Forum » Pomoč in nasveti » Modem SM 56 problemi
Modem SM 56 problemi
iggy0611 ::
Imam problem z Motorolinim modemom SM 56 int. Finra je v tem, da ga W98 ne prepoznajo in ko naložim nove driverje, mi sistem ponudi samo COM1 in COM2, kjer pa modema ne najde. Motorolin softver mi ponudi pa COM3 in COM4. Na pomoč, prosim!!
Lime ::
Za začetek ga poskusi premakniti v drug PCI slot. Pa glej, da boš instaliral prave gonilnike.
kockish ::
Ce slot dela, rabis samo prave gonilnike... 100%
Takih modemov sem zrihtal ze kar precej na delu...
Takih modemov sem zrihtal ze kar precej na delu...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kockish ()
Koci ::
Pojdi pod dodajanje nove sstrojne opreme, pa izberi "novo strojno opremo bom izbral z seznama". Pojdi pod porte in mu daj "dodaj nov port". Dodal ti bo port3, na katerega boš lahk pol inštaliral modem.
Panta rei!!
l0wc4 ::
Jaz sem v firmi imel podobne probleme, tak da ti morda lahko pomagam. No naj začnem takole. V firmi sem nabavil 30 modemov te vrste, ker so seveda poceni in nekaterim je vseeno ali je 3COM ali Motorola. No in prinese stranka mašino v kateri ji je spalilo 3COM modem in so vprašali ali mamo kaj cenejše. Dam not motorolo in seveda jo Win 98 ob zagonu zaznajo in zahtevajo gonilnike. Grem na CD d:\drivers\win98 in nič, ne najde driverjev. Sem mislil, morda je PCI slot fuč, dam v drugega in spet isto. Potem sem pomislil morda je modem fuč, vzamem drugi modem SM56 dam gonilnike iz CDja in glej foro. Gonilniki so na d:\motorola\sm56pci ali nekaj podobnega. Torej v tisti škatli niso bili dobri gonilniki. Potem sem pregledal še ostle škatle in isti problem je bil še v 5 (petih). Morda je pri tebi enako.
iggy0611 ::
Če ti ni odveč, bi te prosil za omenjeni gonilnik, saj modema nikakor ne morem usposobiti za delo v W98. Še vedno imam problem v portih, četudi inštaliram COM3 in 4. Prosim še za kak nasvet. Naj povem, da sem dal modem v drugo mašino z W2000 Pro in stvar odlično deluje. Ko se poskusil z upgradeom W98 na w2000, je program napisal nekako takole hardware malfunktion - sistem halted. In to je, če človek kupuje low cost stvari pri Comtronu.
leonius ::
najbolj cheap modemi kar jih poznam so motorolini SM56 znamke Kobian. Original gonilniki z Motoroline strani ne delujejo dobro vedno. sprobajte tiste z strani sestavljalca modema(v mojem primeru kobian)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Modem motorolaOddelek: Pomoč in nasveti | 2830 (2210) | joco |
» | PC ne zazna internega modemaOddelek: Strojna oprema | 1043 (941) | Scooby |
» | Motorola modem, in WInXP povezavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1046 (949) | mare87 |
» | Linux RH 7.2 in konfiguriranje PCI modema!!!Oddelek: Operacijski sistemi | 1168 (1039) | pin29 |
» | Pci modem pod dos-omOddelek: Strojna oprema | 1456 (1333) | MadMax |