» »

[c# compact framework] Can't find PInvoke DLL 'gpsapi.dll'.

[c# compact framework] Can't find PInvoke DLL 'gpsapi.dll'.

c00L3r ::

Imam Solution v katerem na Windows Mobile telefonih dostopam do GPS-a. Ko sem začel razvijat sem naredil napako, da sem za emulatorja izbral "Windows Mobile Classic" (dlančnk brez GSM/telefona). To sem odkril in sem hotel zamenjat emulatorja na "Windows Mobile Profesional" (z GSM/telefon možnosti). Vse se lepo zbudil-a in deploy-a. Ko pa želim narediti sistemski klic na gpsapi.dll, mi javi zgornji exception.

Imam pa v bistvu 3 projekte
-GPS API - Microsoftov projekt za dostop do GPS API dll, preverjanje signala in preračun vrednosti (v tem projektu vrže ven exception)
-GPS Sample - Mivrosoftov projekt, ki demonstrira kako dostopat do GPS API
-moj projekt - kjer pač delam svoje stvari

Zanimivo, je to, da ko iz svojega projekta kličem GPS API projekt (ki kliče gpsapi.dll) vrže ven exceptiom. Če pa dam kot startup tisti MS sample pa napake ne vrže. Še bolj čudno je, da če izberem classic emulator dela tudi iz mojega projekta. Če pa izbrem profesioal emulator pa dela samo iz MS projekta. Prav tako dela na fizični napravi (Samsung Omnia) brez težav iz obeh projektov.

Refernca na gpsapi.dll:

[DllImport("gpsapi.dll")]
static extern IntPtr GPSOpenDevice(IntPtr hNewLocationData, IntPtr hDeviceStateChange, string szDeviceName, int dwFlags);

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako narediti program ki bere drugi program

Oddelek: Programiranje
465757 (4070) imagodei
»

[c#] Vprašanje glede release verzije aplikacije

Oddelek: Programiranje
51488 (1312) Ericssony
»