Forum » Pomoč in nasveti » unmountable boot device
unmountable boot device
EvilGod ::
jst mam en problem: pc se mi noče pržgat.. po tem k se prkaže bios in uvodn zaslon od windowsov mi napiše napako unmountable boot device (win XP) oz. inaccesable boot device (Win 2000)
sm mel tapru win2k gor, pol sm čist formateru, particije zbrisu.. na nov naredu dal win xp gor.. pa nč ne pomaga...
drive fitness test prav d je disk ok (mam IBM 20GB)
učasih je to tko delal d sm štrom kabl dal mal vn pa pol notr pa še enkrat pržgal pa je pol delal, zdej pa še to noče...
kaj mi je storiti??????????????
LP
Evil
sm mel tapru win2k gor, pol sm čist formateru, particije zbrisu.. na nov naredu dal win xp gor.. pa nč ne pomaga...
drive fitness test prav d je disk ok (mam IBM 20GB)
učasih je to tko delal d sm štrom kabl dal mal vn pa pol notr pa še enkrat pržgal pa je pol delal, zdej pa še to noče...
kaj mi je storiti??????????????
LP
Evil
Kriko ::
Ja z temn problemom sem se dolgo ukvarjal gre se pa zato da te WINDOWS XP-ji sušajo pravzaprav ZAŠČITITI s tem. da ne dovolijo zagona.
Je res da tako sporočilo ni prijazno, jaz sem namreč kakih 10x formatiral pa se mi je vedno ponovilo:), in kar ti bom povedal ti ne bo prav v pomoč ampak vseeno. Skušajo pa ti povedati naslednje:
Vaš disk ima poškodovan DATOTEČNI SISTEM ALI PA JE POVEZAN Z 40 ŽILNIM kablom, MORAL PA BI BITI Z 80 ŽILNIM UDMA KABLOM!!! To prvo preveri.
Ko si kabel zamenjal ZAŽENI računalnik oziroma Windows-e z RECOVERY CONSOLE in vpiši naslednje:
chkdsk /r da windowsi popravijo kakršne koli napake ki so se pojavile/naredile.
Preveri tudi v Biosu ali nimaš nastavljenega hitrejšega UDMA načina, kot ga tvoj disk podpira. (daj na avtomatično)
Obstajala je v beta različicah ta napaka ampak naj bi bila odpravljana seveda če je vse prav nastavljeno in če so pravi kabli. Zgodi se tudi če registry presežejo maximalno mejo njihove velikosti kar pa se lahko zgodi v preimerjavi 1:10000000!
Upam da ti bo pomagalo, le preveri najprej kable in nastavitve pa mi javi!
Lahko tudi na mail
Je res da tako sporočilo ni prijazno, jaz sem namreč kakih 10x formatiral pa se mi je vedno ponovilo:), in kar ti bom povedal ti ne bo prav v pomoč ampak vseeno. Skušajo pa ti povedati naslednje:
Vaš disk ima poškodovan DATOTEČNI SISTEM ALI PA JE POVEZAN Z 40 ŽILNIM kablom, MORAL PA BI BITI Z 80 ŽILNIM UDMA KABLOM!!! To prvo preveri.
Ko si kabel zamenjal ZAŽENI računalnik oziroma Windows-e z RECOVERY CONSOLE in vpiši naslednje:
chkdsk /r da windowsi popravijo kakršne koli napake ki so se pojavile/naredile.
Preveri tudi v Biosu ali nimaš nastavljenega hitrejšega UDMA načina, kot ga tvoj disk podpira. (daj na avtomatično)
Obstajala je v beta različicah ta napaka ampak naj bi bila odpravljana seveda če je vse prav nastavljeno in če so pravi kabli. Zgodi se tudi če registry presežejo maximalno mejo njihove velikosti kar pa se lahko zgodi v preimerjavi 1:10000000!
Upam da ti bo pomagalo, le preveri najprej kable in nastavitve pa mi javi!
Lahko tudi na mail
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kriko ()
Mediator ::
Js mam tud isti problme s tem, da sm se potem odloču dati gor win 98 ampak ni šlo niti formatirat v DOSU,Neki allocate recover je delu. Nato sm spet šou v win xp instalacijo, ko sm probu sformatirat na slow način, je spet šrotu in se ni nič prestavu %. S quick format je potem šlo. Zdaj sam čakam, kdaj bo spet BLue screen. AMpak zanima me zakaj ni šlo formatirat? BAd sectors?
sej zdele sem pjen pa se ne spomnem dobr, sam mislm da je blo z driverji z disk, oz raid kontrol neki v povezavi... pomoje d je blo to no....
LP
LP
Dead_Eye ::
hmmm, isti problem sem reševal kolegu - po izpadu elektrike unmountable,..... CD Winxp, popravi win - je neki poštelal disk in dela...
kriko: zanimivo, jaz sem bil 99% da je krivo to, da ima IBM-ov disk(ic35 40GB)
kriko: zanimivo, jaz sem bil 99% da je krivo to, da ima IBM-ov disk(ic35 40GB)
The one and only
AAA... mislm d sem se spomnu kaj je blo...
ozemljitev... štekarja nisem me ozemljenga pa se je statična elektrika na disku nabrala pa zato ni delal...
pol sem pa štekar odprl pa nulo pa zemljo skupi povezu na štekarju pa dela...
ozemljitev... štekarja nisem me ozemljenga pa se je statična elektrika na disku nabrala pa zato ni delal...
pol sem pa štekar odprl pa nulo pa zemljo skupi povezu na štekarju pa dela...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiranje - kdaj pognat antivirus?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1996 (1797) | Mamaplata |
» | sata disk (Hitachi 7k250), namestitevOddelek: Strojna oprema | 3274 (2298) | Blind |
» | "Format C" - kako narediti ???Oddelek: Operacijski sistemi | 2632 (2034) | Damjan Jagar |
» | Ali mi je res crkno disk?Oddelek: Strojna oprema | 1317 (1009) | Preseren |
» | Trdi Disk - Obrnjen ''na glavo'' !??Oddelek: Strojna oprema | 1844 (1381) | Odpadnik |