Forum » Navijanje » Overclockanje P4 2Ghz
Overclockanje P4 2Ghz
urban ::
Še do včeraj sem bil prepričan, da pač intel z svojimi pentiumi, ne dela procesorjev, katere je mogoče navijati....
pa sem se motill, večeraj sem zasledil en thread o p4 in navijanju, prebral sem še nekaj člankov na netu in glej ga zlomka....brez težav, ali kakršnih koli pripomočkov iz 2 Ghz na 2,4Ghz. Temperatura se je dvignila iz 35 C na 40, 5 C.
Plata , ki jo imam je Epox 4BEA. Na njej sem samo premaknil FSB in bamm 2,4Ghz..NORO!! Verjetno bi jo lahko navil tja do 2,8 Ghz 2,9 Ghz samo če bi namestil en cool coller
Moti me samo ti, da ko zaženem Win XP mi na začetku zamori z pripombami , bla, bla..naprej pa vse dela O.K. , a mogoče kdo ve kaj lahko naredim glede Xp-jev, da mi ne bodo pri vsakem zagonu morili???? Še to...uporabljal sem Sissoft Sandro, vem , da je za merjenje še en program...pa ne vem imena. Mi ga lahko kdo pove?! Thks
LP
pa sem se motill, večeraj sem zasledil en thread o p4 in navijanju, prebral sem še nekaj člankov na netu in glej ga zlomka....brez težav, ali kakršnih koli pripomočkov iz 2 Ghz na 2,4Ghz. Temperatura se je dvignila iz 35 C na 40, 5 C.
Plata , ki jo imam je Epox 4BEA. Na njej sem samo premaknil FSB in bamm 2,4Ghz..NORO!! Verjetno bi jo lahko navil tja do 2,8 Ghz 2,9 Ghz samo če bi namestil en cool coller
Moti me samo ti, da ko zaženem Win XP mi na začetku zamori z pripombami , bla, bla..naprej pa vse dela O.K. , a mogoče kdo ve kaj lahko naredim glede Xp-jev, da mi ne bodo pri vsakem zagonu morili???? Še to...uporabljal sem Sissoft Sandro, vem , da je za merjenje še en program...pa ne vem imena. Mi ga lahko kdo pove?! Thks
LP
l-note ::
In kakšne so te pripombe k ti jih XP-ji napišejo???
Za benchmarkat obstaja še sto programov, tko da ne vem katerga si ti mislu, mogoče 3D Mark al kej podobnega.
Za benchmarkat obstaja še sto programov, tko da ne vem katerga si ti mislu, mogoče 3D Mark al kej podobnega.
Pri vstopu v Xp-je mi napiše
UNHANDLED EXCEPTION c000005
At adress 100016b1
O.K.
In potem ko stisneš O.K. ti napiše report od Microsofta na katerem piše :
AppName: Pgmonitr.exe.........
verjetno je samo nekaj z zaznavanjem??!!
No nato Me Xp-vprašajo ali naj pošljejo ta error v Microsoft.. bull shit!!
To je to, če imaš kakšno rešitev, bi mi prav prišla...
Kar se tiče glede programa za hitrost CPU, sem imel v glavi 3D Mark....thks
LP
UNHANDLED EXCEPTION c000005
At adress 100016b1
O.K.
In potem ko stisneš O.K. ti napiše report od Microsofta na katerem piše :
AppName: Pgmonitr.exe.........
verjetno je samo nekaj z zaznavanjem??!!
No nato Me Xp-vprašajo ali naj pošljejo ta error v Microsoft.. bull shit!!
To je to, če imaš kakšno rešitev, bi mi prav prišla...
Kar se tiče glede programa za hitrost CPU, sem imel v glavi 3D Mark....thks
LP
Jux ::
kolk pa mas fsb? Bojda ni problem dat na 133, pa vse lavfa tipi topi z stock kulerjem.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
DeLonghi ::
xakaj malo...na koliko FSB pa laufa p4 po defaultu?
Urban>kako hitro ti racuna seti paket v povprecju?
Urban>kako hitro ti racuna seti paket v povprecju?
..................................
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
Zbogom in hvala za vse ribe
D.A.
FSB imam nastavljen na 120, lahko pa ga premikam za 1 gor ali dol. Pri 120 Fsb, dobim moč 2,4 Ghz. Lahko bi nastavil še višje, vendar ga zaradi gretja, pustim malo nižje. Do koliko se sploh lahko dvigne CPU temp.?
