» »

brezžični Singstar mikrofoni

brezžični Singstar mikrofoni

mjk ::

Živjo!

Za karaoke doma uporabljam wireless singstar mikrofone priklopljene
na PC preko usbja (ultrastar).
Na mikrofonu slišim cca. 0.5 sec - 1 sec zamik, kar se mi zdi ogromno!

Je kdo že delal s temi mikrofoni? Je to samo problem driverja ... ali lahko samo HW kako flasham s kakim popravkom ... skratka imam problem in ne vidim več kako bi se lahko stvari še lotil.

LP,
Miha

P.s.: Ali je možno da zamik povzročajo kaki mobiteli, radijski oddajniki, wireless ruterji ... itd.

hehe pozabu dopisati :) ... win 7 x64 RC B7100

AtaStrudl ::

Mikrofon sigurno ni kriv, sploh nic analognega. Pred digitalno dobo so za taksne zakasnitve (odmev...) rabili zanko magnetnega traku...

Taksna zakasnitev se lahko pojavi sele v digitalni domeni, po A/D konverziji - najverjetneje v SW (bufferji itd)
Ce imas A/D pred radijsko zvezo (ce je ta digitalna) bi slaba zveza lahko povzrocila delay (ponovljeno posiljanje paketov...), sicer pa ne...

Torej po tvojem motnje :)

mam tudi žična mikrofona in delujeta brez zamika ...
... mene je predvsem skrbelo da ni tu kriv kak driver za zamik.

trenutno kvaliteto imam nastavljeno na 44k HZ (cd quality) ... bom ob priliki poizkusil manjšo - ali je to že v samih winsih in nima veze s tem delayom, ki se meni pojavlja v razliki z ožičenimi mikrofoni?

sem iskal malo po netu, pa je folk edino s televizijo imel probleme tako da nisem na samo povezavo tolikjo mislil ... imam pa še vedno na sumu gonilnike, da je sony za te mikrofone nalašč kake "procedure" napisal :) ... what is your take on it?

Lp,
Miha

AtaStrudl ::

hja, ker ne poznam hardvera, bi tezko rekel - sem malo googlal, pa nisem nasel kaj dosti HW informacij o samih singstar mikrofonih.
Ce sem prav razumel, se tudi tisti zicni priklopijo na USB? Torej A/D ze v samem mikrofonu, ne sele v PC na zvocni kartici. Ampak iz tega se ne vidi, ali je pri brezzicnem A/D pred ali po radiu...

Sicer pa ce brezzicnega v isti sobi priklopis na original PS, ima tudi zakasnitev?
Ce ja, potem je najbrz res problem ponavljanje na radio zvezi.

:)

če bi imel v isti sobi PS2 oz PS3 bi bilo lažje testirat :) - ne lastim si PS# konzole.
hja
... pri ožičenih mikrofonih mi deluje sestava dokaj simpl: 2x analogni mono signal pride do modulčka, ki se preko USBja predstavlja kot stereo mikrofon, tako da tu je sigurno Analogno -> digitalno v tem modulčku.
... pri wireless pa ??? verjetno sama pretvorba pride pred pošiljanjem "po zraku", saj vsak paketek označi s svojim IDjem ... npr. imaš lahko 4 wireless mikrofone pa 2 postaji na usbju.
zato sem malo v dvomih da bo delovalo znižanje kvalitete v winsih ... je bolj verjetno da je to že tak signal, ki je pretvorjen, pa ga potem sam win zmanjša ali pa "zviša" v kvaliteti.

čudi me edino to, da nisem našel pripomb na netu, ki bi jokali glede tega synca na PS3 ali PS2 ... tudi za PC ga nisem zasledil ... imam kolega, ki ima PS3 pa je rekel da nimajo zamika .. zato sem se šel na driverje skoncentrirat.

nič takole na pamet je brezveze govort ... bom sprobaval par različnih kombinacij pa poročam ... verjetno še letos :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere wireless gaming slušalke?

Oddelek: Kaj kupiti
81506 (1238) KAVINSKY
»

Meizu predstavil telefon brez gumbov, rež in priključkov

Oddelek: Novice / Android
3210281 (6659) Stari maček
»

Kje kupiti wireless slusalke z mikrofonom???

Oddelek: Kaj kupiti
265818 (4147) sheldon
»

Pogovor prek neta...

Oddelek: Zvok in slika
121615 (1350) Sims
»

Snemanje demo posnetkov z zvočno Terratec ews88mt

Oddelek: Strojna oprema
51540 (1481) Damjan Jagar

Več podobnih tem