» »

Asus p5b deluxe in RAID0 problem

Asus p5b deluxe in RAID0 problem

meternich ::

Imam plato asus p5b deluxe in dva diska. En segate barracuda in en hitachi. Oba imata 320gb placa in 16mb cache-a. Povezal sem ju na priključka SATA 1 in SATA 2. Na plati sem posodobil bios na najnovejšo verzijo 1238, v njemu nastavil RAID in zagnal računalnik. S pritiskom na Ctrl+I sem prišel v setup za nastavljanje RAIDa. Oba diska je prepoznalo in ustvaril sem RAID 0. Ob ponovnem zagonu pa mi za ustvarjeno Raid enoto napiše, da je status=failed, spodaj (kjer je seznam diskov) pa mi včasih napiše en disk, včasih drugega. Ni važno katerega izpiše, vedno ima izpisani disk lastnost member disk. No zadeva je čudna, ker po nekaj (vedno naključno) restartih računalnika pa prepozna enoto in pokaže status=success. Uspel sem posnet windows 7 in v winsih dela vse normalno, sam problem ob zagonu je ostal. Zdaj, ko so windowsi gor in ko prepozna RAID enoto, se pa včasih sploh noče bootat. Napiše da gor ni sistema. Potem spet restartam in kar naenkrat začne delat.

Je kakšna rešitev, je mel kdo kakšne podobne probleme?

Shark-357 ::

1. fuč eden od diskov.
2. Nekompatiblna diska (manj verjetno)

meternich ::

Možno je da sta nekompatibilna, saj če bi bil fuč pol mi sploh ne bi delou sistem al kaj. Oba diska sm prej uporabljal ločeno in sta delala brez problemov. Saj go pridem do windowsov je vse vred, sam na začetku jebe. Sm mislu da je kaj z biosom. Nč bom čakou da dajo kej novga, če bo pomagal....

Shark-357 ::

Stestiraj vsak disk posebej pa boš videl kako in kaj.

meternich ::

Kako ju naj stestiram. Saj sm jih testiral. Oba mam že v lasti eno leto in pol in sta delala samostojno brez napak. Zdaj sm se odločil, da jih dam skupaj v raid. Doslej nisem imel problema ne z enim ne z drugim.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

raid 0 setup

Oddelek: Strojna oprema
361881 (1344) GrimReaper
»

ICH9R in RAID

Oddelek: Strojna oprema
221997 (1493) T(he) Boss
»

RAID 0 in izgube podatkov

Oddelek: Strojna oprema
301560 (906) Vlady
»

sata disk (Hitachi 7k250), namestitev

Oddelek: Strojna oprema
453005 (2029) Blind
»

Serial ATA diski

Oddelek: Pomoč in nasveti
111128 (778) mohha53

Več podobnih tem