» »

GeForce GTS 250 nizkega profila

1
2
»

PrimozR ::

Glede videa. To je to ja. Bistvo domače delavnice. Čez 10 let bo res da v kanti za smeti vse skupaj. Enako kot bi bil računalnik iz trgovine. In res se ne splača če vzameš v zakup ves čas trud in tudi do neke mere denar ki ga za to porabiš.

Ampak tisti ki ga to veseli ve da je vse skupaj: Neprecenljivo.

Ni nujno, kišta je pravzaprav ATX low profile formata, PSU je pa mislim da 1 oz 2U serverski format. Ti standardi se pa ne bodo spreminjali še en lep čas. Tudi 2,5 palčni diski so vse pogostejši oz. bodo sčasoma kvečjemu manjši.

Icematxyz ::

Gre se bolj za velikost ohišja. Se pravi zakaj imeti cca. 30% daljše ohišje če pa za to ni potrebe. Če je mini-itx naj bo mini-itx jaz pravim.



Kaj takšnega naprimer. (Prvi hit na googlu).

Size does matter! Za tiste ki si želijo mini itx platformo.

PrimozR ::

Kdo the hell pa tukaj govori o miniITX?!? Plata v temle modu je full size ATX. miniITX =! low profile. Imaš tudi miniITX ohišja, ki so narejena za sprejemanje dual slot grafičnih kartic.

Icematxyz ::

Aha sem na hitro preletel novico in sem potegnil napačen zaključek. Da je govora o manjših platformah. Če gre za ATX platformo pa tako ni omembe vredno vse skupaj.

PrimozR ::

Gre se za low profile grafo. Kar pa z ATX/mATX/miniITX/flexATX/eATX/BTX nima nobene veze, dokler paše v ohišje in PCIe režo.

Icematxyz ::

Kaj je pa tako posebnega če gre za ATX standard potem ta grafa? Saj pa te "polovičke" so nekaj vsakdanjega?

PrimozR ::

Pa joj no, nima veze s standardom plate. Ima pa vezo z višino grafe. In ne, takšne grafe v polovični višini so vse prej kot stalnica.

Icematxyz ::

Seveda ima vse skupaj veze s standardom plate. Ker to avtomatsko pomeni v kateri standard ohišja paše in v kateri ne paše neka komponenta. Kot smo ugotovili višje. Kaj ti pomaga "polovička" če mora reža (brez modifikacij) biti kompatibilna z specifikacijo ATX? Drugače pa koliko je meni znano se vedno in že od nekdaj najde kakšna "polovička" na polici v računalniški trgovini? Predvsem gre za zelo "low-end" grafične kartice.

Skratka jaz sem mislil da gre za specifikacijo mini-itx. In ne švohno "polovičko" po standardu ATX.

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Kolikokrat ti bo treba povedati, da pri razširitvenih karticah format plate nima nobene veze? 100-krat? 1000-krat? Ja, se dobijo half height grafe, ampak kot si rekel, manj zmogljive. Tale je daleč od manj zmogljive.

In če ne drugače imaš vsaj en primerek fullATX ohišja, v katerega grejo samo half height kartice - zgoraj v filmčku. Ni pa vrag, da se ne bi našlo še kako retail z enakimi specifikacijami.

Aja, o kakšni modifikaciji reže govorimo? Pa specifikaciji mini-itx? Pa švohni polovički po ATX standardu? Doesn't make any sense.

Icematxyz ::

Kolikokrat ti bo treba povedati, da pri razširitvenih karticah format plate nima nobene veze?


Ja povej še 1000 krat če želiš pa ne bo zaleglo. Ker ima vso vezo in zvezo in še kaj?

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Vidim da govorim približku stene...

Icematxyz ::

Vidim da govorim približku stene...


Samemu sebi? Kam pa vtakneš grafično kartico če ne v matično ploščo? V ogledalo?

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Ah kej, sam s sabo se zmenim v trenu oka. Je vsaj dojemljiva oseba za pogovor. Za razliko od tebe.

