Forum » Navijanje » P2 266 Mhz
P2 266 Mhz
Veseljak ::
Imam P2 266, ki bi ga rad mal navil, ampak se že problem pojavi ker v biosu nima funkcije za navijanje.Bios je award 4.51 in me zanima če se ga da nagradit.
LP
LP
Dr_M ::
ce v biosu nimas zdej pol pozab na to.mal poglej u navodila od plate, pa premiki jumperje.sej zajebat itak nimas kej.
Ne v navodilih od plate nič ne piše o kakih
spremembah frekvenc edino močnejši procesor,plata je i440BX.Zanimal me je sam,
če bi kej pridobil z nadgradnjo biosa.
Hvala!!
spremembah frekvenc edino močnejši procesor,plata je i440BX.Zanimal me je sam,
če bi kej pridobil z nadgradnjo biosa.
Hvala!!
Frgazor ::
Hm, p2 266 se čisto lepo navija. Tudi na 400 mhz. Problem je na original intelovih platah (seattle?), ker ne omogočajo navijanja. Če se prav spomnim je treba neke pine na procesorju štrihat, da plato prisiliš da laufa na 100mhz...
Aha!pa bi tista verjanta laufala SLOT1Hack
ker zdej mi procesor laufa na 66 Mhz pol pa bi na 100 Mhz.Bi bla mašina stabilna?
ker zdej mi procesor laufa na 66 Mhz pol pa bi na 100 Mhz.Bi bla mašina stabilna?
Frgazor ::
Hja, nimam pojma. Imel sem opravka s tako mašino in je bila stabilna kot skala. Kako je bilo vseskup izvedeno pa nimam pojma. Zagotovo so morali nekako dvignit napetost...
Dr_M ::
jst sm vidu ta cpu na 400 brez dviga napetosti...ce bi pa lohk dvignu napetost do 2.2V bi su pomoje do 533
HardwareMaster ::
Od kdaj pa imajo Pentium2 66Mhz FSB? A niso imel vse P2 100MHZ FSB? Kokr jst vem, imajo 66MHZ FSB P1 in celeroni (prve in druge generacije).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: HardwareMaster ()
Plata je 440BX, z Award biosom 4.51,procesor 266Mhz, v navodilih piše da dela na 66Mhz FSB.
Sem pa zele opazo na plati da ima napisano konfiguracijo treh jupmerjev ki se jim da
nastavljat pomnoževalnik 3x,3.5x 4x,4.5x
in 5x,nastavit se da FSB 66/100 Mhz,ter
AGP vodilo 66/100 Mhz.
Zej me pa sledeče zanima,jst sem pomnoževalnik prestavo na 5x in mi je proc.
zaznal kot 133 Mhz, ko sem ga pa dal na 4.5x je bla pa na monitorju tema.
nastavljat pomnoževalnik 3x,3.5x 4x,4.5x
in 5x,nastavit se da FSB 66/100 Mhz,ter
AGP vodilo 66/100 Mhz.
Zej me pa sledeče zanima,jst sem pomnoževalnik prestavo na 5x in mi je proc.
zaznal kot 133 Mhz, ko sem ga pa dal na 4.5x je bla pa na monitorju tema.
Sam tisga jumperja za FSB in AGP nastavljat
nikjer ne najdem na plati,sam napis na plati je kak se ti jumperji štelajo celo plato sem
pregledo pa nikjer teh JP.
nikjer ne najdem na plati,sam napis na plati je kak se ti jumperji štelajo celo plato sem
pregledo pa nikjer teh JP.
A.J. ::
Najboljš bo če boš naredil Slot 1 hack pa za začetek znižal množilnik (za navzdol po mojih izkušnjah nima zaklenjenega). Če imaš to srečo da lahko nastavljaš voltažo na plati je vse v redu. Če pa te sreče nimaš pa si lahko do neke mere pomagaš z lakiranjem pinov ki določajo voltažo. Če se prav spomnim lahko nalakiraš samo za voltažo nad 3.3 V, za kakšno nižjo pa bi morali nekateri pini dovajati elektriko kar je pa že težje izvedljivo.
To pripovedujem po lastnih iskušnjah in raziskovanjih, tako da je čisto verjetno tudi kakšna druga možnost.
To pripovedujem po lastnih iskušnjah in raziskovanjih, tako da je čisto verjetno tudi kakšna druga možnost.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri PIII bi mi dal najboljse performanse?Oddelek: Navijanje | 1937 (1450) | iro |
» | (pre)velik diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2412 (1865) | jest10 |
» | spaka od celerona na plošči vtaknjeni pravokotno na osnovno ploščoOddelek: Navijanje | 1253 (1055) | vise |
» | Celeron II in napetosti... potrebjem nasvetOddelek: Navijanje | 1838 (1615) | MadMax |
» | Kako naviti PII procesor...?Oddelek: Navijanje | 1302 (1080) | VASkO |