Forum » Programiranje » Java IDE
Java IDE
cekr ::
Nekaj imam na hitro za narest in bi rabil en uporaben IDE za Javo.
Ne mislim(se mi tudi ne da) se kaj preveč ukvarjat s samimi podrobnostmi zato mora biti zadeva popolnoma avtomatizirana(avtomatsko dodajanje knjižic, popolni IntelliSense...)- v stilu Visual Studio C#/VB.NET. Poleg vsega mora biti popolnoma po zadnjih standardih brez svojih fint.
Uporabil sem že NetBeans - mi ne sede ravno.
Na pogled mi dobro deluje JCreator, podobno okolju VS.net
Predlogi?
Ne mislim(se mi tudi ne da) se kaj preveč ukvarjat s samimi podrobnostmi zato mora biti zadeva popolnoma avtomatizirana(avtomatsko dodajanje knjižic, popolni IntelliSense...)- v stilu Visual Studio C#/VB.NET. Poleg vsega mora biti popolnoma po zadnjih standardih brez svojih fint.
Uporabil sem že NetBeans - mi ne sede ravno.
Na pogled mi dobro deluje JCreator, podobno okolju VS.net
Predlogi?
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
- spremenilo: cekr ()
zos ::
Jaz sem zelo velik obozevalec Eclipsa. Morda se ti bo zdel malce zakompliciran na zacetku, ampak ko se enkrat poglobis vanj in spoznas razne trike, ugotovis da ne mores vec brez njega.
Kolikor sem se ukvarjal z Netbeansom, se mi je vedno zdel tudi zelo kvalitetno orodje.
Kolikor sem se ukvarjal z Netbeansom, se mi je vedno zdel tudi zelo kvalitetno orodje.
cekr ::
Hvala
Stvar je v tem, da z Javo nimam nekih velikih izkušenj, tako da bi zato rabil neko čimbolj avtomatizirano zadevo v stilu VisualStudia. Nimam pa tudi preveč časa, da bi se kaj preveč dolgo mučil s tem.
Enostavne zadeve lahko sicer naredim kar v Notepadu vendar bi rad hitro oblikovanje brez velikih muk.
Eclipse bom pa danes poskusil.
Stvar je v tem, da z Javo nimam nekih velikih izkušenj, tako da bi zato rabil neko čimbolj avtomatizirano zadevo v stilu VisualStudia. Nimam pa tudi preveč časa, da bi se kaj preveč dolgo mučil s tem.
Enostavne zadeve lahko sicer naredim kar v Notepadu vendar bi rad hitro oblikovanje brez velikih muk.
Eclipse bom pa danes poskusil.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
morbo ::
Če rabiš stvari 'čimbolj na hitro', brez 'ukvarjanja s podrobnostmi', potem Eclipsa niti ne poizkušaj. Ne vem kaj manjka NetBeans-u, ima vse kar si zahteval.
infiniteLoop ::
Po mojem mnenju (preizkusil sem delo z raznimi text editorji, JBuilder, Eclipse, Netbeans in IntelliJ IDEA) je se najboljsi java IDE IntelliJ IDEA. In je tudi vreden tistih evrov, ki jih zahtevajo zanj, cetudi je konkurenca brezplacna.
Podpira vse tehnologije, ki sem se jih kadarkoli spravil preizkusat. IDE se ne vsiljuje in ti ne prekinja toka dela z raznimi wizardi in podobnim. Nudi tudi dober GUI builder (koliko razumem ti je to pomembno). Kogarkoli poznam in se ukvarja z javo ter je prezivel kak mesec z IDEA pravi, da je le-ta tip-top.
Podpira vse tehnologije, ki sem se jih kadarkoli spravil preizkusat. IDE se ne vsiljuje in ti ne prekinja toka dela z raznimi wizardi in podobnim. Nudi tudi dober GUI builder (koliko razumem ti je to pomembno). Kogarkoli poznam in se ukvarja z javo ter je prezivel kak mesec z IDEA pravi, da je le-ta tip-top.
None of us is as dumb as all of us.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prišel je Visual Studio 2017 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 19968 (16458) | Qushaak |
» | Programerski softwareOddelek: Programiranje | 3704 (2829) | Qushaak |
» | Programiranje v Javi ProblemOddelek: Programiranje | 1477 (1264) | driver_x |
» | V katerem editorju programirate?Oddelek: Programiranje | 5001 (3775) | terryww |
» | Kateri jezik se najbolj splača poglabljati?Oddelek: Programiranje | 1947 (1619) | Tr0n |