Seti paketov ne računam, tako da nimam pojma v kakšnem času bi ga izračunalo.
Seti paketov ne računam, tako da nimam pojma v kakšnem času bi ga izračunalo.
strel ::
To da se inteli ne dajo navijat je mal bosa ...
A si kej napetost dvignu al nič .
Probi če laufa na 133 , a ne , ka čakaš ??
Jst mam v mislih P4 1,8 A pa eno plato od Gigabyte IHX.. sam ma samo +0.1 V možnosti, tak da se še nisem čist odloču !
A si kej napetost dvignu al nič .
Probi če laufa na 133 , a ne , ka čakaš ??
Jst mam v mislih P4 1,8 A pa eno plato od Gigabyte IHX.. sam ma samo +0.1 V možnosti, tak da se še nisem čist odloču !
Habi ::
Js mam P4S333-M in 1.6A @ 2352MHz, to je 16*147 se mi zdi, naprej pol ni vec stabiln .. sej v windowse bi verjetn prsu tut na 2.6Ghz sam ce laufam 3dmark demo mi nad 147fsb po 15min zasteka. ram je 256DDR PC2700. cpu pride po 2 urah igranja GP4 na 46°C , na 1600MHz pa na 38°C
Vse to seveda na stock cooling ...
Vse to seveda na stock cooling ...
Na 133FSB dela, vendar ga nisem prav dolgo matral :). Verjetno sem že omenil, da to predvsem zaradi temp., pa tudi z 2,4Ghz kar dobro šiba , tako,da zaenkart še nimam interesa, dvigovat hitrosti. Dej mi mal povejte, kaj je tale stock cooling ( očitno še res nisem najbolj poučen, o navijanju itd..):)
Kar se tiče plate pa lahko napetost dvigujem za 0,025V tako, da ko se comp.sesuje mu dam samo malo več hrane ....
LP
Kar se tiče plate pa lahko napetost dvigujem za 0,025V tako, da ko se comp.sesuje mu dam samo malo več hrane ....
LP
Stock coolerji so tisti tovarniski hladilniki ki jih dobis zravn proca, aftermarket pa tisti ki jih pol sam nabavs
Kok vi visate voltazo? js v BIOSu ne morm sam kaze jo.. je cel cas nad 1.5V
Kok vi visate voltazo? js v BIOSu ne morm sam kaze jo.. je cel cas nad 1.5V
Habi thks za odgovor o stock coolingu ( simple as that)
Jst voltažo spreminjam v Biosu, vse skupaj čisto enostavno, seveda če ti BIOS to podpira.
Jst voltažo spreminjam v Biosu, vse skupaj čisto enostavno, seveda če ti BIOS to podpira.
Dr_M ::
no sicer pa ma intel zelo dobre hladilnike u box verzijah. sef kupu u sluzbi celerona 1.1ghz pa je biu en big azz sink zravn.najprej sploh nism vedu ce bo su gor, ampak sm ga pol spravu nekak.pa se zlo dobr hladi...cpu ma cca 33° na 100% load.pa kista seveda ni zracena.
Ja sej na default clock tut s stock coolerju NIKOL ne bos prsu nad 40°C, ko navijes gre gor temp ampak je vseen sprejemljiva
Se da voltazo na P4 spreminjat ce ne mors prek BIOSa? mam P4S333-M plato
Se da voltazo na P4 spreminjat ce ne mors prek BIOSa? mam P4S333-M plato
Habi to ti pa nebi znal odgovort. Sam se mi zdi, da ni možno povečevat napetost, brez biosa??
Mislim, da je tuki gor dovolj stručkotov, ki ti bodo razložil, če je le to mogoče.
LP
Mislim, da je tuki gor dovolj stručkotov, ki ti bodo razložil, če je le to mogoče.
LP
Dr_M ::
Habi tega celerona sm navil na 11x133 to je 1.46ghz pa se je segrel do 35°C. vec pa nism mogu navit ker se na uni plati neda povecat napetosti.defult je 1.475V.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Frekvenca procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5418 (4275) | fr4nc |
» | Problem pri navijanju INTEL E8500? (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 10131 (9394) | Sibirc |
» | Kateri procesor imate? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 8442 (5843) | GamingFish |
» | do kolk navit celeron 1200 brez dodatnega hlajenja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5002 (3841) | mihamedo |
» | Intel pentium 4 Northwood 2.4 ghzOddelek: Navijanje | 2017 (1378) | fire_3 |