» »

HP NX 6820S in Windows XP

HP NX 6820S in Windows XP

satriani ::

Pozdravljeni,

Omenjen laptop pride v kompletu z prednaloženim imageom , ki vsebuje OS WIN VISTA HOME BASIC. Ker mi to ni ustrezalo, sem se podal v akcijo tako zvanega "upgrade" na Windows XP. Po prvotnih težavah pri namestitvi slednjega se začne agonija za driverji za omenjen sistem. Niso namreč vsi dosegljivi na spletni strani proizvajalca, če pa so , so nedelujoči, vsaj nekateri. In med temi nekaterimi je tudi bistven driver - za žično mrežno kartico INTEL 82562 GT. Driver se namreč povsem normalno namesti, vendar mrežna ne deluje. Ne pridobi IPja, tudi če se ga dodeli statično. Iskal sem malo po mednarodnih forumih, kjer sem našel info, da so se s podobnimi težavami soočali pri modelu nx 6720, kjer se je nato izdal nek combined driver, ki pa na tem laptopu ne deluje. V VISTI mrežna brezhibno deluje. Za analogni modem, za katerega driverja ni na strani, pa se lahko uporai driver za model 6720. Deluje.

Če ima kdo rešitev za tole, oz mogoče celo delujoč driver, bi prosil, če objavi kak link.

Če pa koga zanima kaj drugega za omenjen laptop, pa sem na voljo.


Hvala.

ender ::

Poizkusi ta gonilnik.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

satriani ::

Tega sem probal že. Svetovano je bilo, ko sem našel na forumu za model 6720, pri katerem so bile identične težave, pa ne deluje.

MrDeY ::

Pozdravljen!

Ravno danes sem nalozil sistem na ta tip laptopa. Zanima me, ali se pri tebi zvok tudi slisi precej iz desne strani?
Zanima me tudi glede ventilatorja? Imam občutek, da se vrti precej veliko...

lp, Dejan

satriani ::

Sam sem laptopa urejal za prijatelja in tega v tistem kratkem času nisem opazil. Lahko se pozanima, pa ti kasneje odgovorim.

MrDeY ::

Pozdravljen!

Iz domače strani HP sem potegnil flash za BIOS verzija F.05 (23 Oct 2007) in fleshirov. Tko da zdej mrezna kartica deluje tudi v XPjih...

lp, dejan

satriani ::

Res hvala za potrditev tega, namreč videl sem to posodobitev, da je na voljo, vendar nimam še na voljo kolegovega laptopa, da dejansko to stestiram. Sedaj vidim, da 100% deluje, če to narediš hvala. Če zvem za težave, ki jih imaš, ti javim.

Saso_C ::

Zanima me, ali se pri tebi zvok tudi slisi precej iz desne strani?


Ta je dobra. Seveda je iz desne, če pa je prav tam zvočnik in to samo eden. To pa je tudi vse kar jih računalnik premore. Dodaten minus je še to, da je zvočnik zelo tih. Ah, dokupiti bom moral zunanje zvočnike.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Saso_C ()

jurre ::

je ze kdo nasel kaksno resitev glede mrezne, ali je treba bios nadgradit? Sam imam isti problem, sem se vceraj 2 uri zezal s to mrezno, potem sem pa tole temo nasel.. wireless povezava pa dela. Bios verzija je pa zdaj zadnja ze F.07 od novembra?

Bananajoe ::

obujam staro temo: prebral sem že vaše rešitve vendar meni še vedno ne dela internet preko mrežne kartice ki jo ima hp 6820s.bios sem flashal na zadnjo verzijo in tudi zadnjo verzijo gonilnika mrežne kartice imam. uporabljam pa windows 7 enterprise. na mrežni kartici skozi sveti zelena lučka, ko vtaknem mrežni kabel notri se ne zgodi nič (skos kaže unplugged) - na drugem rač. deluje popolnoma v redu(prav tako windows 7). če na mrežni kartici nastavim 10 mbit half/full 100 mbit half/full duplex poleg zelene lučke začne utripati tudi oranžna lučka na mrežni vendar internet povezava še vedno ne deluje (kaže da se hoče povezat vendar vedno piše identyfing na koncu pa javi omejena ali prekinjena povezava). uporabljam router na katerem imam omogočen dhcp. firewall ne pomaga tudi če izklopim, nimam pojma kaj lahko še naredim. ali je mogoče mrežna kartica "fuč" ? hvala za pomoč

ps: na wireless dela normalno


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Downlovdam in vsakič drugačen checksum - fenomenalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
675616 (4145) StarMafijec
»

ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
211267 (869) bluefish
»

Prenosnik LENOVO 3000 N200 težava

Oddelek: Strojna oprema
326853 (3805) TribesMan
»

problem-pomoc

Oddelek: Omrežja in internet
18663 (663) gregor_h
»

Telemach kabelski internet - cudna tezava

Oddelek: Omrežja in internet
143202 (2955) poga

Več podobnih tem