» »

Problem pri prenosniku

Problem pri prenosniku

Mike07 ::

Včeraj zvečer, ko sem hotel zapeči cd sem opazil, da mi v raziskovalcu sploh ne zazna optične enote. Računalnik sem nato resetiral in glej ga zlomka, v biosu ga tudi ne najde??OK
Še enkrat resetiram, pogledam če se je stanje spremenilo, pa se na mojo žalost ni. Na novo flasham bios, isto. Odklopim prenosnik, odstranim baterijo in optično enoto ter spiham kontakte. Sestavim nazaj, a pogona še vedno ne zazna, pa čeprav dela, saj se pri bootanju sliši da ga vrti, tudi lučka gori, pogon ob pritisku tipke tudi izvrže in ga potem ko ga potisnem nazaj tudi zavrti, to pa je tudi vse, saj se potem ne zgodi nič.
Se komu kaj sanja kaj bi lahko bilo? Sumim da nekaj ni vredu s kontakti med optično enoto in matično ploščo, da bi prišel zadevi do dna pa bi moral prenosnik razdreti, kar pa ga zaradi garancije po vsej verjetnosti ne bom.
Gre pa se za prenosnik Acer Aspire 7520G, procesor turion tl-64, 3gb rama, 320gb diska in 17" zaslonom. Nazadnje ko se spomnim je optični pogon še delal kaka 2 tedna nazaj, ko sem namestil windows 7, od namestitve pa ga ubistvu sploh še nisem potreboval. Je pa tudi v visti enkrat delal enkrat ne:|...kaj narest?uveljavit garancijo ali naj še kaj drugega probam?
Hvala za nasvete, lp mike

Pyr0Beast ::

Crkne. Se zgodi.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

c00L3r ::

Uveljavi garancijo.

phenom ::

vsako optično enoto sestavljata dva kontakta, eden za napajanje in eden za podatkovno vez. Če je cela napajalna vez potem se enota zavrti, in dela kot si napisal vendar ša če podatkoovna vez ni cela potem pa ne bo niti zaznan in niti bo bral kaj.
moj nasvet je da probaš enoto v drugem računalniku če jemožno, še bolje pa ga nesi v garancijo ker lahko d aje samo kabel fuč, lahko pada gre za vezje na podatkovnem kontaktu na enoti.

Mike07 ::

No ker je minilo 45 dni se bom zbunil, da mi vrnejo kupnino prenosnika. Zdaj se že zanimam za nakup novega pa me zanima katerga bi mi bolj priporočili.


http://www.ceneje.si/racunalnistvo/pren...


ali


http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...


komponente so skoraj identične, razen grafičnih...če se ne motim je boljša pri zadnjem?
Hvala za nasvete. Lp M

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mike07 ()

rejven ::

za moč grafične na laptopu poglej tu
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra...
za moč cpuja tu
http://www.notebookcheck.net/Notebook-P...

Mike07 ::

zdej jih še malo bolj po tujini gledam pa bom videl kaj bo...zanima me pa če majo ati-jeve grafične kako podobno funkcijo kot ima nvidia "digitalno polnost"?

Pyr0Beast ::

WTH?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Karen ::

Nisem prepričan da lahko zahtevaš novega (15 dni če si ga nabavil na daljavo po Zakonu o varstvu potrošnikov), sicer lahko zahtevaš le garancijsko popravilo (razen če si dobil posebno ponudbo po kateri so tu omogočili tako vrnitev). Skratka kot pravnik (razen če so ti kje to pisno izrecno ponudili ali oglaševali) ti povem da je vse kar lahko narediš to da daš na servis (če si ga odpiral - ne govorim če je modularni bay da ga lahko ven vzameš - pa sesul kako nalepko jim pa še garancije ni treba priznati). Sicer pa upam da uspeš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup prenosnika za obdobje faksa

Oddelek: Kaj kupiti
182037 (1683) roze211
»

Se splača nakup enega izmed teh laptopov?

Oddelek: Kaj kupiti
5808 (740) Dromar
»

Kateri prenosnik ?

Oddelek: Kaj kupiti
91663 (1467) matonson
»

intel core 2 duo ALI intec core i3 ->kateri je boljši

Oddelek: Kaj kupiti
232544 (2104) marqin64
»

Primerjava notesnika!

Oddelek: Kaj kupiti
182276 (1790) obranc

Več podobnih tem