Forum » Strojna oprema » Ram težave
Ram težave
N!ghtmare89 ::
Pozdravljeni,
Imam težavo namreč imel sem 3gb rama in sem želel povečati,zato sem kupil nov stick 2gb,vse skupaj sem vgradil vendar,mi računalnik le večkrat zapiska in to je to.
Sem pa preizkusil različne slote in sem prišel do zaključka,da če pustim en stari stick notri,ni važno ali 1gb ali pa 2gb v kombinaciji z novimi,mi zadeva deluje normalno,če pa skušam stlačit,še drugi stick notri se napaka ponavlja,ni važno v katerem slotu sta sticka.
Imam 4 slote na matični plošči zato ne vem kaj bi predstavljalo težave..
tehnični podatki
stari rami: kingston 2gb in 1gb 800mhz ddr2
novi: trandescence 2gb 800mhz ddr2
matična plošča: asus P5KPL
Prosim za nasvete
Imam težavo namreč imel sem 3gb rama in sem želel povečati,zato sem kupil nov stick 2gb,vse skupaj sem vgradil vendar,mi računalnik le večkrat zapiska in to je to.
Sem pa preizkusil različne slote in sem prišel do zaključka,da če pustim en stari stick notri,ni važno ali 1gb ali pa 2gb v kombinaciji z novimi,mi zadeva deluje normalno,če pa skušam stlačit,še drugi stick notri se napaka ponavlja,ni važno v katerem slotu sta sticka.
Imam 4 slote na matični plošči zato ne vem kaj bi predstavljalo težave..
tehnični podatki
stari rami: kingston 2gb in 1gb 800mhz ddr2
novi: trandescence 2gb 800mhz ddr2
matična plošča: asus P5KPL
Prosim za nasvete
WinXP ::
Po moje da je najbolje,če se da da imaš vse RAM-e ISTEGA proizvajalca in istih latenc npr.OCZ 800 Mhz DDR2.Da ne kombiniraš notri Patriot itd...ne vem no...
N!ghtmare89 ::
Ja,na windows 7,dodal sem ram predvsem zaradi programa za modeliranje,ne zaradi "čiste" moči.
saj oboji rami so iste frekvence
saj oboji rami so iste frekvence
phenom ::
ja dobro samo, poleg vprašanja kok hiter je ram je še pomembnejše vprašanje kaka voltaža je rama, 1.8v ali 2.1 tudi ni dobro če so rami notri različne voltaže poleg znamke večinoma.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dokup RAMaOddelek: Kaj kupiti | 2117 (1639) | Hanzo |
» | Novi ramiOddelek: Kaj kupiti | 1920 (1728) | bender rodri |
» | problem z maticno/ramiOddelek: Strojna oprema | 1780 (1484) | IvoJan |
» | Problem z rami !Oddelek: Pomoč in nasveti | 1444 (1090) | Klemenn |
» | BOF > NEON ARES računalnikOddelek: Kaj kupiti | 4086 (2602) | Pyr0Beast |