Forum » Kaj kupiti » Izkušnje s trgovino Electronic4you Majdic
Izkušnje s trgovino Electronic4you Majdic
Temo vidijo: vsi
zrataj4201 ::
Ko sem jaz kupoval, je bila v trgovini cena višja kot preko spleta.Sam sem šel v trgovino pogledat robo, potem pa naravnost v skladišče kjer sem prek neta opravil nakup.Me je prišlo ceneje okoli 100 eur.
Bellzmet ::
Jaz ne kupujem več pri njih. So cene na njihovi .si strani višje kot na .at
Skratka za prodajo v Slovenijo imajo višje cene. Zgleda se nas da bolj nategnit kot avstrijce.
Skratka za prodajo v Slovenijo imajo višje cene. Zgleda se nas da bolj nategnit kot avstrijce.
Dr_M ::
Mene so enkrat klical, ko sem jim poslal za izdelek, ki je bil na .at strani, na .si pa ne. Pa so mi poslali predracun, ko sem ga placal, sem izdelek dobil v parih dneh.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Goody ::
Za 2% razlike se zahvali našemu pogoltnemu javnemu sektorju, pa v kar nekaj primerih to razliko časti Majdič - končna cena je enaka z 20% DDV (AT) in z 22% DDV (SI). - gledal različne tablice tokrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goody ()
Iskraman ::
Koliko časa v povprečju traja dostava? Pravkar sem prejel mail, da je bil naročen izdelek odposlan, izbral pa sem pošiljanje s pošto.
bauci ::
Narocil sem petek, v soboto je bilo napisano, da je bilo odposlano, v ponedeljek je bilo dostavljeno preko Poste.
mat11 ::
Majdić je kar Avstrijc, sicer tudi govori slovensko. Za časa bivše Yugoslavije sva nekaj več poslovala. Zlati časi. ;)
mat
_Sajmon_ ::
Zaenkrat sem 2x kupil preko njihove spletne strani. Ja, cene so večinoma višje, včasih dost blizu tistim v slo trgovinah, a se najde kaj ugodnega. Kupil sem Full HD projektor pri njih, cena sicer malce višje kot drugje, a sem si rekel, so vsaj blizu, če kaj crkne. Druga nabavljena stvar pa je bil Blu-ray predvajalnik, en star (modelno) samsungov model iz višjega cenovnega ranga. Očitno so nekje dobili večjo zalogo po zelo ugodni ceni, ki ni imela konkurence.
Plačilo je bilo vedno preko klika (paypal poviša ceno), njihova odzivnost pa zelo dobra (t.j. že drugi dan po nakazilu popravijo status, da je plačano, pa potem isti ali naslednji pošljejo naprej). Paket dostavil GLS, pobral pa sem ga v bližnjem Merkatorju. Skratka, pozitivna izkušnja.
Plačilo je bilo vedno preko klika (paypal poviša ceno), njihova odzivnost pa zelo dobra (t.j. že drugi dan po nakazilu popravijo status, da je plačano, pa potem isti ali naslednji pošljejo naprej). Paket dostavil GLS, pobral pa sem ga v bližnjem Merkatorju. Skratka, pozitivna izkušnja.
alpinum ::
Se da pri njih kupovati na firmo sepravi brez 22% DDV-ja?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: alpinum ()
Bomber7 ::
Nabaviti nameravam LCD TV Samsung UE55JU6470.
Ugotovil sem, da je na .at strani za 50 eur cenejši kot na .si
A je možno da bi ga pol rezerviral kar na .at strani, pa bi ga šel osebno iskat v Celovec? (ter plačat z gotovino?)
Pa zanima me še, če tam govorijo kaj slovensko ali pa angleško, ker nemško nimam pojma :D
Ugotovil sem, da je na .at strani za 50 eur cenejši kot na .si
A je možno da bi ga pol rezerviral kar na .at strani, pa bi ga šel osebno iskat v Celovec? (ter plačat z gotovino?)
