» »

Kje dobiti Linpus Linux

Kje dobiti Linpus Linux

WildChild ::

Tako. Danes dobim v roke acer aspire 5410 z inštaleranim Limpus Linuxom. Ker ni bilo poleg nobenih navodil ne ničesar kako inštalerati oziroma pognati X sem zapeku Ubuntu 9.10 in ga inštaleral. (Limpus wiped out) Vendar mi polovica stvari v Ubuntu ne dela. Kot je spreminjanje svetlosti, izkključitev drsilnika. Drsilnik ne omogoča večprstov, bluetooth itd...
Čudno si mislim. Saj pa če je prišel laptop z prednaloženim Linuxom bi moral delovat kot se šika. Samo je to od distribucije odvisno.
Sedaj pa bi rad nazaj dobo Linpus. Vendar ga na njihovi strani: http://www.linpus.com/ ne najdem... Tudi ne najdem nobenih navodil
kako nadaljevati, ko pridem v bash... startx, command not found... mislim, da je najbolje da najdem linpus in ga ponovno naložim in najdem nekje navodila kako inštalirati X kot imajo to ostale distribucije narjene, samo je kriza ker ne najdem ne enega ne drugega.

edit: Seveda bi rad dobil verzijo linpusa, ki je podprta za acer aspire 5410. Poleg sem dobul resource DVD z Limpusom gor samo kot vidim je sam za windowsače, da ga zaženejo znotraj windowsa...
in da mood

schtr4jh ::

WildChild ::

Sem tudi že to iskal. Problem je edino le ker najdem za download verezijo 9.4 čeprav je zun že 9.6 in še katera mogoče.
in da mood

techfreak :) ::

Sej ne, da če napišeš zraven še 9.6 v Google dobiš tole v prvem linku:
http://www.mininova.org/tor/1712592

Naslednji je pa:
http://iso.linuxquestions.org/linpus-li...

WildChild ::

A je možno, da nardijo distribucijo prirejeno in kernel naštimano točno za določen model laptopa? Jao jao.
in da mood

WildChild ::

Great! Sem zloadal http://iso.linuxquestions.org/download/... iz http://iso.linuxquestions.org/linpus-li... in kot kaže je to ena zlo stara verzija! Zdaj mi preostane edino le še tale DVD iso http://www.mininova.org/tor/1712592 ki pa mam občutk je resource DVD ta ki ga imam in je useless :S

EDIT: nope ta torrent nima nobenih seedov. Hurray. Imam nedelujoč sistem. Da bi šu zele kernel gledat pa spreminjat module nimam ne dovolj časa ne znanja. Mi je pa zanimivo kako ponudijo neko distribucijo gor, ki je že naložena sam ko jo pobrišeš si ne moreš nič več pomagat :) :clap: :clap:
in da mood

Zgodovina sprememb…

Zero0ne ::

Hja, tako je ponavadi z temi laptopi z pre-inštaliranim GNU/Linuxom - distro, ki je gor, je v 99% primerih neuporaben in tam samo zato, da potencialne uporabnike prestraši pred GNU/Linuxom. Če imaš srečo, obstaja kakšen community-based distro, prirejen za tvoj hardware, sicer si obsojen na do-it-yourself distro tipa Arch ali Gentoo.

Poldi112 ::

Kontaktiraj prodajalca. Zdaj bentiti da ti ne dajo zraven cd-ja je smešno. To je stalna praksa tudi v win oem svetu, plus da tebi sistem niti crknil, ampak si ga sam povozil. Kot da ne bi vedel da nimaš instalacijskih cd-jev.

Drugače pa priporočam da malo pogooglaš kaj uporabljajo drugi uporabniki tega laptopa.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Ales ::

Prvo, kaj si mel ti dejansko gor? Limpus Lite? Al kaj drugega?

Poleg sem dobul resource DVD z Limpusom gor samo kot vidim je sam za windowsače, da ga zaženejo znotraj windowsa...


