Forum » Pomoč in nasveti » Undelete z NTFS-ja v Ubuntu-ju
Undelete z NTFS-ja v Ubuntu-ju
mn ::
Po neumnosti sem izbrisal veliko stevilo datotek, ki sem jih hranil na NTFS particiji. Katero orodje v Ubuntuju mi priporocate za restavriranje? Preizkusil sem ntfsundelete vendar bi raje kak program z uporabniskim vmesnikom.
Na windows particiji sem izbrisal podatke in zato ne smem pisati nanjo. Na Ubuntu particijo pa lahko instaliram kar zelim.
logout ::
Nenavaden pristop, če gre za pomembne podatke. Jaz bi v takšnem primeru vzel kakšen Live rescue CD ali prestavil disk v drug stroj z delujočimi Windowsi.
L.p., Kloko
L.p., Kloko
Zelo grozno pomembni niso, bi jih pa rad nazaj. Ce bi bili zelo pomembni bi sedaj restavriral backup namesto iskal undelete. Prestaviti v drug stroj pa zal ne morem. Live rescue CD je seveda opcija - samo zanimalo me je ce lahko to naredim iz Ubuntuja, ker konec koncev tudi Rescue CD-ji so obicajno narejeni na osnovi Linuxa. Glede na to, da je masina dual boot bi bilo najudobneje tole narediti iz Ubuntuja, pa se kaj novega bi se naucil.
preem ::
če bi se pa rad kaj novega naučil, zakaj se potem bojiš command line-a?
man page od ntfsundelete ima vse informacije, ki jih potrebuješ:
http://man.linux-ntfs.org/ntfsundelete....
man page od ntfsundelete ima vse informacije, ki jih potrebuješ:
http://man.linux-ntfs.org/ntfsundelete....
Ne bojim se command line-a in sem preucil tale man page. Moj problem je, da sem izbrisal ogromno datotek. Ce bi slo za eno datotek ne bi bilo problema narediti scan z ntfsundelete in grep po imenu pa pol narediti undelete le-te datoteke. Vendar je tega ogromno. Poleg tega ntfsundelete najde tudi ogromno nekih starih datotek, ki naj kar ostanejo izbrisane. Ravno tako mi ni uspelo ugotoviti, v katerem folderju je bila izbrisana datoteka pred izbrisom; samo filename.
Saj v koncni fazi bom verjetno vseeno uporabil ntfsundelete, ker ocitno boljsega orodja ne bom nasel ampak vseeno ne skodi vprasat.
Saj v koncni fazi bom verjetno vseeno uporabil ntfsundelete, ker ocitno boljsega orodja ne bom nasel ampak vseeno ne skodi vprasat.
preem ::
lahko pa še vedno uporabiš kak windows live cd in __tvoj_favorite_windows_undelete_program__
Daedalus ::
Photorec probaj, če podpira NTFS. Ponavadi dobi nazaj podatke. Pa podpira izbiranje po končnici datoteke, tako da se lahko izogneš dodatni solati. Go read
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako popolnoma očistiti disk?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4392 (3767) | Unknown_001 |
» | programi za reševanje podatkov so totalno neučinkovitiOddelek: Pomoč in nasveti | 4828 (4021) | AC_DC |
» | Dokaz, da sem trajno izbrisal datotekeOddelek: Pomoč in nasveti | 4309 (3155) | Malcolm_Y |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44199 (26239) | BorutK-73 |
» | kloniranje diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 4699 (3829) | solatko |