reliable, quality tourbillon movements.

http://www.truetime-asso.com/Waking-up-...

Ali pa je vse to laž?;)

O.


Potem tudi ostalo ni laž kar tam piše in sicer, da to škodi urarski industriji in da s tem podpiraš sužnjelastnike, otroško delo itd.. ?

Pa vi bi še vseeno kupovali fejke?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Ales ::

A nosiš športne copate? Trenirke..? In še miljon drugih stvari, ki so izdelane v državah tretjega sveta pod kdo ve kakimi pogoji? Ali pa kar v sweatshopih nedaleč od nas. Isti šmorn, luknja v Srbiji ali Italiji ali pa koliba nekje v Vietnamu ali Indoneziji.

Ok, ne vse, ampak nekaj od njih je pa sigurno nastalo tako. Puf, nalepka in etiketa in evo, stane 100 EUR. Isto kot ponar..khm.. replike ur. Sicer pa, načeloma sem proti replikam. Imam eno srednje kvalitete, ki sem jo iz firbca kupil na Kitajskem in je nikoli ne nosim. Dela pa še vedno... Nočem pa bit ravno bolj papeški od papeža, da bi nekoga zdaj obsojal ker želi imeti repliko z npr. ETA mehanizmom v razmeroma kvalitetnem ohišju vrhnskega dizajna, za normalen denar. Sploh glede na to, kaj vse papeži počnejo >:D :D

Sem za to, da vsi nehajo s tem. Od trenirk, superg, ur, kavbojk... Sam nekako se mi zdi, da še ni čas za to.

BaToCarx ::

Se da stopit v kontakt z temi ponarejevalci pa da recimo na uni rolex uri, zamenjajo vse kar piše rolex v BaToCarx? Tko da maš custom? :D

Ne nosim ure že dolgo časa, me pa zanima če delajo to, malo po naročilu.

RejZoR ::

No, to pa bi bila huda fora. Jezst bi imel tud tako kjer namesto proizvajalca z istim fontom piše "RejZoR" :D
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BaToCarx ::

Gut ne? Če že mečeš stran denar za uro, naj bo vsaj "tvoja".

Cervantes ::

Perfektna zamisel!

Ali pa namesto Rolex ZroleX!

Takoj sem za!

Venomus ::

To bi bilo težko narediti, ker te kitajci ponavadi delajo v večjih količinah, nad 300 kosov, da se jim izplača. Poznam primer, ko so na enem forumu hoteli narediti uro za forum in so jih morali narediti najmanj 300, da so se uspeli zmenit s kitajci.

BaToCarx ::

Venomus poznam primer da imam moja mama začetnice notr tam kje je napis, for free. baker, al neka druga "naroči na dom random shit", samo je čakala 3 tedne. Taka simple ročna ura z kazalci.

Zdej pa da ti nebi za 500 ali 1000 evro naredili, se mi zdi malo čudno.

Okapi ::

Vse je stvar v ceni. Številčnico ti lahko modificira tudi kakšen urar ali draguljar ali finomehanik pri nas.

O.

BaToCarx ::

Ja ma jst sem mislil na vse napise tudi tiste v mehanizmu in železu.

Aja pa ura od mame je bila zastojn. Zdej navem kolko kombinacij je A-ZA-Z tako da če so jih naštancali ful je lahko samo sortiranje in pošiljanje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()

Okapi ::

To pač dodatno zakomplicira (se pravi podraži) zadevo. Za koliko, pa dvomim, da nam bo uspelo ugotoviti.;)

O.

BaToCarx ::

To da nebomo ugotovili če nudijo tudi to se strinjam, če ma kdo interes v teh replikah, se priporočamo za kake novice.

Okapi ::

Drugače bi pa jaz tudi imel kakšnega "Okapi" Explorerja (tudi brez custom graviranega mehanizma), za zmerno ceno;)

O.

RejZoR ::

Okapi s fontom od OMEGA :D

Drugače pa imajo na nek način zajebantski šarm ponaredki z mal spremenjenim imenom. Ne tak kjer je vse navidez kot pri originalu ampak oni kjer imaš dejansko napisano Bolex, Panarej, Karter itd... ko je prav očitno, da je fejk.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Furbo ::

Na http://www.blackoutconcept.com/en/ imajo simulator, kjer si lahko prilagodite svoj sanjski Rolex, oni vam ga potem predelajo v takšnega.

Seveda to ni poceni in se ne ukvarjajo s fejki, ampak simulator je kar cute.

Bistvo njihove predelave je sicer prebarvanje kovinskih delov v črno barvo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

darkolord ::

Trollex

Venomus ::

Par modelov v svetu replik je znanih po tem, da so kakšne stvari narobe ''prekopirane''. Meni osebno je to še bolj zanimivo :))



Okapi ::

Seveda to ni poceni in se ne ukvarjajo s fejki, ampak simulator je kar cute.
Evo, sem jih vprašal, koliko stane, da napis Omega na Seamastru zamenjajo z Okapi, in pravijo 1500 evrov. A so mislili resno, ali pa so me samo na hitro odpikali, pa ne bi vedel.;)

O.

Furbo ::

Bi rekel da kar resno, ker že malce preseravanja podvoji ceno ure(ki že v startu ni poceni).
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

cryptozaver ::

Fejk nosi ta, ki bi rad bil nekaj kar ni.

Za 400/500EUR se dobi že zelo dobro uro, ki je avtentičnega izvora.

http://www.minutka.si/forum/6-kaj-in-kj...

Zgodovina sprememb…

BaToCarx ::

Saj za uro na roki je dovolj taka. ali pa ta in še polno jih je, ki so dokaj točne. Saj zato imamo uro ne?

Fejk nosi ta, ki bi rad bil nekaj kar ni.


To ti dam pa kar prov, večino ki jih poznam "ki so nekaj" ur sploh nimajo na rokah. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaToCarx ()
««
7 / 30
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple proda več ur kot celotna švicarska urarska industrija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
14424657 (19307) bbbbbb2015
»

Od kod ima ROLEX denar? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10520411 (15821) cryptozaver
»

katera diver ročna ura? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15937887 (33939) GrimReaper
»

Ura - kot darilo za diplomo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5111258 (9992) OwcA

Več podobnih tem