» »

sbs 2008, winxp, win7 in roaming profili

sbs 2008, winxp, win7 in roaming profili

Daedalus ::

Torej, težava je sledeča. Imam kombinacijo SBS 2008 strežnika, ki poganja windows AD z roaming profili, do sedaj so bili clienti sami WindowsXP. Ker se zaradi narave dela kupujejo nekoliko bolj spodobne mašine, so WinXP (oziroma katerakoli 32 bitna verzija OS-a) postali neprimerni za nadaljne nameščanje, zato se pripravlja postopna migracija na windows 7.

In tu naletim na "zabaven" problem. MS je že v Visti (ki se je preskočila) precej predelal strukturo uporabniških imenikov in s tem zbrejkal kompatibilnost med WinXP in Vista roaming profili. Seveda velja enako tudi za Windows 7. Ker uporabniki občasno menjujejo delovne postaje in bo še nekaj časa v uporabi mix obeh OS-ov, je pa zdaj treba prepričat roaming profile, da se bodo selili med obema OS-oma. Kar mi povroča precej težav, ker nisem baš neki Windows strokovnjak. Do sedaj sem našel nekaj na temo WinXP -- Vista ( evo linka do doc dokumenta), vendar mi dosedanji poskusi dela po tem vodiču nekak niso delovali. Tako da... help wanted. Če ma kdo kaj izkušenj s takim (podobnim) okoljem in problemom.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Folder redirection, Win7 in offline files

Oddelek: Operacijski sistemi
261787 (1421) Blisk
»

Vista Business - počasen zagon in zakasnitev odpiranja (explorer)

122410 (2410) miteq
»

Brisanje lokalnih profilov na windowsih

141462 (1331) ujka
»

Windows XP - porabniski profili

51307 (1218) Auslander
»

Mandatory Profiles za vse uporabnike (odjemalci: Win9x; PDC: Samba na Linuxu)?

101208 (1086) pirx

Več podobnih tem