Forum » Omrežja in internet » rdc na 2PC-jih za routerjem?
rdc na 2PC-jih za routerjem?
maxum ::
čudno da nisem prej naletel na to težavo.
torej zanima me kaj je potrebno narediti za rdc kjer sta 2 pcja za routerjem, vse je OK port 3389 je omogočen a lahko dostopam le do enega, če drugemu prej port dissablam na routerju, ker očitno ne morem imeti istih portov do dveh pcjev?
prosim za nasvet...
torej zanima me kaj je potrebno narediti za rdc kjer sta 2 pcja za routerjem, vse je OK port 3389 je omogočen a lahko dostopam le do enega, če drugemu prej port dissablam na routerju, ker očitno ne morem imeti istih portov do dveh pcjev?
prosim za nasvet...
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
krneki007 ::
do drugega računalnika naredi portforward nekega drugega porta.Torej portforward zunanjega 3389 na notranji 3389 na IP1 in npr zunanji 3390 na 3389 od IP2.
Ko hočeš dostopati do pc1,vpišeš v rdp samo hostname oziroma zunanji IP,za dostop do PC2 pa IP:3390
lp
Ko hočeš dostopati do pc1,vpišeš v rdp samo hostname oziroma zunanji IP,za dostop do PC2 pa IP:3390
lp
ok če sem te pravilno razumel, sem dal na router
PC A.
sem dal start:3389 end:3389
PC B: start:3390 end 3389
kliknem save- mi vedno vrze pri drugem start:3389 end:3390
in če poskusim rdc mi seveda IP:3390 mi noče povezati
PC A.
sem dal start:3389 end:3389
PC B: start:3390 end 3389
kliknem save- mi vedno vrze pri drugem start:3389 end:3390
in če poskusim rdc mi seveda IP:3390 mi noče povezati
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maxum ()
klemenSLO ::
na ruterju le odpri dodaten port 3390.
v winsih Na drugem PCju pa spremeni defolut RDP port na 3390
v winsih Na drugem PCju pa spremeni defolut RDP port na 3390
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
aha torej le odprem start:3390 end:3390 in v registru to spremenim
do dveh pcjev bi rad dostopal, pa je eden rahlo "pomembnejši " kot drugi, tako da na tem ne bi rad spreminjal registra, drugi je pa server03, kolikor sem razbral pa to velja le za Xp? mogoče veš kako bo to vplivalo na server2003, če mu v registru sremenim vrednost?
hvala
PS: je kaj razlike port range forwarding in port trigering?
do dveh pcjev bi rad dostopal, pa je eden rahlo "pomembnejši " kot drugi, tako da na tem ne bi rad spreminjal registra, drugi je pa server03, kolikor sem razbral pa to velja le za Xp? mogoče veš kako bo to vplivalo na server2003, če mu v registru sremenim vrednost?
hvala
PS: je kaj razlike port range forwarding in port trigering?
krneki007 ::
port range forwarding ...obseg portov,v tvoje primeru si dal od 3389-3389 kar je ok,v drugem primeru pa jasno ne more it čez.A te pri ciljnem ip-ju vpraša tudi za port?Če nimaš opcije translacije porta,lahko edino spremeniš rdp port v registru.
Kater router pa imaš?
Kater router pa imaš?
aha no potem sem dal pravilno pod port range forward :)
imam okenca kamor vpisem stevilke portov, ip, protocol, dam vedno both, in obkljukam active al ne :)
pod port trigering pa imam : trigered range (startport___ end port____)....forwarded range (start port _____ end port____)
router je lynksys befsr41
PS: kako pa vem koliko je hex value 3390??
primer
in
imam okenca kamor vpisem stevilke portov, ip, protocol, dam vedno both, in obkljukam active al ne :)
pod port trigering pa imam : trigered range (startport___ end port____)....forwarded range (start port _____ end port____)
router je lynksys befsr41
PS: kako pa vem koliko je hex value 3390??
primer
in
Zgodovina sprememb…
- spremenil: maxum ()
sem spremenil na 3390 v registru, dodal se v firewall izjemo port tcp 3390, na routerju odprl port 3390... ne dela :(
imallears ::
Jaz sem tudi imel probleme z RDC na XP. Vendar meni je, ko sta bila računalnika na istem routerju delovalo brez problema iz škatle.
Ko pa sem hotel vzpostaviti RDC s kolegom, ki je pač za svojim routerjem, pa ni pomagalo nobeno nastavljanje portov, tako da sem potem dobil TeamView (še zastonj je).
Ko pa sem hotel vzpostaviti RDC s kolegom, ki je pač za svojim routerjem, pa ni pomagalo nobeno nastavljanje portov, tako da sem potem dobil TeamView (še zastonj je).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | oddaljeno namizjeOddelek: Pomoč in nasveti | 3683 (1924) | hojnikb |
» | Remote Desktop, nastavitevOddelek: Omrežja in internet | 7923 (4797) | fosil |
» | Kje vpisat IP od AMISa na Linksys 54GL+DD-WRTOddelek: Omrežja in internet | 1613 (1488) | BogyX |
» | Remote desktopOddelek: Omrežja in internet | 2771 (2097) | eprasnikar |
» | omejevanje RemoteDesktop-aOddelek: Programska oprema | 1243 (1128) | CaqKa |