Forum » Pomoč in nasveti » Sesuvanje pri mrzlem zagonu
Sesuvanje pri mrzlem zagonu
TribesMan ::
Zdravo...
Imam težave s prenosnikom Lenovo 3000 N200. Ko računalnika dlje časa ne uporabljaš (par ur) in se uhladi, se pri zagonu ko se začnejo zaganjati windowsi (Vista) zadeva sesuje. Sliši se glasen zvok diska ko se računalnik resetira in potem se začne zaganjati še enkrat. In to se ponovi približno 3x do 5x. Dokler se računalnik ne segreje. Potem deluje brez težav, lahko poganjaš karkoli, ga obremenjuješ, se ne sesuje nikoli...
Poizkusil sem že s ponovno instalacijo Windowsev, pa ni pomagalo. Isti problem z enakimi simptomi se pojavi če zaženem Mini Windows s Hiren's Boot CDja. Tako da predvidevam, da ni kriv trdi disk.
Pognal sem še MemTest86+ in ne pokaže nikakršne napake na RAMu.
Zadj mi pa že zmanjkuje idej. Ostane še kaj drugega kot garancija?
Imam težave s prenosnikom Lenovo 3000 N200. Ko računalnika dlje časa ne uporabljaš (par ur) in se uhladi, se pri zagonu ko se začnejo zaganjati windowsi (Vista) zadeva sesuje. Sliši se glasen zvok diska ko se računalnik resetira in potem se začne zaganjati še enkrat. In to se ponovi približno 3x do 5x. Dokler se računalnik ne segreje. Potem deluje brez težav, lahko poganjaš karkoli, ga obremenjuješ, se ne sesuje nikoli...
Poizkusil sem že s ponovno instalacijo Windowsev, pa ni pomagalo. Isti problem z enakimi simptomi se pojavi če zaženem Mini Windows s Hiren's Boot CDja. Tako da predvidevam, da ni kriv trdi disk.
Pognal sem še MemTest86+ in ne pokaže nikakršne napake na RAMu.
Zadj mi pa že zmanjkuje idej. Ostane še kaj drugega kot garancija?
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Pyr0Beast ::
Pokni ga v garancijo. Krivec verjetno slab lot nekje na regulaciji, lahko tudi v samem napajalniku, ko se segreje se zadeva sklene in malce popravi karakteristike.
Lahko pa spet tudi kondiji, dasiravno je v samem prenosniku kar pogosto uporabljena kar keramika, edino v napajalniku so spet elektroliti.
Poizkusi kako se obnaša, če napajalnik segreješ ali pa ohladiš.
Lahko pa spet tudi kondiji, dasiravno je v samem prenosniku kar pogosto uporabljena kar keramika, edino v napajalniku so spet elektroliti.
Poizkusi kako se obnaša, če napajalnik segreješ ali pa ohladiš.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
TribesMan ::
Pyr0 misliš napajalnik kot "polnilec", ali napajalnik na matični?
Ker napaka se pojavlja neglede ali je laptop na bateriji ali na kablu. Pa tudi če so elektroliti, nevem zakaj bi bolje delovali ko se segrejejo...
Ker napaka se pojavlja neglede ali je laptop na bateriji ali na kablu. Pa tudi če so elektroliti, nevem zakaj bi bolje delovali ko se segrejejo...
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Pyr0Beast ::
Napajalnik kot polnilec. Cegel ki je zunaj. No saj če na bateriji enako dela potem nima veze.
Elektrolitom se izboljšajo karatkeristike z višanjem temperature. Mosfetom se slabšajo, navadnim tranzistorjem in diodam pa se spet boljšajo.
Poizkusi če ga ne matra kakšen slab stik, tako da ga malce potrkaš po ohišju in gledaš če zadeva zmrzne. Včasih so tudi konektorji za ram (kjer so prilotani na plato) krivi.
Elektrolitom se izboljšajo karatkeristike z višanjem temperature. Mosfetom se slabšajo, navadnim tranzistorjem in diodam pa se spet boljšajo.
Poizkusi če ga ne matra kakšen slab stik, tako da ga malce potrkaš po ohišju in gledaš če zadeva zmrzne. Včasih so tudi konektorji za ram (kjer so prilotani na plato) krivi.
Some nanoparticles are more equal than others
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Adapter HP 19.5V 45W 2.31AOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1978 (1056) | XrobertoX |
» | bliskanje iz vtičniceOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7728 (4851) | negotiator |
» | apple ali pc (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11939 (9817) | m0LN4r |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 8180 (7773) | Marilyn |
» | Kontakt molexa se je dotaknil ohisjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1946 (1646) | SkIDiver |