Forum » Programska oprema » SQL stavek in sintaksa zapisa
SQL stavek in sintaksa zapisa
Veni ::
Iz ene množice podatkov želim dobiti oziroma izpisati podmnožico. Primer: Na eni strani imam nabavno naročilo, kjer sem vnesla podatke kaj sem naročila itd.... Moj zastavljen cilj je, da si olajšam vnos sifre_narocila ko prejmem blago ( torej na prejemnico). Kako naj vem katera so vsa neprevzeta narocila? Želim, da se mi pri vnosu sifre_narocila izpišejo samo tista naročila, ki še niso bila prevzeta.
Torej sledi: 1.Izpis naročil v prejemnici
SELECT PREJEMNICA.SIFRA_NAROCILA FROM PREJEMNICA
2. iskanje naročil, ki niso v tej množici
NOT IN (SELECT PREJEMNICA.SIFRA_NAROCILA FROM PREJEMNICA)
Ali lahko kdo preveri, če je sintaksa zapisa prava ali pa je mogoče celo logika zgrešena?
P.s delam po eni knjigi, kjer SQL tako zapisan... mah več nevem... Vendar sem vsak dan bliže cilju... upam, da kaj odnesem od tega učenja.
Prosim Help Me.
Torej sledi: 1.Izpis naročil v prejemnici
SELECT PREJEMNICA.SIFRA_NAROCILA FROM PREJEMNICA
2. iskanje naročil, ki niso v tej množici
NOT IN (SELECT PREJEMNICA.SIFRA_NAROCILA FROM PREJEMNICA)
Ali lahko kdo preveri, če je sintaksa zapisa prava ali pa je mogoče celo logika zgrešena?
P.s delam po eni knjigi, kjer SQL tako zapisan... mah več nevem... Vendar sem vsak dan bliže cilju... upam, da kaj odnesem od tega učenja.
Prosim Help Me.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem program za Naročanje/Prejem robeOddelek: Programska oprema | 1112 (966) | Machete |
» | Tracking pošiljkeOddelek: Loža | 5595 (5123) | koyotee |
» | superge.si - poslali narobne, zatrjujejo da so isteOddelek: Loža | 1712 (1543) | shadeX |
» | Pravno vprašanjeOddelek: Loža | 1795 (1449) | gokky |
» | ubuyu.at-placiloOddelek: Kaj kupiti | 1206 (1013) | tina-n-robi |