Forum » Sedem umetnosti » Digitalna video camera
Digitalna video camera
Blue3D ::
Zanima me kako prenesti posnetek z digitalne video kamere na racunalnik in nato obdelati ter posneti na cd kot videoCD.
Imam graficno kartico GF2 tv out in neki svideo izhod ali vhod.
Imam graficno kartico GF2 tv out in neki svideo izhod ali vhod.
- spremenil: Blue3D ()
SasoS ::
Priklopiš S-Video out na kameri na S-Video in na grafični (če ga imaš seveda...) in zajemaš s kakšnim capture programom. Samo tako zgubiš nekaj kvalitete ker se slika pretvarja iz digitalne v analogno in nazaj v digitalno. Precej bolje je če si omisliš firewire kartico. Potem samo "kopiraš" film dol iz kamere...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
Katero kartico naj kupim za ta namene
TV TUNER PINNACLE STUDIO DV CLIP 21,600
TV TUNER PINNACLE STUDIO DV PCI 35,160
CREAT SB AUDIGY PLAYER RETAIL 34,200
?
Potem ko imam na disku posnetak ga lepo obdelujem z adobe premiere ?
TV TUNER PINNACLE STUDIO DV CLIP 21,600
TV TUNER PINNACLE STUDIO DV PCI 35,160
CREAT SB AUDIGY PLAYER RETAIL 34,200
?
Potem ko imam na disku posnetak ga lepo obdelujem z adobe premiere ?
ru7 ::
Če hočes firewire definitivno vzemi Pinnacle Studio DV (Studio 7 je boljši, vendar mislim, da je brez firewire kartice-nisem ziher, moj je bil brez). Poleg Studia DV dobiš se kartico z dvemi zunanjimi firewire priključki in enim notranjim. Kartica dela odlično, potrebuješ pa ata100 ali raid, ker drugače pri zajemanju izpušča frame. Studio DV ni drag in če maš dostop do Essedija te bo stalo zelo malo denarja!
Povem ti, da se nakup splača
Pozanimaj se za Studio 7: Dodano ima, da lahko uporabljaš MP3 (v DV samo wawe), lahko delas "slow motion" posnetke in 3D efekte,... mogoče še kaj. nisem siguren.
Jst mam Studio DV + Studio 7 (dokupil)
Poleg škatele dobiš še fletno knjigco z obširnimi navodili
Povem ti, da se nakup splača
Pozanimaj se za Studio 7: Dodano ima, da lahko uporabljaš MP3 (v DV samo wawe), lahko delas "slow motion" posnetke in 3D efekte,... mogoče še kaj. nisem siguren.
Jst mam Studio DV + Studio 7 (dokupil)
Poleg škatele dobiš še fletno knjigco z obširnimi navodili
Nabavil sem neko fire wire kartico za 11 k sit. Zraven sem dobil unlead video studio 5.0. Z efekti sem zadovoljen in vse je ok moti me le,da je premalo formatov ta exportirati.
Problem je v tem da sem posnel 100 min in kar moram obdelati.
Ker pa nocem spet snemati na kamero , ker mi je skoda traka bi rad
exportiral v dix tako da bo nekje 80 min na dveh cdjih in nato bi to posnel na video kaseto ? Ali je to mogoce da bi bila dobra kvaliteta ?
Kateri program za obdelavo priporocas ?
lp
Problem je v tem da sem posnel 100 min in kar moram obdelati.
Ker pa nocem spet snemati na kamero , ker mi je skoda traka bi rad
exportiral v dix tako da bo nekje 80 min na dveh cdjih in nato bi to posnel na video kaseto ? Ali je to mogoce da bi bila dobra kvaliteta ?
Kateri program za obdelavo priporocas ?
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Firewire kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 7550 (6698) | BadWolf |
» | VHS --> DivXOddelek: Zvok in slika | 1632 (1350) | zdravc |
» | Racunalnik za digitalno obdelavoOddelek: Kaj kupiti | 2404 (1994) | 3LeR. |
» | grafična za zajem videa ?Oddelek: Strojna oprema | 1347 (1179) | Gunny |
» | Nekaj vprašanj glede video obdelaveOddelek: Pomoč in nasveti | 1408 (1284) | black block |