Forum » Pomoč in nasveti » Problem z bootmgr
Problem z bootmgr
Frane75 ::
danes sem probal inštalirat nove win 7 na svoj comp,na compu že imam licenčne win xp je,pa je prišlo do zelo velike težave,ki jo ne znam rešit,zato prosim za pomoč.
v glavnem,ko sem na drugi prazni disk poskušal inšalirat win 7,da bi jih stestiral,ker mi je frend reku,da so zelo vredu,sem vse naredil tako kot mi je narekovalo,da moram storiti,bilo je vse ok,comp se je večkrat resetiral,ker se je pač moral da je naložil vse potrebno,dokler se ni na upam da pri koncu pri resetiranju vse ustavilo in mi je napisalo napako,ki se glasi (BOOTMGR is compressed. Press Ctrl+Alt+Del to restart).
Gremo naprej,v biosu sem nastavil na boot cd first device,da bi mi bootalo iz cd ja,pač sem hotel dat not original xp je,da bi naredil win recovery,pa ni šlo ker mi ne zazna cd ja,cd je boot,ker sem probal na drugem compu,ki ga je zaznal takoj in z bootal,sedaj me pa zanima,kaj naj naredim,da bi jih popravil,ker mi comp sploh ne zažene več.
Imam pač zelo veliko podatkov gor,ki jih resnično rabim!
Hvala FRANE
v glavnem,ko sem na drugi prazni disk poskušal inšalirat win 7,da bi jih stestiral,ker mi je frend reku,da so zelo vredu,sem vse naredil tako kot mi je narekovalo,da moram storiti,bilo je vse ok,comp se je večkrat resetiral,ker se je pač moral da je naložil vse potrebno,dokler se ni na upam da pri koncu pri resetiranju vse ustavilo in mi je napisalo napako,ki se glasi (BOOTMGR is compressed. Press Ctrl+Alt+Del to restart).
Gremo naprej,v biosu sem nastavil na boot cd first device,da bi mi bootalo iz cd ja,pač sem hotel dat not original xp je,da bi naredil win recovery,pa ni šlo ker mi ne zazna cd ja,cd je boot,ker sem probal na drugem compu,ki ga je zaznal takoj in z bootal,sedaj me pa zanima,kaj naj naredim,da bi jih popravil,ker mi comp sploh ne zažene več.
Imam pač zelo veliko podatkov gor,ki jih resnično rabim!
Hvala FRANE
- spremenil: bluefish ()
Valentin ::
Če si delal ločeno inštalacijo win7 na drug disk, pa res ne razumem, zakaj bi sedaj delal winxp recovery prvega.
Nastavi disk z winxp kot 1. boot device. Lahko tudi izklopiš drugi disk...
Nastavi disk z winxp kot 1. boot device. Lahko tudi izklopiš drugi disk...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Select proper boot deviceOddelek: Pomoč in nasveti | 4953 (2982) | arc-x |
» | BOOTMGR is missing- windows xpOddelek: Pomoč in nasveti | 4890 (4336) | Duhec |
» | napaka na boot disku - win7 se ne zbootajo - je to konec?Oddelek: Operacijski sistemi | 2547 (2299) | lopov |
» | windows XP in windows 7Oddelek: Operacijski sistemi | 2520 (2218) | Jebac18 |