Pa zanima me še, če tam govorijo kaj slovensko ali pa angleško, ker nemško nimam pojma :D
JanezBlond ::
Slovensko ne govorijo ! Več. :) če je v on line store-u na zalogi, artikel ni problema dobit kar tam v trgovini. Jaz ko sem nekaj kupoval nisem rezerviral ampak kar uletu. :)
Lp
Lp
šernk ::
po telefonu je še 2 leti nazaj govoril slovensko.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
LordTado ::
A je sigurna trgovina al je ze koga nasankal?
Mislim s predracunom nekaj placat vnaprej pa sem skepticen...
Mislim s predracunom nekaj placat vnaprej pa sem skepticen...
Ales ::
Halo, trgovina obstaja še iz časov bivše Yu, smo včasih tam kaj kupili in šve...hm...uvažali, folk vse to in še kaj lepo pove na prejšnjih treh straneh te teme... sej veš, una zadeva, ko klikneš na kako stran za nazaj in prebereš malo.
Ena boljsih AT trgovin. Zelo korektni, sicer imajo za Slo visje cene, ampak ce jim posljes mail, ti zrihtajo po njihovih pravih cenah, tudi poklicejo te, ce so kaksne nejasnosti.
Ghost7 ::
So kr ok, pri njih sem že kaj kupoval, konkurenca je E-Tec, samo tam je striktno nemščina in nekaj malega Angleščine. Prav tako trgovina v stilu mimovrste (kot tudi Majdič). Naročiš prek spleta, tja prideš, rečeš gutentag in s sprintanim emailom, pokažeš papir in denar, zamenjata za artikel in aufvidersehen.
Pri Majdiču je pa koroška slovenščina, ampak popolnoma razumljiva. Pać kupiš, kjer je ceneje, pri obeh pa je zagotovo OK.
lp
Pri Majdiču je pa koroška slovenščina, ampak popolnoma razumljiva. Pać kupiš, kjer je ceneje, pri obeh pa je zagotovo OK.
lp
Seveda posiljajo. Ponavadi je okol 9, 10e postnine, vcasih tudi zastonj.
demon#666 ::
Pozdrav,
ali je kdo kupoval kaj pri njih v zadnjih dnevih? Želim vzet en izdelek, ko pa dam v košarici "Naročilo z dostavo", pa napiše da je pretečen certifiakt (pretečen 22.3.). Je vseeno varno kupit?
ali je kdo kupoval kaj pri njih v zadnjih dnevih? Želim vzet en izdelek, ko pa dam v košarici "Naročilo z dostavo", pa napiše da je pretečen certifiakt (pretečen 22.3.). Je vseeno varno kupit?
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3
Robert ::
Zanima me nakup preko interneta in sicer z AT strani, ker so slušalke za 13€ cenejše kot na SI strani. Ali je možen nakup na AT strani, dostava v SI in plačilo s Eurocard kartico - ima že kdo kakšne izkušnje s tem oziroma ali je potrebno iti osebno po slušalke v AT.
povprečno 3-4 dni, max 1 teden če imajo na zalogi.
če ne pride v roku 10 dni jim je za poslat mail. sem pa enkrat čakal po krivdi ene pošte na paket mesec dni, ker so ga izgubili in je paket prišel ravno na dan ko sem se dogovoril z E4Y da pošlje novega po GLS.
če ne pride v roku 10 dni jim je za poslat mail. sem pa enkrat čakal po krivdi ene pošte na paket mesec dni, ker so ga izgubili in je paket prišel ravno na dan ko sem se dogovoril z E4Y da pošlje novega po GLS.
brlo ::
Živjo!
Misli kdo kaj naročat in se razdeli poštnina?
Ali pa če gre kdo iskat pa se potem nekaj da za prevoz.
Lp Brlo
Misli kdo kaj naročat in se razdeli poštnina?
Ali pa če gre kdo iskat pa se potem nekaj da za prevoz.
Lp Brlo
korenje3 ::
A kdo ve a se da še vedno preko .at strani naročit da pošljejo v slovenijo?
na .si je vsaka stvar dražja.
na .si je vsaka stvar dražja.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
mancini ::
Seveda se da, če bi si vzel 2 min časa bi si lahko sam poiskal na njihovi strani:
http://www.electronic4you.si/service-ce...
