» »

Remote Desktop + Hidden modal window

Remote Desktop + Hidden modal window

WarpedGone ::

Če se preko RDP prijavim na TS in zaženem določen program, vse deluje b.p. Če pa izdelam "shortcut" za ta program (.rdp datoteka) in ta shortcut poženem se neko določeno modalno okno ne prikaže (ostala modalna okna SE prikažejo). Delo s programom je seveda zaradi odprtega (a skritega) modalnega okna blokirano. Avtomatski procesi programa še vedno delujejo nemoteno (timer izpisi v debugu se normalno odvijajo naprej). Modalno okno je nastavljeno da se vedno pojavi na sredini primarnega desktopa.

Dosedanje ugotovitve:
- če ubijem RDP proces in shortcut še enkrat poženem, se obnovi prejšnja TS seja in vidim program kot sem ga zapustil, le da je tisto modalno okno sedaj prikazano in vse deluje b.p.

- če medtem ko je modalno okno skrito in program blokiran, spremenim resolucijo zaslona na klientu, se modalno okno nenadoma pojavi

- Na klientu je LCD monitor. Ko sem resolucijo spustil na neoptimalno, pognal program in sprožil to problematično modalno okno je stvar zablokirala, ob naknadni spremembi resolucije pa se je prikazal le črn kvadrat, kjer bi moralo bit modalno okno in še vedno je bila stvar neodzivna

Poskusil sem še z izklopom strojnega pospeševanja desktopa (Display -> Advanced -> TroubleShooting -> Hardware Acceleration -> None), spremembo barvne globine zaslona na 16 bitne barve. Ni pomagalo.

Na klientu je nameščen Win XP 64 bit SP2 in vsi popravki. Na njem je tut zadnja verzija RemoteDesktopClienta s podporo RDP v6.1. Isti problem se pojavi, če stvar poženem iz Viste z zadnjim servispackom.

Ima kdo še kakšno idejo kaj bi bilo za probat? Google je žal tiho :|

Program je custom zadeva izdelana v PowerBuilder 9
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone ::

Hmmm, glede na množičen odziv sklepam, da mi preostane le MS helpdesk :|
Zbogom in hvala za vse ribe


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Photoshop - web slicing

Oddelek: Pomoč in nasveti
51076 (1002) opeter
»

Windows 7 ne predvaja vseh zvokov

Oddelek: Pomoč in nasveti
51108 (1035) GummyBear
»

Firesux - manjkajoče stvari

Oddelek: Izdelava spletišč
121586 (1370) AndrejS
»

Microsoft opozarja na Internet Explorer 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
618167 (6289) njok
»

En iziv....

Oddelek: Izdelava spletišč
161308 (982) alesrosina

Več podobnih tem