Po čem to sklepaš..? Si bootal z DVD-ja pa ni šlo? Kaj se je prikazalo? Enkrat sem imel priliko videt Acerjev DVD z Linpus-em in je imel gor vmesnik z opcijami:

Install
Create recovery USB drive
Boot form hard disk

Drugače pa bi verjetno Ubuntu ali Fedora (mislim da je Limpus baziran na Fedori, vsaj bil je) bili najboljši izbiri za notebook. Napisal si, da "pol" stvari ne dela... Kaj še, poleg nekaterih funkcij toucpada in blueetootha? Če boš šel raziskovat v to smer, se bo verjetno dalo urediti z malo truda. Uporabnikov / forumov in programske opreme za Fedoro in Ubuntu je malo morje.

WildChild ::

Kak vem, da se ni bootal DVD? Tako, da ko sem resource DVD dal noter pa v biosu nastavu da je CDrom prvi s katerega naj boota pa ni bootal. Vstavim ubuntu boota. Vstavim kubuntu boota. Vstavim notebook remix boota... Vstavim Linpus Lite noter za katerga se izkaše da je verzija 9.4 in ne 9.6 boota. Vendar tako kot pri vseh ostalih mi ne delajo sledeče stvari. Wifi kartica. Najde omrežje vendar se ne morem povezati gor, kot da napišem napačno geslo oziromak kaže mi da ni signala. Signal quality 0/70 če nardim iwlist scan. Ne delajo tipke fn + levo/desno za osvetljevanje zaslona. Ne dela tipka za izključitev sledilnika (touchpada?) Ko pritisnem na njo mi edino le še reboot preostane. To mi ne dela ne v u(k)buntu ne v notebook remixu ne v Linpus lite 9.4

Kaj sem imel gor na sistemu pa ti ne znam povedati. Ker, ko sem zagnal leptop X ni bil inštaleran na Linpusu. startx ni delal. Sem si reku, če je prednaložen Linux gor pol mam pa res srečo da je leptop podprt z Linuxom in sem dal gor Ubuntu.

Še en note multi touch prav tako ne dela. Hm. Najbolj kritično sedaj je ravno brezžična atheros kartica in pa pritisk za onemogočanje sledilnika.
in da mood

WildChild ::

V Fedori 11 desktop edition ravno tako ne delajo stavri :S


Popravek! Wifi sedaj dela v vseh distrotih. Sedaj je glavni problem tista tipka ki disable touchpad. Ko jo pritisnem je edini workaround da rebootam. Ker miska ne deluje vec... :S To in pa se osvetljevanje zaslona.
in da mood

Zgodovina sprememb…

Ales ::

Uporabljaš Gnome ali KDE?

Dokler ne rešiš zadeve z gumbi, si lahko pomagaš drugače. Če uporabljaš Gnome:
- za uravnavanje osvetljevanja zaslona obstaja applet. Desni klik na Gnome panel (vrstica kjer so ikone programov, meniji, itd) -> Add to Panel -> Brightness Applet. In potem prestaviš applet nekam v kot oz. kamor ti paše.
- za touchpad poglej pod System -> Preferences -> Hardware -> Mouse -> zavihek Touchpad. Opcija "Disable touchpad while typing".

WildChild ::

Ja gnome je gor. Sem probal tudi ta applet sam ga ubuntu ne šmirgla....
Disajblanje touhpada deluje. Samo, če kdo ponesreč prtisne na tipko, ki disalba touchpad I'm f000ed
in da mood

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izšla Mandriva Linux 2010 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
839867 (7639) 5er-->
»

Kateri linux? 2 želji...

Oddelek: Operacijski sistemi
341876 (1223) Gost
»

Plačljivo nameščanje Linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
6916 (697) terryww
»

Linpus linux instalacija

Oddelek: Pomoč in nasveti
91403 (1266) Testman42
»

Linux Linpus zamenjati z Windows XP

Oddelek: Operacijski sistemi
455658 (4079) gregor3000

Več podobnih tem