Forum » Elektrotehnika in elektronika » ventilator na avto ojačevalcu
ventilator na avto ojačevalcu
bullet321 ::
živjo!
imam Blaupunk velocity ojačevalec, ki pa žal nima zadostnega hlajenja ( brez ventilatorjev), in me zanima, če bi lahko kako vezal ventilatorje od računalnika gor? jih lahko vežem zraven na +,- ojačevalca ali kako? prosim če mi malo razložite.
imam Blaupunk velocity ojačevalec, ki pa žal nima zadostnega hlajenja ( brez ventilatorjev), in me zanima, če bi lahko kako vezal ventilatorje od računalnika gor? jih lahko vežem zraven na +,- ojačevalca ali kako? prosim če mi malo razložite.
Scorpia ::
Lahko komot vežeš na remote kabla od avtoradia, pa ti bo tudi izklopil ventilatorje ko vse ugasneš. Če ne pa od užigalnika lahko na novo plus potegneš, pa ti bo prav tako izklopil ventilator.
Me pa zanima kake konkretne težave imaš z ojačevalcem, namreč sam imam tudi tega, je res da je vroč ( bi lahko jajca spekel) ampak se mi ne izklaplja. Izklopi se edino poleti ko je zunaj res vroče in poln prtljage za na morje. Drugače nikoli.
Me pa zanima kake konkretne težave imaš z ojačevalcem, namreč sam imam tudi tega, je res da je vroč ( bi lahko jajca spekel) ampak se mi ne izklaplja. Izklopi se edino poleti ko je zunaj res vroče in poln prtljage za na morje. Drugače nikoli.
////
LISAC_88 ::
Živjo. Samo pomeri če je med + in - res 12V in lahko paralelno vežeš ventilator ali 2, zaradi tega ne bi smel obremeniti ojačevalca, pa še izklapljalo jih bo s kontaktom. Je pa pomembno, da ga-ju dobro fiksiraš. LP
Pyr0Beast ::
Lahko pa tudi zmanjšaš glasnost.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Scorpia ::
Lisac avto ima povsod 12V, so pa izjeme, sam tam nimaš kej stikat. Še bolj je treba skrbet če bo ventilator prenesel, kajti nov alternator ali pa če ni preveč obrabljen polni 14,4V. S tem se tudi vsa napetost v avtu dvigne.
Bullet: A mogoče imaš zvočnike vezan na 2 ohma?
Bullet: A mogoče imaš zvočnike vezan na 2 ohma?
////
zvocnike imam na 4 ohme
Scorpia: poslušam zelo naglas, zdaj ko je bolj hladno zunaj se mi še sicer ni izklopil, vendar poleti, ko je 35+, je stvar moteča.
Nisem še ničesar poskušal, hvala za nasvete, drug teden se bom lotil zadeve, pa vas še kaj povprašam itd. :)
Scorpia: poslušam zelo naglas, zdaj ko je bolj hladno zunaj se mi še sicer ni izklopil, vendar poleti, ko je 35+, je stvar moteča.
Nisem še ničesar poskušal, hvala za nasvete, drug teden se bom lotil zadeve, pa vas še kaj povprašam itd. :)
evo mene spet, pregrevanje sem rešil z low in high pass filtrom na ojačevalcu, prej sem imel na flat vse.
vendar me vseeno zanima kakšen rele bi rabil, da povežem +,- in remote. ker v elektro trgovini jih imajo malo morje. hvala
vendar me vseeno zanima kakšen rele bi rabil, da povežem +,- in remote. ker v elektro trgovini jih imajo malo morje. hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dobra masa avto ojačevalcaOddelek: Zvok in slika | 7283 (5809) | Scorpia |
» | Avto ojačevalecOddelek: Na cesti | 1782 (1559) | Goran's Blog |
» | Avtoakustika - pok ob vžiguOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2852 (2482) | wompaone |
» | En par zvočnikov povezn na dva para izhodov (bi šlo?)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1433 (1283) | blazp88 |
» | Avtoakustika, rabim nasvet in pomoc !Oddelek: Zvok in slika | 2275 (1833) | gumby |