Forum » Pomoč in nasveti » BSOD pri branju iz usb diska
BSOD pri branju iz usb diska
krneki0001 ::
Ko sem priklopil zunanji disk je sistem napisal, da naj preko diska spustim chkdsk. Ker tega nisem storil in sem štartal nekaj iz tega diska, je sistem "crashnil". Disk sem sedaj pregledal in na njem našel samo nekaj prepletenih datotek. Problem se ne pojavlja več, tudi če berem in hkrati nekaj kopiram ter nekaj movam na in iz diska.
Kaj povzroča v takem primeru BSOD? Ali je problem "cashing" datotek, pa se potem sesuje, če se 2 datoteki prekrivata/prepletata?
Kako preprečit take izpade v nadaljne, ker mi na mašini laufa vse skupaj 6 sistemov (6 v VM) in ni zaželjeno, da bi se kaj takega še kdaj pojavilo. Krovni sistem je server 2008 z hyperV in v tem 4x server 2003 (vsak po 750Gb na disku) in enkrat windows 7(500GB placa na disku).
Windows 7 je moj sistem v katerem programiam in delam stvari zase, ter preko oddaljenega dostopa "štimam" zadeve na serverjih v firmah, hkrati pa imam tudi kompletne slike (backupe, ki se z določenimi programčki updejtajo na vsako uro) teh serverjev ravno tako v hyperV na isti mašini, zato ni zaželjeno, da bi se mašina reštartala nekontrolirano.
Sistem:
proc: I5-750
plata: LGA1156 MSI P55-GD80 (plata podpira 8 diskov v raid-u)
ram: 8GB
diskovno polje: 8X1Tb diskovje v raid 0 (4Gb efektivnega placa)
8800GT grafika (512Mb)
napajalnik 850W
Ima kdo kakšno rešitev teh zadev? Ne vem kako bo delovalo, če izklopm "keširanje" datotek in podobno?
Kaj povzroča v takem primeru BSOD? Ali je problem "cashing" datotek, pa se potem sesuje, če se 2 datoteki prekrivata/prepletata?
Kako preprečit take izpade v nadaljne, ker mi na mašini laufa vse skupaj 6 sistemov (6 v VM) in ni zaželjeno, da bi se kaj takega še kdaj pojavilo. Krovni sistem je server 2008 z hyperV in v tem 4x server 2003 (vsak po 750Gb na disku) in enkrat windows 7(500GB placa na disku).
Windows 7 je moj sistem v katerem programiam in delam stvari zase, ter preko oddaljenega dostopa "štimam" zadeve na serverjih v firmah, hkrati pa imam tudi kompletne slike (backupe, ki se z določenimi programčki updejtajo na vsako uro) teh serverjev ravno tako v hyperV na isti mašini, zato ni zaželjeno, da bi se mašina reštartala nekontrolirano.
Sistem:
proc: I5-750
plata: LGA1156 MSI P55-GD80 (plata podpira 8 diskov v raid-u)
ram: 8GB
diskovno polje: 8X1Tb diskovje v raid 0 (4Gb efektivnega placa)
8800GT grafika (512Mb)
napajalnik 850W
Ima kdo kakšno rešitev teh zadev? Ne vem kako bo delovalo, če izklopm "keširanje" datotek in podobno?
- spremenilo: krneki0001 ()
Ni nič pametnega, naj bi deloval normalno, tudi za disk ni nekih problemov (2.5 120Gb sataII).
Duhec ::
Ne vem, mogoče je bil kdaj ta zunanji disk izklopljen na silo in ne preko "varno odstranjevanje strojne opreme". Takrat se zgodi, da se kak fajl ne zapiše v celoti. Lahko pa je kak sektor na disku malce muhast in je pofižil kako datoteko. Chkdsk ti popravi take napake, kar si, če sem prav zastopil, že naredil.
Preglej zunanji disk še npr. s HDD Regeneratorjem, ki je neodvisen od OSa. (je na HirensBootCD).
Preglej zunanji disk še npr. s HDD Regeneratorjem, ki je neodvisen od OSa. (je na HirensBootCD).
ender ::
Če je napaka na datotečnem sistemu, je lahko to krivo za BSOD. Nekaj let nazaj sem imel problem, ko je firmware za MP3 player generiral datoteke, ki so imele različna dolga imena, vendar identična kratka imena, kar je na XPjih povzročilo BSOD v fastfat gonilniku ko si poizkušal brat te datoteke.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.
Napaka je bila na prenosnem disku. Ne zanima me kaj jo je povzročilo. To vem in je odpravljeno za sedaj. Na računalnike se spoznam, vendar o takih zadevah nikoli nisem razmišljal, ker ni nikoli bila mašina pomembna, Se je pač sesula, sem na novo naložil in mir. Sedaj pa je na tej mašini več VM mašin, ki morajo biti 99.9% na razpolago in se BSOD ne sme pojavljati.
Zato sprašujem kako preprečit v nadaljne take zadeve? Ali vsakič ko hočeš kak tak disk priklopit štartaš ročno chkdsk /f ali obstaja kaka zadeva, ki avtomatično preveri take stvari ko priklopiš disk?
Ni mi pa do tega, da bi si še eno mašino samo za delo nabavil. ŽE tako mi pod mizo stojijo 3 mašine, na mizi 2 prenosnika, tako da še ena mašina ne pride v poštev - ravno zato sem tudi šaltal iz C2D E8400 na I5-750, ker naj bi bila dovolj zmogljiva.
Zato sprašujem kako preprečit v nadaljne take zadeve? Ali vsakič ko hočeš kak tak disk priklopit štartaš ročno chkdsk /f ali obstaja kaka zadeva, ki avtomatično preveri take stvari ko priklopiš disk?
Ni mi pa do tega, da bi si še eno mašino samo za delo nabavil. ŽE tako mi pod mizo stojijo 3 mašine, na mizi 2 prenosnika, tako da še ena mašina ne pride v poštev - ravno zato sem tudi šaltal iz C2D E8400 na I5-750, ker naj bi bila dovolj zmogljiva.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Server 2016 in Win10 (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 6854 (4792) | dottor |
» | Kombiniranje Windows10 in LinuxOddelek: Operacijski sistemi | 2000 (1493) | popster |
» | Je virtualizacija rešitev?Oddelek: Operacijski sistemi | 4562 (3718) | peko_deko |
» | Mocnejsi streznik za virtualizacijoOddelek: Strojna oprema | 6846 (5972) | Isotropic |
» | SSD-ji krepko pod mejo dolar/GB (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Diski | 35658 (27797) | krneki0001 |