» »

Nokia E52

Nokia E52

««
«
1 / 8
»»

koyotee ::

Ima kdo? Je baterija res tako dobra kot jo hvalijo? Po treh letih je moja N70 sicer še delujoča(razen slušalke), a je kr precej zdelana, zato rabim nov telefon. Všeč mi je, ker je majhnih dimenzij, ter ima vse in še več kar potrebujem. Je 179€ za Đabest poštena cena?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

borutz ::

tudi jaz razmisljam o tem telefonu,
Vendar me odbija nekam veliko negativnih mnenj po forumih zaradi slabega signala in zvoka.
Ocitno je to serijska napaka, ki je odpravljiva ce ga posljes na servis.

Tako da bom se pocakal nekaj casa in videl kako se bodo stvari odvijale.

bauci ::

Ga imam cca 3 tedne. Baterija je 1500mA in zdrži pri normalni uporabi (pogovori službeni in domači in nekaj SMS) več kot en teden. Je zelo lahek. Foto je bolj tako tako, ostalo je za enkrat OK. Po mojem mnenju je to telefon za poslovno rabo in ne za mladino, ki posluša glasbo, fotka in podobno.

koyotee ::

Ne rabim ga za poslušanje glasbe, za fotke pa zelo malo. 2mp dosedaj je bilo zadosti. Je res zvok v primerjavi z ostalimi telefoni kaj slabši? Važen mi je wifi, gps in dobra baterija.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

bauci ::

Baterija zelo OK, povezava wi-fi ni problem, gps tudi ne. Zvok - mogoče se sliši bolj "globok - basovski zvok" (prej imel Nokio 95) in v teh treh tednih sta se mi dva sogovornika pritožila, da jima pogovor odmeva (sta slišala sama sebe z zamikom cca 1 sekunda). Ne vem ali je kriv moj telefon ali njun ali splet okoliščin.

bluefish ::

Ta odmev je najbrž posledica omrežja, ker tudi jaz občasno dobivam to.

nejcek74 ::

jaz sem ga ravno danes dobil na mobitelu, gredo pa telefoni očitno hitreje kot vroče žemljice. Ob 13h je pošlo že vseh deset, ki so jih dobili zjutraj, ob 14h sem prišel po rezerviranega pa je bilo tudi že naslednjih 10 prodanih. Prodajalec je izjavil da jih Mobitel ni začel prodajati prej preden niso bili urejeni popravki za telefon.
Bom pa moral še enkrat nazaj, da mi prenesejo podatke. :(

yuro ::

Živjo !
jaz se tudi odločam za nakup tega telefona , vendar sem malo v dvomih , ker je veliko govora glede napak ki se pojavljajo s tem telefonom ,zanima me ali so te napake ziher že odpravljene ?

jest10 ::

Ne napake niso odpravljene. Ali ti bo tel delel ok ali ne, je odvisno od sreče pri nakupu. Eni delajo brez težav, drugi pa serjejo na veliko.

Tle imaš recimo eno dolgo temo o tem telefonu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

tomos ::

Sam ga imam. Po 2 dnevih sem NAVDUŠEN!! Glede na to da so telefon na GSM areni nekateri grajali češ, da se sistem seusuva in je nekvalitetno narejen(?)sem počakal, da je prišel nov firmware in sem ga nabavil. Z njim sem zelo zadovoljen. Internet deluje zelo hitro, GPS mi takoj najde satelite(okrog 10s). Zunanji zvočnik ni neko tehnološko čudo po glasnosti toda je kvaliteten. Zdaj pa k stvari, ki je bila zame najpomembnejša. Na večih forumih sem prebral, da ima ta Nokia expressmusic čip in da je zvok izjemno kakovosten, in res je tako. Kvaliteta je preko mojih slušalk izjemna. Je tudi eden izmed najglasnejših, če ne najglasnejši kar sem jih kdaj imel v rokah. V zadnjih 11 mesecih sem zamenjal 3 telefone. Toda ne SE C702 in k850i, ter Nokia 6220 me niso zadovoljili in zgleda da sem končno našel svoj telefon. Je pa moj telefon MADE IN FINNLAND. KUpil sem ga včeraj na Ptuju. Pa še to. Nekdo je napisal, da ni telefon za mladino. Star sem 15 let in mi je telfon čisto všeč. Tipkovnica je fajna za pisanje, 600Mhz procesor pa dela svoje. N79, 5800, N97, 622 0, N73 in E52,ki sem jih do sedaj uporabljal se lahko skrijejo glede na stabilnost in hitrost. koyotee nakup ti toplo PRIPOROČAM, preden ga pa vzameš poglej(če ga boš vzel) kaj piše, kje je narejen!
LP
Tom

