» »

projektor in priključki+adapterji ne dela!!!

projektor in priključki+adapterji ne dela!!!

msenjur ::

Torej...

imamo vga grafično kartico v pc. projektor ima vhod m1 (projektor infocus x3), kateri podpira analogni in digitalni signal. in sem kupil adapter iz m1 na dvi, ker imam dvi kable napeljane okoli. in ker bo treba prej ali slej nabavit tud dvi grafično. Ampak to zdej ni pomembno.

Ko začnem zadeve priključevat - na pc dam adapter iz vga v dvi. priključim kabel dvi. na projektorju vključim m1 -> dvi adapter, in v to dvi kabel. in zadeva ne dela!!!

na drugem pc sem probal direkt iz dvi na m1->dvi adapter in je delalo. problem je v vga-dvi adapterju očitno!!! kaj je lahko narobe???

off;
projektor ima tudi vga vhod, sam jest nimam tok dolgih vga kablov... sam to tud ni pomembno...

Scorpia ::

Ok če prav razumem, ti hočeš vga pretvorit v dvi, pol še tisti dodatni m1 kabel prikpljen na projektor. Zadeva ti ne dela sicer zaradi tega, ker nimaš pravi pretvornik iz vga na dvi. Taki adapterji so dragi, obratno (iz dvi na vga) ni problem pretvoriti in je pocen.
Imaš pa še eno zanimivo zadevo. Obstaja majhna škatlica s katerim računalnik povežeš prek mrežne kartice, in imaš izhod vga pa priključke za tipkovnico in miško. Drgač odlična stvar http://www.ntikvm.nl/extenders.html, cene pa trenutno ne vem. Se pa zadeva odlično obnese.
////

aha. se mi je zdelo da bo nekaj z adapterjem narobe! sam kaj, a dvi kabel ne prenaša vga?? ker m1 ga!

hja, tvoja škatlica mi pa nič ne pomaga pri tej zadevi!

zdej sm ugotovu, da mi še preko vga kabla tud ne dela. direkt iz pc v projektor! grafična - sploh jo ni, je una original, k je na plati... a je mogoče da je tukaj tud grafična preslaba al pa kej?

Scorpia ::

Grafična ne more biti preslaba, le če ta oddaja signal. Lahko je problem sam predolg kabel, ampak mislim da vga nima neke hude omejitve. Poglej z navadnim monitorjem če ne dela. Dvi kabel ne more prenašat, ker je namenjen digitalnem signalu, vga je pa analogen. Rabiš ustrezen pretvornik.
////

ok... itak bom kupu dvi kartico, tko da pol upam da bo delalo!

Drugače pa vga dela na monitorju, na projektorju pa ne.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HDMI na VGA, in ne obratno!

Oddelek: Zvok in slika
4511493 (6656) 111111111111
»

VGA to DVI to HDMI

Oddelek: Zvok in slika
266030 (5596) Stupo
»