Forum » Programiranje » [MS SQL] Izpis samo nekaj vrstic z največ pojavami
[MS SQL] Izpis samo nekaj vrstic z največ pojavami
McMallar ::
Pozdravljeni.
Problem je sledeč: imam tabelo z več stolpci, v kateri so spravljeni log-i. Kar bi rad dosegel je, da bi mi query izpisal poleg EventId-ja in TotalCount še recimo SourceName. Tega zadnjega ne znam, prišel sem do tega:
Hvala za pomoč.
Problem je sledeč: imam tabelo z več stolpci, v kateri so spravljeni log-i. Kar bi rad dosegel je, da bi mi query izpisal poleg EventId-ja in TotalCount še recimo SourceName. Tega zadnjega ne znam, prišel sem do tega:
SELECT top 20 EventId, Count (EventId) As TotalCount From Tabela Where EventTypeName like 'Error%' Group By EventId Order By TotalCount DESC
Hvala za pomoč.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
FlashM ::
Ali lahko morda pošlješ sample tabele? Sicer pa lahko v selectu zajameš še kakšen drug atribut, vendar ga moraš potem dodat tudi v GROUP BY clause, sicer query ne bo delal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlashM ()
Hvala. Tablela je sestavljena iz več stolpcev, ki so vsi nvarchar tipa razen EventId, ki je int. Tako sem spremenil prvo vrstico v
in peto v
Tako v aplikaciji potem prvi stolpec razbijem s pomočjo delimiterja '-'. Če bi se dalo query predelati, da ne bi bilo potrebno v kodi razbijati na dva dela se pa priporočam za nasvet.
Select top 20 (Cast(EventId as nvarchar) + '-' + SourceName)
in peto v
Group By EventId, SourceName
Tako v aplikaciji potem prvi stolpec razbijem s pomočjo delimiterja '-'. Če bi se dalo query predelati, da ne bi bilo potrebno v kodi razbijati na dva dela se pa priporočam za nasvet.
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
DavidJ ::
Poskusi z vgnezdenim stavkom. Zunanji ti da ID, notranji pa ti lahko fetcha ime.
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
- Yoda ('The Empire Strikes Back')
Vem, da se da stavke gnezditi, ampak toliko ne znam. Hvala za namig.
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izredno počasen brskalnik ?!Oddelek: Omrežja in internet | 1953 (1326) | clemense |
» | Windows XP, brskalnik in uTorrent skupaj gredo ne?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3219 (3219) | bluefish |
» | v igri reset kompaOddelek: Pomoč in nasveti | 1278 (1109) | pivo |
» | Kako naj se prepričam, da je šel disk?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1056 (1021) | Zvonko 123 |
» | SUS; kako nastavit, da na clinet PCju Windows Update kaze na lokalni SUS server?Oddelek: Operacijski sistemi | 1767 (1561) | Microsoft |