Forum » Programiranje » java web app in quartz
java web app in quartz
boss-tech ::
Zanima me kako naj v spletnem projektu nastavim quartz, ki bi se izvajal vsakih nekaj minut in ga nebi bilo potrebno zagnati spletne strani ampak bi se vseskozi izvajal v ozadju?
Kolikor vem naj bi bila neka možnost da v web.xml kličeš nek servlet in ta potem izvaja neke metode.
Kolikor vem naj bi bila neka možnost da v web.xml kličeš nek servlet in ta potem izvaja neke metode.
infiniteLoop ::
Ja ce imas cisto "vanilla" java web aplikacijo potem ti priporocam uporabo ServletContextListenerja. Ta ima dve metodi ena se poklice, ko se servlet context inicializira, druga pa preden se unici. V prvi lahko startas quartz scheduler in podobno. V drugi pa potem praviloma "pospravis za sabo" (po potrebi zapres razne odprte povezave in podobno). en ajnfoh primer
Ce pa se ukvarjas z malo kompleksnejso zadevo ti pa itak priporocam uporabo Spring frameworka, ki ima podporo za scheduling. Ampak Spring je verjetno ze druga tema.
Ce pa se ukvarjas z malo kompleksnejso zadevo ti pa itak priporocam uporabo Spring frameworka, ki ima podporo za scheduling. Ampak Spring je verjetno ze druga tema.
None of us is as dumb as all of us.
boss-tech ::
Hvala za odgovor. Sem naredil za spring in dela odlično. Pa sploh ni zakomplicirano.
Zanima pa me če je že kdo delal z reporti - z jasperjem ? Da bi naredil v razredu nek query ki bi mi potem generiral neko poročilo v pdf?
Zanima pa me če je že kdo delal z reporti - z jasperjem ? Da bi naredil v razredu nek query ki bi mi potem generiral neko poročilo v pdf?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | tomcat in datasourceOddelek: Programiranje | 2034 (1791) | infiniteLoop |
» | java, zajem podatkov iz DBOddelek: Programiranje | 1249 (981) | l0g1t3ch |
» | [java] opcijsko oknoOddelek: Programiranje | 2095 (1876) | infiniteLoop |
» | [JAVA] Kako iz servleta dobiti ime okna od klienta (browserja)?Oddelek: Programiranje | 1287 (1022) | Fizikalko |
» | Brezplačni programi za programiranjeOddelek: Programiranje | 5632 (5213) | OwcA |