bluefish ::

Nekdo je napisal, da ni telefon za mladino. Star sem 15 let in mi je telfon čisto všeč.
Striktno gledano spada ta model oz. serija med poslovne (tako po ceni kot specifikacijah), seveda pa to ne pomeni, da ni za povprečnega uporabnika.

steev ::

Musko se da pa vseen poslusat? 3.5 mm ma?
:|

koyotee ::

ma 3.5 ja
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Jan987 ::

Telefone so v mobitelu začasno umaknili s prodaje, ker naj bi vsi imeli softwersko napako. Sedaj pa imam eno vprašanje... nekdo je zgoraj omenil da je imel pre Nokia N95. Zanima me, kakšna je relana primerjava med slikami, ki jih delata ta dva telefona? Sam sem si namreč lastil Nokia, a je bila po enem letu in pol že pošteno dotrajana. Sedaj bi rad nekaj, kar bi bilo malo bolj vzdržljivo (tako izdelava kot baterija), po drugi strani pa vseeno ne želim veliko slabšega fotoaparata - uporabljam ga bolj občasno, vendar nekako želim, da naredi vsaj sliko kakaovosti npr. Nokia N70. Gledal sem tudi Samsunga SGH-G810... kaj priporočate?

JamesQ ::

Kakšna pa naj bi bila ta SW napaka? Sam uporabljam ta mobilnik nekaj tednov in še nisem imel večjih problemov, razen malce navajanja na nov sistem.

neres ::

Jan987: N95 dela bistveno boljše slike kot E52. N95 ima še vedno enega najboljših fotoaparatov od vseh Nokij. (Edino N86 ima brez dvoma boljši fotoaparat, ostali pa so tam tam.) Za konkretne slike pa si poglej na kakih reviewih, npr. tukaj. Fotoaparat res ni močna točka E52, ampak recimo da je še vedno uporaben.

Jan987 ::

Aha ok. Je primerljiv z npr. N-70?

Glede SW napake pa naj bi skoraj vsi telefoni imeli različne probleme, najbolj očitna pa je da telefon velikokrat postane ne odziven, ko nekdo kliče in se oglasiš še kar zvoni itd.

lopatca ::

Pozdravljeni!
Mene pa zanima če ima kdo izkušnje s siol komunikatorjem na nokii e52? kakšne so nastavitve?
Hvala, LP

Wox ::

Baje da je siolov komunikator pravzaprav STB. Torej ti bi rad "speljal" siolov IPTV na mobilni telefon?

Jan987 ::

Verjetno misli siol komunikator kot program za klicanje z računalnika - ala skype

Wox ::

Aja... Pa to je neka brezvezna windows aplikacija, ki jih je malo morje. E52 pa poganja symbian, če se ne motim. Imate eni pa res čudne ideje. Skype pa lahko furaš na Nokiji ja.

