Forum » Pomoč in nasveti » Kako naj se prepričam, da je šel disk?
Kako naj se prepričam, da je šel disk?
Zvonko 123 ::
Zdravo.
Računalnik mi zmrzuje med običajnimi opravili, kljub temu da sem že tretjič na novo naložil Windovse. Slika na ekranu enostavno zmrzne in lahko samo še resetiram. V event wiewerju mi piše tole:
EventID: 51
An error was detected on device \Device\Hardisk0\D during a paging operation.
Windowse imam na C particiji, ostalo pa na D-ju.
Včasih po resetiranju napiše: Windows could not start because the following file is missing or corrupt Windows\System32\Config\Sytem in moram s CD-ja zagnat repair da pride v windowse.
Preden se je to začelo dogajat sem opazil, da disk včasih precej glasno piska.
Kako bi se lahko prepričal, da je res šel disk, da bi lahko uveljavil garancijo? Poskusil sem že z testnim programom proizvajalca (Hitachi), pa ni nič našel.
Računalnik mi zmrzuje med običajnimi opravili, kljub temu da sem že tretjič na novo naložil Windovse. Slika na ekranu enostavno zmrzne in lahko samo še resetiram. V event wiewerju mi piše tole:
EventID: 51
An error was detected on device \Device\Hardisk0\D during a paging operation.
Windowse imam na C particiji, ostalo pa na D-ju.
Včasih po resetiranju napiše: Windows could not start because the following file is missing or corrupt Windows\System32\Config\Sytem in moram s CD-ja zagnat repair da pride v windowse.
Preden se je to začelo dogajat sem opazil, da disk včasih precej glasno piska.
Kako bi se lahko prepričal, da je res šel disk, da bi lahko uveljavil garancijo? Poskusil sem že z testnim programom proizvajalca (Hitachi), pa ni nič našel.
Slowenc ::
rešitev ti je format c:
Z diskom ni nič narobe, če tako pravi testni program.
Z diskom ni nič narobe, če tako pravi testni program.
Skiny gate.
Caligula ::
Probaj izklopit pagefile.
Lahko, da ti racunalnik nagaja, ker je bolj toplo poleti in je kaj nestabilen. Probaj tudi disk malo hladit s kakim ventilatorjem, da vidis ce kaj pomaga.
Lahko, da ti racunalnik nagaja, ker je bolj toplo poleti in je kaj nestabilen. Probaj tudi disk malo hladit s kakim ventilatorjem, da vidis ce kaj pomaga.
C sem formatiral vsakič ko sem reinštaliral Windowse. Memtest sem tudi že pognal, pa nič. Zaradi vročine po mojem ni nestabilen (MB 34C, CPU 34C, disk okrog 40C). Kako pa naj izklopim page file - pa kako bom s tem ugotovil v čem je problem?
Aja, pa še nečesa sem se spomnil. V navodilih za inštalacijo Windowsow piše, da če izbereš normalen in ne quick format, bi naj računalnik za skeniranje diska po formatiranju potreboval več časa kot za samo formatiranje. Meni pa takoj zatem ko se pokaže "Now scanning disk for bad sectors (ali nekaj podobnega) - 0%", kar preskoči na system restart. A je to normalno?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5903 (4432) | StarMafijec |
» | Nerešljiv problem: Windows XP particija se nenehno sesuvaOddelek: Operacijski sistemi | 2653 (2057) | R33D3M33R |
» | Zagon Windows pri prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2514 (2004) | Gundolf |
» | pc se restartaOddelek: Pomoč in nasveti | 1101 (953) | gobec |
» | Mukotrpno testiranje stabilnosti navite mašine.Oddelek: Navijanje | 938 (879) | TribesMan |