Forum » Programska oprema » EXCEL ne vem kako...
EXCEL ne vem kako...
free_k_shot ::
žvjo!
če kdo ve naj mi prosim pomaga. imam namreč office 2007 in ne vem kk nardit.... uglavnm, mam neke podatke ki sem jih kopiral z neta. paste v excel in vse mi je dal v eno celico. ok normalno. potem imam opcijo funkcije "text to columns". da mi besede, številke ipd. da vsako v svojo vrsto. ampak še zmer vse bod recimo 1 (A1,B1,C1....). jst bi pa rad da imam to v koloni navzdol (A1,A2,A3,A4,....). KK SE TO NARDI? jst ne najdem.
emmm, pa imam angleško različico :).
če ima kdo predlog kako se še enostavnejše to nardi, bom vesel. dodajam še sliko da si predstavljate.
če kdo ve naj mi prosim pomaga. imam namreč office 2007 in ne vem kk nardit.... uglavnm, mam neke podatke ki sem jih kopiral z neta. paste v excel in vse mi je dal v eno celico. ok normalno. potem imam opcijo funkcije "text to columns". da mi besede, številke ipd. da vsako v svojo vrsto. ampak še zmer vse bod recimo 1 (A1,B1,C1....). jst bi pa rad da imam to v koloni navzdol (A1,A2,A3,A4,....). KK SE TO NARDI? jst ne najdem.
emmm, pa imam angleško različico :).
če ima kdo predlog kako se še enostavnejše to nardi, bom vesel. dodajam še sliko da si predstavljate.
harvey ::
Še enkrat se je pokazalo, da slika poveč več kot tisoč besed.
Skopiraj najprej v word kot navadno besedilo. Potem pa besedilo uredi in potem le tega nazaj v Excel.
Skopiraj najprej v word kot navadno besedilo. Potem pa besedilo uredi in potem le tega nazaj v Excel.
darkolord ::
ampak še zmer vse bod recimo 1 (A1,B1,C1....). jst bi pa rad da imam to v koloni navzdol (A1,A2,A3,A4,....). KK SE TO NARDI?Skopiraš vse te celice in greš na Paste -> Transpose (ena od ikonic, če ne najdeš, greš na Paste Special in obkljukaš Transpose)
Mobidick ::
Včasih, ko kaj prilepiš v excel iz zunanjih podatkov (html,..) pomaga, če daš Paste Special - Text (prilepiš kot tekst, namesto kot npr. HTML, kot hoče on).
The future is digital!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč v excelu (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9089 (3418) | omni-vor |
» | Excel iskanje podvojenih vnosovOddelek: Pomoč in nasveti | 6540 (5166) | smetko |
» | Obstaja kakšen EXCEL trik?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1830 (1595) | medenko |
» | Excel: stolpce v vrstice ?Oddelek: Programska oprema | 5175 (4803) | _jackson_ |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3783 (3506) | Mobidick |