Forum » Programska oprema » vrtilna tabela v excelu
vrtilna tabela v excelu
luciby ::
Pozdravljeni,
kdo mi zna pomagat?
V excelu imam tabelo s stolpcem ime in priimek ter stolpci za vsak mesec posebej. V vrsticah so potem za posamezno osebo neki podatki po mesecih. Naredim vrtilno tabelo, v njej pa dobim naslednji seznam polj: ime in priimek, januar, februar, marec, april, ...itd. Sedaj bi pa rad naredil drop-menu teh mesecev in ko bi izbral nek mesec bi dobil seznam vrednosti za vse osebe za trenutno izbran mesec. Kako bi lahko to naredil, ker tabele pa ne bi želel spreminjati, torej nočem, da so meseci našteti v vrsticah. Takrat bi namreč to šlo, vendar tako si ne želim.
Upam, da mi kdo zna pomagat, hvala.
kdo mi zna pomagat?
V excelu imam tabelo s stolpcem ime in priimek ter stolpci za vsak mesec posebej. V vrsticah so potem za posamezno osebo neki podatki po mesecih. Naredim vrtilno tabelo, v njej pa dobim naslednji seznam polj: ime in priimek, januar, februar, marec, april, ...itd. Sedaj bi pa rad naredil drop-menu teh mesecev in ko bi izbral nek mesec bi dobil seznam vrednosti za vse osebe za trenutno izbran mesec. Kako bi lahko to naredil, ker tabele pa ne bi želel spreminjati, torej nočem, da so meseci našteti v vrsticah. Takrat bi namreč to šlo, vendar tako si ne želim.
Upam, da mi kdo zna pomagat, hvala.
ales85 ::
Ko stolpce s podatki "vlečeš" na svoja polja, jih lahko povlečeš ne samo direktno v tabelo ampak tudi nad tabelo (prva celica "A1"). Tja povlečeš mesec in lahko tam izbiraš katere mesece želiš imeti prikazane.
Lahko pa povlečeš tudi v samo tabelo nad "količinami" in tam kljukaš kateri meseci te zanimajo.
Lp Aleš
Lahko pa povlečeš tudi v samo tabelo nad "količinami" in tam kljukaš kateri meseci te zanimajo.
Lp Aleš
luciby ::
To mi je jasno.
Mene bolj bega, kako vsa ta polja vseh mesecev spravit v en sam drop-menu iz katerega bom potem izbral nek mesec in v tabeli prikazal podatke za izbran mesec.
Nekako bi jih bilo treba združit v en Field, ne vem pa kako.
Mene bolj bega, kako vsa ta polja vseh mesecev spravit v en sam drop-menu iz katerega bom potem izbral nek mesec in v tabeli prikazal podatke za izbran mesec.
Nekako bi jih bilo treba združit v en Field, ne vem pa kako.
ales85 ::
Če podatke potegneš v polje, ki je NAD tabelo lahko daš podatek mesec in boš tam imel združeno po "drop-down menu" metodi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MySQL izpis vsebine iz dveh tabelOddelek: Programiranje | 1190 (1078) | iMark |
» | Potrebujem MySQL ukazOddelek: Programiranje | 2890 (2498) | zvmk |
» | SQL poizvedba z DISTINCTOddelek: Programiranje | 1912 (1753) | zdravc |
» | SQL vprašanjeOddelek: Izdelava spletišč | 2667 (2230) | jerneju |
» | MS Access - help meOddelek: Programiranje | 1532 (1446) | buhica1 |