Seveda se da, če bi si vzel 2 min časa bi si lahko sam poiskal na njihovi strani:
če bi si vzel samo 10 sekund časa bi vedel da sprašuje za electronic4you.at in ne za .si ...
Modri dirkač ::
Samo tile so pa mal čudni, oz. tisti, ki dostavlja za njih. Naročil iphone in ga mojster v bloku pusti na pragu vhodnih vrat v stanovanje. WTF? In na sledenju gladko piše dostavljeno. A mogoče kdo ve, katero dostavno službo uporabljajo?
Everybody lies!
tako težko pogledat na njihovo spletno stran?
sicer kaj naredi pošta ni njihova krivda (zato se pritoži čez pošto), ko sem imel sam problem z izgubo paketa so ga reševali hitro in brez karkšnegakoli kompliciranja. Če nisi siguren kdo ti je dostavil (skoraj zagotovo piše na paketu samem, če ni preko navadne pošte kdo je bil) jih povprašaj preko maila.
sicer kaj naredi pošta ni njihova krivda (zato se pritoži čez pošto), ko sem imel sam problem z izgubo paketa so ga reševali hitro in brez karkšnegakoli kompliciranja. Če nisi siguren kdo ti je dostavil (skoraj zagotovo piše na paketu samem, če ni preko navadne pošte kdo je bil) jih povprašaj preko maila.
Modri dirkač ::
Avstrijska pošta verjetno ne dostavlja po SLO, knede.
Na sledenju post.at jasno piše, da je paket prevzel njihov "kooperant".
Glede na to, da po mojih izkušnjah, nobeden od ta velikih playerjev ne dostavlja na tak način, je verjetno kakšen manjši dostavljalec v igri.
Na sledenju post.at jasno piše, da je paket prevzel njihov "kooperant".
Glede na to, da po mojih izkušnjah, nobeden od ta velikih playerjev ne dostavlja na tak način, je verjetno kakšen manjši dostavljalec v igri.
Everybody lies!
če je poslano preko post.at pride preko pošte SLO potem.
Enron x86 ::
Zadnjič sem nameraval nekaj kupit pri njih, pa me je odvrnilo obvestilo v polomljeni slovenščini, da je mogoče izdelke, plačane s PayPalom, prevzeti samo pri njih osebno.
Je kdo plačal s PayPalom in so mu dostavili po pošti brez težav?
Lp
Je kdo plačal s PayPalom in so mu dostavili po pošti brez težav?
Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4
CyberPunk ::
Koliko časa pa v praksi traja od naročila/plačila do dejanske dostave? Jaz sem dal nakazilo v nedeljo (na njihovem računu bi torej moralo biti v ponedeljek), šele danes sem prejel mail s spremembo statusa naročila na "bezahlt". Bom zdaj še dva dni čakal na status "gesendet" ali lahko zadevo pričakujem recimo... jutri?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: CyberPunk ()
MaliJanez ::
Koliko časa pa v praksi traja od naročila/plačila do dejanske dostave? Jaz sem dal nakazilo v nedeljo (na njihovem računu bi torej moralo biti v ponedeljek), šele danes sem prejel mail s spremembo statusa naročila na "bezahlt". Bom zdaj še dva dni čakal na status "gesendet" ali lahko zadevo pričakujem recimo... jutri?
Jaz sem monitor naročil in plačal v sredo, prispel je v torek.
TheBlueOne ::
Pri njih kupujem telefone, ker so mi vedno zelo korektno uveljavljali reklamacije. Drugace pa vecino ostalih igrack raje preko Amazona. Imam obcutek, da je obdavcitev v Nemciji se malo nizja.
So pa na vsak nacin zelo korektni. Ce kupujete komponente si polejte se Avstrijsko trgovino MyLemon.at. Znajo imeti zelo nizke cene.
So pa na vsak nacin zelo korektni. Ce kupujete komponente si polejte se Avstrijsko trgovino MyLemon.at. Znajo imeti zelo nizke cene.
pravnik ::
Predvsem je treba paziti, koliko je (in ali je sploh) garancija. Na ta račun oni zbijejo ceno. Jaz sem zadnji hip pogledal koliko je garancija za izdelek in tam piše (0). Za dve leti garancije pa je bilo pri nas ceneje kupiti.
ales85 ::
TheBlueOne je izjavil:
Pri njih kupujem telefone, ker so mi vedno zelo korektno uveljavljali reklamacije. Drugace pa vecino ostalih igrack raje preko Amazona. Imam obcutek, da je obdavcitev v Nemciji se malo nizja.