JamesQ ::

Živjo. Sedaj, ko že dober mesec uporabljam dotični mobilnik, sem opazil en zanimiv pojav. Vsake toliko časa se slika na zaslonu zarotira za 90 stopinj v levo in tam tudi obstane do ponovnega vklopa/izklopa. Sedaj pa me zanima: ali se da to kontrolirano početi? To bi bilo prav fino, pri uporabi GPS navigacije. LDŽ

tomos ::

Pozdravljeni
Zdaj me je pa tudi moj E52 začel zajebavati. Naj ga nesem na mobitelov center da ga zamenjajo oz. ga popravijo. Software mam najnovejši. Je pa eden problem, namreč telefon mi je padel na tla in ima na desni strani manjšo razpoko na levi je pa vse skup stisnjeno bolj kot je normalno. Problemi so bili že pred padcem telefona in me zanima če me lahko zaradi tega zavrnejo češ, da sem ga sam uničil s tem padcem. Možnost, da bi mi vrnili denar pa so verjetno zelo majhne oz. jih sploh ni. :|
LP

majstor ::

Telefone nimajo vec na Mobitelu, zaradi reklamacij kupcev, ocitna napaka na softweru...

Jan987 ::

Danes so telefon spet dobili v Mobitelovem centru na Vilharjevi, tako da bo verjetno kmalu tudi v ostalih centrih. Jaz ga že imam =)

matkeg ::

Ne vem sam sem dones gledal ta model(sicer bom mogu čakat na črno izvedbo,ampak OK) pa se mi res dopade, prodajalec ga je hvalu d je joj, zdej me pa zanima al je res tako dober, predvsem me zanima baterija pa GPS, če ste zadovoljni? Sam sem bil zadovoljen z E50,tko da mislm d tut s to nebi blo menda problema!

JamesQ ::

Živjo.

Sem lastnik tega mobilnika in lahko ti rečem, da je vzdržljiva baterije zelo visoka. Ob povprečni uporabi pol ure pogovora na dan, nekaj SMS sporočil in pa redno pregledovanje spleta ter občasna uporaba GPS, mi baterija zdrži okoli 7 dni. Seveda pa imam vklopljeno fukcijo varčevanja z baterijo. Glede GPS pa lahko omenim, da je samo povprečen. Morda je zaslonček malce premajhen za to, ampak mobilnik opravlja svojo fukcijo vredu.


LDŽ

gensi ::

Živjo,
Kje pa nastaviš funkcijo varčevanja z baterijo?
L.P.

matkeg ::

No sej to me zelo zanima če bi uporabil recimo GPS koliko časa ti bi zdržala baterija!??
Ker veliko teh mobilnikov ima en kup stvari pa zelo slabo zmogljivo baterijo!Ker realno pogledano ti ne rabš GPS če maš potlej telefon prazen po 3h, telefon mora zdržat vsaj dan pa če skos rabiš gps!
Matjaž

bluefish ::

telefon mora zdržat vsaj dan pa če skos rabiš gps!
Mokre sanje. Še nekatere namenske naprave ne zdržijo toliko časa, kaj šele mobilnik, ki poleg GPS-a poganja nebroj stvari.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

matkeg ::

Zakaj pa ne, sam se tudi pogovarjam povprčno več kot pol ure na dan pa mi E50 zdrži nekje 3dni!
GPS naprave zdržijo kar precej časa,razen seveda low cost do 100€!
Matjaž

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matkeg ()

bluefish ::

Jah, dejstva so taka, da imajo baterije v mobilnikih omejeno kapaciteto. Preko tega se trenutno žal ne da iti.

matkeg ::

ja sej to čist razumem,ampak je kdo probal mobilnik pržgat pa terat 3ure z GPSom?pa da vidš če stvar zdrži da potlej lahko opraviš še kakšen klica ali ga prej pobere!
Matjaž

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matkeg ()

JamesQ ::

Živjo.

@gensi: funkcijo varčevanja z baerijo vključiš tako da pritisem 1x gum za vklop/izklop in jo izbereš s seznama. Nažalost jo moraš vsakič vklapljati ob vklopu mobilnika.

