» »

Undelete z NTFS-ja v Ubuntu-ju

Undelete z NTFS-ja v Ubuntu-ju

mn ::

Po neumnosti sem izbrisal veliko stevilo datotek, ki sem jih hranil na NTFS particiji. Katero orodje v Ubuntuju mi priporocate za restavriranje? Preizkusil sem ntfsundelete vendar bi raje kak program z uporabniskim vmesnikom.

bump

Tomay ::

Zakaj ne poskusiš kakšnega Windows orodja?
Voodoo 4Ever

Na windows particiji sem izbrisal podatke in zato ne smem pisati nanjo. Na Ubuntu particijo pa lahko instaliram kar zelim.

logout ::

Nenavaden pristop, če gre za pomembne podatke. Jaz bi v takšnem primeru vzel kakšen Live rescue CD ali prestavil disk v drug stroj z delujočimi Windowsi.

L.p., Kloko

Zelo grozno pomembni niso, bi jih pa rad nazaj. Ce bi bili zelo pomembni bi sedaj restavriral backup namesto iskal undelete. Prestaviti v drug stroj pa zal ne morem. Live rescue CD je seveda opcija - samo zanimalo me je ce lahko to naredim iz Ubuntuja, ker konec koncev tudi Rescue CD-ji so obicajno narejeni na osnovi Linuxa. Glede na to, da je masina dual boot bi bilo najudobneje tole narediti iz Ubuntuja, pa se kaj novega bi se naucil.

preem ::

če bi se pa rad kaj novega naučil, zakaj se potem bojiš command line-a?

man page od ntfsundelete ima vse informacije, ki jih potrebuješ:

http://man.linux-ntfs.org/ntfsundelete....

Ne bojim se command line-a :) in sem preucil tale man page. Moj problem je, da sem izbrisal ogromno datotek. Ce bi slo za eno datotek ne bi bilo problema narediti scan z ntfsundelete in grep po imenu pa pol narediti undelete le-te datoteke. Vendar je tega ogromno. Poleg tega ntfsundelete najde tudi ogromno nekih starih datotek, ki naj kar ostanejo izbrisane. Ravno tako mi ni uspelo ugotoviti, v katerem folderju je bila izbrisana datoteka pred izbrisom; samo filename.
Saj v koncni fazi bom verjetno vseeno uporabil ntfsundelete, ker ocitno boljsega orodja ne bom nasel ampak vseeno ne skodi vprasat.

preem ::

lahko pa še vedno uporabiš kak windows live cd in __tvoj_favorite_windows_undelete_program__

Daedalus ::

Photorec probaj, če podpira NTFS. Ponavadi dobi nazaj podatke. Pa podpira izbiranje po končnici datoteke, tako da se lahko izogneš dodatni solati. Go read
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako popolnoma očistiti disk?

Oddelek: Pomoč in nasveti
364392 (3767) Unknown_001
»

programi za reševanje podatkov so totalno neučinkoviti

314828 (4021) AC_DC
»

Dokaz, da sem trajno izbrisal datoteke

284309 (3155) Malcolm_Y
»

Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Informacijska varnost
15444199 (26239) BorutK-73
»

kloniranje diska

354699 (3829) solatko

Več podobnih tem