Forum » Loža » Sudoku...?!
Sudoku...?!
GregiB ::
Ali morda kdo ve, na koliko načinov se da sestaviti 3x3x(3x3) kvadrat za Sudoku? Ena komponenta ima 9! (1x2x3x4x5x6x7x8x9) kombinacij, ne? A koliko je iz njih možno sestaviti lik, ki bi zadostoval pravilom Sudoku-ja?
Namreč... povejte mi, če razmišljam pravilno.... Če bi imel program z bazo vseh možnih postavitev Sudoku, bi lahko sestavil program za sestavljanje Sudoku ugank tako, da bi v prazno polje 9x9 vpisoval postopoma številke in njihovo pozicijo primerjal z bazo rešitev... ko bi vpisal toliko številk, da bi ustrezale zgolj 1 sami postavitvi, bi bil Sudoku rešljiv.... ne?
Namreč... povejte mi, če razmišljam pravilno.... Če bi imel program z bazo vseh možnih postavitev Sudoku, bi lahko sestavil program za sestavljanje Sudoku ugank tako, da bi v prazno polje 9x9 vpisoval postopoma številke in njihovo pozicijo primerjal z bazo rešitev... ko bi vpisal toliko številk, da bi ustrezale zgolj 1 sami postavitvi, bi bil Sudoku rešljiv.... ne?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
urosz ::
razmišljaš pravilno, da.
pozanimaj/poišči le bazo vseh rešitev sudoku-ja, prepričan sem da jih najdeš na netu
pozanimaj/poišči le bazo vseh rešitev sudoku-ja, prepričan sem da jih najdeš na netu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java/C v FOXpro 9.0Oddelek: Pomoč in nasveti | 896 (758) | Randomness |
» | sudoku več rešitevOddelek: Loža | 2236 (1848) | AndrejO |
» | [Android] SudokuSolverOddelek: Programiranje | 3392 (3010) | Hayabusa |
» | [Java] Multi Client chat serverOddelek: Programiranje | 2510 (1781) | javaMaster |
» | [C++]SudokuOddelek: Programiranje | 1983 (1655) | M.B. |