@matkeg: GPS funkcija je tako energisko potratna, da baterija zdrži cca 3 ure ob uporabi. Obvezna je uporaba polnilca če misliš vzet na pot. Se ti pa bolje splača vzeti namensko napravo z avtopolnilcem. Je pa GPS na mobilniku priročen, za nahitro kaj pogledat.


LDŽ

matkeg ::

No to me je zanimalo, potlej brez avtopolnilca pač ne gre!Vem sej če za vsako stvar vzameš namensko napravo, potlej maš lahko cel kup stvari na armaturki v avtu pa kup kablov da maš pol prve šipe pokrite!
No kolkr komu paše, js sm bol pristaš telefona pa bomo vidl kako se bo obneslo, v vsakem primeru moram zamenjat in mislim da je razmerje ponudba/cena pri tem telefonu zelo dobra!
Matjaž

matkeg ::

Zanima me kje pa dobiš računalniški program NOKIA PCSUITE za E52, če ni v paketu priloženga cd-ja??Se to downloada z neta(nokia stran)??
Matjaž

denabiker ::

matkeg je izjavil:

Zanima me kje pa dobiš računalniški program NOKIA PCSUITE za E52, če ni v paketu priloženga cd-ja??Se to downloada z neta(nokia stran)??


s CD-ja se ponavadi ne nalaga, saj ponavadi so že stare verzije tisti trenutek:)

imaš pa vse te programe na nokia strani

JamesQ ::

Živjo.


@matkeg: vsa programska oprema se nahaja na 1GB spominski kartici, ki jo dobiš zraven mobilnika.

LDŽ

kuglvinkl ::

Kako je zdej z navigacijo? Je free, al ne? Mislm, dame si snameš z Nokiine strani, ampak po ene 15 sekundah, ti pa prteži, da se morš conectat in, da stane dan navigacije 2 eura. Kako je zdej s tem?

Thx
Your focus determines your reallity

js osebno ::

http://maps.nokia.com/ovi-services-and-...
mape, brezplačne
(AGPS se zaračuna)

ann ::

vsi pravijo kako dolgo drži baterija ;/ Meni drži 1 dan in praktično kličem cca 15 min klicev, 10 sms... in baterije ni več. Čudno kajne...

matkeg je izjavil:

Zanima me kje pa dobiš računalniški program NOKIA PCSUITE za E52, če ni v paketu priloženga cd-ja??Se to downloada z neta(nokia stran)??


http://www.softpedia.com/progDownload/N... ;)

JamesQ je izjavil:

Živjo.
... mi baterija zdrži okoli 7 dni. Seveda pa imam vklopljeno fukcijo varčevanja z baterijo. ...


LDŽ


Svaka ti čast, meni drži 1 dan!
kje pa nastaviš funkcijo za varčevanje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ann ()

kuglvinkl ::

js osebno je izjavil:

http://maps.nokia.com/ovi-services-and-...
mape, brezplačne
(AGPS se zaračuna)



Mape imam. Se pravi, vodenje po mapah se plača. OK.
Your focus determines your reallity

js osebno ::

@kuglvinkl
Ne. Vodenje (in vse ostalo kar spada zraven) je brezplačno- vsaj moralo bi biti. AGPS je samo tisti del, da se telefon hitreje poveže z sateliti.

kuglvinkl ::

OK, in kje potem nastaviš zadevo tako, da ti ni treba plačat? Oz., da dela navigacija brezplačno?
Your focus determines your reallity

Jan987 ::

Tudi jaz imam podoben problem z baterijo. Govorim podobno kot ti, pošlem po par sms-ov na dan in kdaj pogledam maile, pa mi ne zdrži več kot 2 dni. Kdo pozna kakšno rešitev?

js osebno ::

@kuglkvingl
Si prepričan, da imaš naložene Ovi mape 3.03? (Te so POPOLNOMA brezplačne, brez kakršnekoli registracije, ipd.)

kuglvinkl ::

Ja, zdej so naložene. In dela :)
Your focus determines your reallity

janezJ ::

kuglvinkl je izjavil:

OK, in kje potem nastaviš zadevo tako, da ti ni treba plačat? Oz., da dela navigacija brezplačno?