Nemški "DDV" je nižji, ja. Ampak le, če naročiš v Nemčijo. V kolikor naročiš na slovenski naslov, boš imel obračunan DDV po slovenski stopnji.
CyberPunk ::
A kdo razume, kaj točno pomeni tole v SPP od Electronic4you?
"V kolikor je stranka blago uporabila, je podjetju electronic4you poleg ustreznega plačila za uporabo dolžna plačati še odškodnino za zmanjšano vrednost blaga zaradi uporabe."
Če si odprl in prižgal, menda ja ne odštejejo od kupnine? :)
"V kolikor je stranka blago uporabila, je podjetju electronic4you poleg ustreznega plačila za uporabo dolžna plačati še odškodnino za zmanjšano vrednost blaga zaradi uporabe."
Če si odprl in prižgal, menda ja ne odštejejo od kupnine? :)
Magic1 ::
Verjtno ti odštejejo ponovno pakiranje, ker poškoduješ embalažo. Ali zmanjšanje vrednosti izdelka, ker ga težje prodajo, kot nov originalno zapakiran.
Magic
dejanslo ::
@enron
Jaz sem nabavil pralni stroj, plačal s paypalom in je bil dostavljen preko pošte.
Prvič so ga polomili in so me kar iz trgovine obvestili, pravzaprav vprašali, ali naj kar pošljejo novega. Drugi je prispel zelo hitro, ker pa nisem bil doma ob dostavi, ga je prevzel sosed, ki ni opazil, da je tudi ta imel udarnino in praske ob strani.
Kljub temu, da je bilo blago prevzeto, se je dalo z njimi zmenit, da so mi ga ponovno zamenjali, s tem da sem po tretjega šel osebno, na paypal pa so mi vrnili stroške poštnine (višji od stroškov vožnje).
Je sicer malo trajalo, verjetno tudi zaradi dopustov, se pa mi je vse skupaj zdelo zelo korektno. Bom še kaj kupil pri njih, bom se pa verjetno kar zapeljal gor ;)
Pred ohoho leti, ko sem pri njih kupil tega maca, po katerem klofam še danes, je pa tudi dostava šla gladko :)
Jaz sem nabavil pralni stroj, plačal s paypalom in je bil dostavljen preko pošte.
Prvič so ga polomili in so me kar iz trgovine obvestili, pravzaprav vprašali, ali naj kar pošljejo novega. Drugi je prispel zelo hitro, ker pa nisem bil doma ob dostavi, ga je prevzel sosed, ki ni opazil, da je tudi ta imel udarnino in praske ob strani.
Kljub temu, da je bilo blago prevzeto, se je dalo z njimi zmenit, da so mi ga ponovno zamenjali, s tem da sem po tretjega šel osebno, na paypal pa so mi vrnili stroške poštnine (višji od stroškov vožnje).
Je sicer malo trajalo, verjetno tudi zaradi dopustov, se pa mi je vse skupaj zdelo zelo korektno. Bom še kaj kupil pri njih, bom se pa verjetno kar zapeljal gor ;)
Pred ohoho leti, ko sem pri njih kupil tega maca, po katerem klofam še danes, je pa tudi dostava šla gladko :)
There`s More Than One Way To Do It
Vedran ::
Ali je kdo uspel uveljavit to akcijo za vračilo 70 ali 100 EUR za Windows pri nakupu računalnika pri Electronic4you?
https://www.electronic4you.at/windows/c...
https://www.electronic4you.at/windows/c...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Electronic4you (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20915 (1155) | MadMax |
» | Katera tablica do €300Oddelek: Kaj kupiti | 5200 (4151) | Han |
» | Kje kupit macbook air M1 v SlovenijiOddelek: Kaj kupiti | 4933 (4035) | c3p0 |
» | EU spletne trgovine - višja cena za slovenskega kupcaOddelek: Kaj kupiti | 5233 (4244) | Mr.B |