» »

Zvok ne dela v Windows 7

Zvok ne dela v Windows 7

-Neverhood- ::

Pomoč!

Do sedaj mi je zvok delal normalno, danes pa sem dal v računalnik (HP Pavilion Slimline) novo grafično kartico (ATI radeon HD4550), in zvok je izginil.

Če grem na: Control panel->H&S->Sound, mi napiše: No audio devices are installed.

Če grem na: Device manager, piše: ATI high definition audio device

Ker je nekje nekaj pisalo HDMI... in sem videl da je to tudi izhod pri grafični kartici, sem mislil da mora biti torej tam kaj vštekano, zato sem v Device managerju kliknil "Roll back driver", in sedaj tam piše: High definition audio device...

V obeh primerih tudi piše "Working properly", zvoka pa nikjer...

Jst res nimam pojma kaj moram narediti, tako da prosim za pomoč in se v naprej zahvaljujem za kakšen odgovor.

no tkole... grafično sem dal iz kompa in monitor priključil na matično IN sedaj zvok normalno dela...

a mogoče kdo ve kaj narobe delam??

(grafično sem dal v komp in po zagonu mi je javilo, da je vse v redu z novo opremo in da je pripravljena za uporabo, nato sem inštaliral še cd, ki sem ga dobil z grafično...)

cekr ::

V gonilniku za zvočno kartico moraš nastavit, na katerem izhodu hočeš imeti zvok. Pri vklopu nove grafične kartice ti je zvok šel preko HDMI-ja. Ne vem, kakšno zvočno čipovje ima tvoja škatla. Bi pa moralo tako delovati.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Hvala cekr

sm že najdu na enmu forumu, tko da če ma slučajno kdo podoben problem, so tukaj navodila:

1. Disable the ATI driver from Device Manager under your sound options.

2. Restart your computer and enter BIOS (set up)

3. Search around to find "Onboard Audio" I forget exactly where it is, but easy to find if you look around...I didn't know where it was when I looked either and stumbled upon it quickly.

4. Change the setting from AUTO to ENABLED.

5. Save changes and exit.

works for me :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

6 "Digital Output" naprav z AMD HD 7870 XT

Oddelek: Zvok in slika
12990 (820) Enron x86
»

LG TV in Lenovo PC

Oddelek: Zvok in slika