Forum » Omrežja in internet » Asus wl-520gc - prekinjanje wifi povezave ob vklopljeni zaščiti
Asus wl-520gc - prekinjanje wifi povezave ob vklopljeni zaščiti
Mobidick ::
Torej, imam sledeč problem. Omenjeni router je nov, z firmwareom v2.0.1.1. Udeleženci: router, PC (UTP kabelska povezava), laptop (wifi povezava)
Situacija:
- router skonfiguriran za DSL povezo (deluje kot mora, PC-ju dela internet in ostala mreža)
- omogočena zaščita na brezžični povezavi (recimo WPA2, probal tudi WPE)
- nanj se povežem z laptopom (Atheros AR5007 wifi kartica)
- po vnosu zaščitne fraze, se začne povezava prekinjati in po kakšnih 15s ostane prekinjena
- seveda laptop na mreži ne vidi (pinga) routarja in PCja, že tudi takoj ob vzpostavitvi povezave, ko še ne kaže prekinjene
Namestil sem tudi najnovejši DD-WRT FW (dd-wrt.v24_micro_generic), ampak je problem ostal enak. V kolikor zaščito izklopim, ostane laptop lepo povezan in omrežje deluje normalno.
Kakšna ideja?
Situacija:
- router skonfiguriran za DSL povezo (deluje kot mora, PC-ju dela internet in ostala mreža)
- omogočena zaščita na brezžični povezavi (recimo WPA2, probal tudi WPE)
- nanj se povežem z laptopom (Atheros AR5007 wifi kartica)
- po vnosu zaščitne fraze, se začne povezava prekinjati in po kakšnih 15s ostane prekinjena
- seveda laptop na mreži ne vidi (pinga) routarja in PCja, že tudi takoj ob vzpostavitvi povezave, ko še ne kaže prekinjene
Namestil sem tudi najnovejši DD-WRT FW (dd-wrt.v24_micro_generic), ampak je problem ostal enak. V kolikor zaščito izklopim, ostane laptop lepo povezan in omrežje deluje normalno.
Kakšna ideja?
The future is digital!
amigo_no1 ::
Si mogoče testiral še s kakim drugim laptopom s kako intel wifi kartico, kajti mogoče je problem v wifi driverjih tvojega laptopa ? Kateri Os imaš naložen ?
Pa upam da testiraš delovanje wifi povezave z neposredne bližine routerja.
Pa upam da testiraš delovanje wifi povezave z neposredne bližine routerja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Mobidick ::
testirano zraven routerja, ja ( > brez nastavljene zaščite stvar deluje - signal je poln). OS je winXP, laptop je nov. Zadeve niso moje, nisem še probal z mojim laptopom.
Zanima me, če je kdo imel podobne težave, in kaj je ugotovil. Usb wifi tudi nimam, da bi na istem laptopu probal z drugo kartico.
Zanima me, če je kdo imel podobne težave, in kaj je ugotovil. Usb wifi tudi nimam, da bi na istem laptopu probal z drugo kartico.
The future is digital!
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | WiFi problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10425 (3838) | Han |
| » | kako izboljšati domet routerjaOddelek: Omrežja in internet | 12455 (10309) | Pyr0Beast |
| » | kako povečati WLAN signal v hišiOddelek: Omrežja in internet | 7992 (6819) | Karen |
| » | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23633 (14460) | umexteacher |
| » | WRT54GS ali WRT54GL router?Oddelek: Omrežja in internet | 3049 (2188) | amigo_no1 |