Nastavitve-splošno-določitev položaja: pa maš tle opcije; omrežno, gps....

Drugače pa AGPS ni tisti del, da se telefon hitreje poveže z sateliti, ampak preko gprs oz. umts določi položaj na podlagi omrežnih anten, katere imajo koordinate (nima veze z gps-om).

Glede samega telefona: nadgrajen na zadnjo verzijo dela super brez problema (mi je v bistvu že prej), baterija ob normalni uporabi wlana, bluetootha, mail pregled na 30 min, klici, zelo malo gps-a zdrži 4 dni (kar se mi zdi super), brez uporabe bluetootha, wlan-a ter gps-a 6 dni. Mi je uspelo porabit baterijo tudi v dnevu - ogromno brskanja preko wlana. Glede baterije je tudi tako, da je priporočljivo, da se nova baterija na začetku uporabe večkrat čisto do konca izprazni. Navigacija je popolnoma zastonj, zdi se mi boljša kot garmin, zelo enostavna za uporabo, samo prenos kart preko ovi-ja je treba narest, ter seveda po želji tudi glasovno vodenje (je prijetnejše kot v garminu).
Edini minus telefona: signal - ko primeš telefon v roko se ob slabšem sprejemu takoj zniža identifikator signala za dve oz. tri črtice, seveda v večjih mesti ter bližini anten tega sploh ni opaziti. Napake ne bo možno odpraviti, sprejemnik je na spodnjem delu telefona, tam kjer ga pač držiš ko telefoniraš.
Čas uporabe cca 2 meseca, nakup priporočam.

JamesQ ::

Lep pozdrav.

@anejanej: Funkcijo varčevanja z energijo vklopiš tako, da 1x pritisneš tipko za vklop na vrhu telefona in jo v menuju izbereš(je nekje na dnu, če pritisneš gor, jo takoj najdeš). Preglej tudi, d animaš ves čas vklopljenih določenih funkcij, ker res hitro spraznijo baterijo, če so ves čas uporabljenje(BT, WLAN, GPS...), pa tudi delovanje aplikacij v ozadju jo precej hitro sprazni.

@kuglvinkl: Greš na Nokia OVI domačo stran in potem tam naročiš sporočilo z linkom do Ovi maps 3.03(če ni že novejše različice). Dobiš sporočilo in potem snameš (ah, kj češ). Nato na računalnik naložiš program Nokia Map loader... zelo počasi dela ampak ko naloži mape je c o o l. Obvezno imej vsaj 8GB kartico, ker pobere več prostora kot Garmin z mapami.

Upam, da je komu pomagalo.

LDŽ

ann ::

JamesQ je izjavil:

Lep pozdrav.
Upam, da je komu pomagalo.
LDŽ

Hvala! ;)Sem imel že sedaj to vkopljeno in sploh nisem vedel, vendar se bat. vseeno sprazni v 1 dan :( Zleda da bo moj tel žrtev tiste slabe serije :(
Zanima me še kako vidiš katere funkcije imaš vklopljene, ok to za BT, wlan mi je jasno, kaj pa gps in ostale?
Mi lahko še kdo pove kaj pomeni tak majhen znakec v meniju zraven neke mape (okogel zelen znakec)

lp
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nokia C7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7114505 (8310) Mikec17
»

Gps na mobitelih

Oddelek: Mobilne tehnologije
235213 (4564) St235
»

Nakup telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
152004 (1386) pleomax
»

Nakup telefona z daljšo avtonomijo baterije (3+dni)

Oddelek: Mobilne tehnologije
394778 (3790) innerspace
»

Nokia OVI maps in težave pri uporabi

Oddelek: Mobilne tehnologije
244614 (4206) PaJo

Več podobnih tem