» »

Spletna stran - gostovanje na domačem računalniku.

Spletna stran - gostovanje na domačem računalniku.

Ajnesk ::

V Microsoft Office Publisher 2007 sem si ustvaril svojo spletno stran. Domeno .si bom registriral. Zanima me, kako je z gostovanjem. Rad bi imel na svojem domačem računalniku. Kaj vse moram na njega naložit, da bo stvar delovala? Zanima me še, če lahko uporabim prenosni računalnik ali je bolje stacionaren? Hvala

blackbfm ::

Nima veze kakšen računalnik uporabiš. Gor moraš pa naložit web strežnik, jaz ti priporočam abyss web server, ker ga hitro in preprosto nastaviš. Kdo drug ti bo rekel da si naloži strežnik apache, ampak glede na tvoje potrebe bi bilo to samo brezvezno kompliciranje.

Potem če se že greš nekaj z domenami je najbolš da rečeš ponudniku interneta da bi rad imel STATIČNI ip. Domeno parkiraš na neke dns strežnike (priporočam zoneedit, kjer lahko dodaš 5 domen zastonj), in preusmeriš domeno (blabla.si in www.blabla.si) na svoj IP. Sledi še nastavljanje routerja oz. firewalla. To pa je več al manj vse.

Drugače pa če nimaš veselja ali pa živcev za to raje vzami nekje gostovanje..dobiš za par 10 eur gostovanje za celo leto.

HardFu ::

Domac server je slaba izbira, ti naprimer zmanjka elektrike ali se sesuje in spletna stran gre offline. Ce se to zgodi veckrat, bye-bye obiskovalci, se ne bojo niti trudili priti nazaj. In spletna stran bo sama sebi namen. Kar pa verjetno ni tvoj cilj.
http://codeable.io

bluefish ::

Za tistih 20 ali 30EUR na leto skupaj z domeno se ti bolj splaca gostovati drugje - veliko bolj zanesljivo, manj zahtevno in brez nezazelenih komplikacij.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376293721 (17013) hariscorale
»

Spletna stran na lastnem serverju

Oddelek: Pomoč in nasveti
233261 (2769) #000000
»

A lahko spletna stran gostuje tudi na PC-ju, k je skoz prižgan?

Oddelek: Omrežja in internet
181658 (1043) mihec87
»

Spletno gostovanje

Oddelek: Omrežja in internet
212070 (1745) neoserv
»

Postavitev web serverja na domači mašini z WinXP

Oddelek: Omrežja in internet
143108 (2773) Gwanaroth

Več podobnih tem