Icematxyz ::

Ah kej, sam s sabo se zmenim v trenu oka. Je vsaj dojemljiva oseba za pogovor. Za razliko od tebe.


Ja ampak prepričaj jo (to osebo s katero se lažje dogovoriš - torej samega sebe) da ima format plošče in razširitvena kartica za njo še kako pomebno vez, vezo, zvezo ali kakorkoli boš to poimenoval.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

Saj pravim, Icematxyz, late night edišn.

PrimozR ::

Ma, maš prav. V mini-itx plato ne paše kartica, ki pa paše v ATX plato. Oz... hm...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

Icematxyz ::

Saj pravim, Icematxyz, late night edišn.


Ti pa nikoli 1 argumenta ne daš. Ti si še dober sogovornik ja.

PrimozR ::

Saj pravim, Icematxyz, late night edišn.

A čez dan je pa kaj bolje?

Icematxyz ::

Ma, maš prav. V mini-itx plato ne paše kartica, ki pa paše v ATX plato. Oz... hm...


Ja in potem to daš v mini itx ohišje?

Aja vidim kje je težava. Ti bi si kupil mini itx ploščo in jo dal v atx ohišje. No to paše ampak je pa smiselno koliko? Toliko kot v marcedesa dati fičkov motor?

PrimozR ::

Kaj ima tukaj veze ohišje?!? Point je, da višina kartice nima nobene veze oz. nobene omejitve, na katero velikost plate paše. Razen če veš primer, da ma...

kuglvinkl ::

Dovolj.
Your focus determines your reallity

Icematxyz ::

Ja nima veze če mini itx ploščo daš v ATX ohišje. Potem nima veze format plošče. Ampak zakaj bi kombiniral mini-itx ploščo z ATX ohišjem? Kjeje tu point? Za to da boš lahko imel "polovičko" grafične kartice ki paše v ATX ohišje?

Zato pa sem v osnovi rekel da sem napačno predvideval. In sicer da ko sem na hitro prebral novico sem mislil da se je nek proizvajalec odločil izdelati grafično kartico za mini-itx ploščo ki jo namontiraš v standardno mini itx ohišje. Ne pa da boš kupil mini itx ploščo in jo namontiral v ATX ohišje.

To seveda gre narediti brez težav. Namestiti mini itx ploščo v ATX ohišje. Ampak zakaj bi po defoltu razmišljal da bo nekdo mešal mini-itx ploščo z ATX ohišjem? In da ne bo če bo šel na mini-itx platformo ne bo želel vseh komponent po mini-itx specifikaciji.

Se pravi da ne bo želel razširitvene grafične kartice za standardno mini-itx ploščo - ohišje? Zakaj bi po defoltu razmišljal da boš mešal form faktorje med seboj? Defolt je vendarle če greš na mini itx platformo izhajaš z predpostavke da boš imel mini-itx matično ploščo. In mini itx ohišje in razširitveno kartico ki bo v to šla vgraditi brez modifikacij. Torej lahko rečeš kaj? Da je razširitvena kartica vezana na matično ploščo ali ohišje? Ali v tem primeru lahko rečeš oboje in to pomeni isto?

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Sloti so enaki, zato ni druge ovire kot morebitna velikost ohišja.
Notri lahko vržeš tudi večje kartulje, seveda s podaljškom-riser kartico, da jo upogneš za 90°
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Icematxyz ::

Ja že ampak to je že razširitev. Ta ohišja kjer z 90° vmesnikom daš na mini-itx matično ploščo grafično kartico ki paše v ATX ohišje. V osnovni specifikaciji za mini-itx platformo (če nisem preveč površno študiral PDF-jev. Kar mislim da nisem) pa ta prostor ni predviden kot standard. To je le nekaj kaj lahko če želijo določeni proizvajalci ohišij uporabijo? Ali pa pač ne. Lahko dodajo še prostor za klasičen ATX napajalnik če želijo na neko mesto ki ne ovira predpisanih standardov za mini itx platformo. Ali pa pač ne. Je tako?

Zgodovina sprememb…

Pyr0Beast ::

Who cares ! If it works but it is stupid, it isn't stupid !
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

PrimozR ::

http://www.clunk.org.uk/news-stories/df...
http://www.silverstonetek.com/products/...

Plus Clarkdale, 5770 in SSD (ter NAS nekje pod mizo/v drugi sobi). Idealno - zmogljivo in majhno.

Icematxyz ::

Reža


pci-e



Evo še primer mini itx ohišja. Zadaj desno je reža za razširitveno kartico. In kot sem že napisal višje da sem v osnovi zgrešil bistvo novice. Sam sem mislil da gre za grafično kartico ki bo pasala v mini itx ohišja na mini itx matično ploščo. In seveda ko smo ugotovili da ne gre za takšno grafično kartico pa so se začele druge težke debate. O tem kakšno vezo sploh ima form factor matične plošče z standardom po katerem je izdelana razširitvena kartica.

In seveda če izhajaš iz dejstva da boš mini itx ploščo dal v ATX ohišje in uporabil razširitveno kartico ki paše v ATX ohišje da se to da brez problemov narediti. In da če boš mini itx ploščo z 90° vmesnikom spravil v ohišje ki ima prav za to še predvideno mesto za razširitveno kartico ki drugače paše v ATX ohišje da lahko rečeš da ne igra nobene vloge matična plošča.

Ampak po defoltu pa vendar ne verjamem da je nepravilno če imaš v mislih mini itx matično ploščo da predvidevaš da boš pa vendarle uporabil standardno mini itx ohišje in razširitveno kartico ki paše v to? Glede ohišij v katera pa paše marsikaj pa kot sem napisal višje. To je prepuščeno proizvajalcem ohišij. In kot sem napisal oni lahko zraven standarda mini itx ohišju še dodajo prostor za razširitveno kartico ki paše v ATX ohišje ali prostor v katerega lahko namestiš ATX napajalnik. Tukaj imajo proste roke. Ne pomeni pa to da če boš ti šel v trgovino in rekel dajte mi standardno mini itx ohišje da boš lahko not spravil razširitveno kartico ki paše v ATX ohišje.

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

PrimozR ::

Spet, kdo govori o minIITX plati v ATX ohišju? Sicer pa z odrezano straico tale GeForce paše v tvoje ohišje. S single slot hladilnikom bi pasal celo brez modifikacij.

Icematxyz ::

Spet, kdo govori o minIITX plati v ATX ohišju?


Ja vsak ki NE predvideva po defoltu da boš mini itx matično ploščo vgradil v standardno mini itx ohišje. Tukaj se je tudi "problem" začel.

Sicer pa z odrezano straico tale GeForce paše v tvoje ohišje


Bi se verjetno dalo stisnit. Ampak sem napisal višje že izrecno ravno to.

Kaj ti pomaga "polovička" če mora reža (brez modifikacij) biti kompatibilna z specifikacijo ATX?


Ampak debata je na koncu nanesla izključno na standarde. Verjetno je bolj pravilno če za osnovo se vzame ohišje. Ampak če za osnovo vzameš matično ploščo in iz tega izhajaš da ne boš mešal standardov verjetno tudi nisi storil napake. Razen te da pač potem nastanejo takšne debate.

Se pa vsaj publika zabava zraven. A ne da Pax Man?

Zgodovina sprememb…

1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NVIDIA prenosnike spreminja v igričarske pošasti

Oddelek: Novice / Grafične kartice
2311227 (9189) m0LN4r
»

Prispel je zmogljivejši Maxwell (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
9119233 (15756) 49106
»

GeForce GTX Titan - najhitrejši grafični čip na svetu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10123217 (19144) mihco
»

Radeon HD 7790 je prispel, objavljeni so testi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5316970 (13565) hojnikb
»

Prihajajo cenejši Radeoni in GeForci

Oddelek: Novice / Grafične kartice
258200 (7530) jazbec

Več podobnih tem